Ziua Logo
  Nr. 1638 de duminica, 14 noiembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Guvernul se intruneste luni in sedinta extraordinara

Pe ordinea de zi ar putea figura situatia ajutorului de urgenta acordat de UE si Ordonanta de privatizare a fostelor IASGuvernul se va reuni, luni dupa-amiaza, intr-o sedinta extraordinara. Desi oficial nu a fost anuntata ordinea de zi a sedintei, surse din Palatul Victora afirma ca principala tema a reuniunii va fi situatia unui ajutor de urgenta, alocat de Uniunea Europeana Romaniei imediat dupa mineriadele de la inceputul anului. Ajutorul, in valoare de 100 de milioane de euro era destinat masurilor de protectie sociala a celor disponibilizati in cursul restructurarii agentilor economici cu pierderi. De asemenea, din acesti bani urmau sa fie finantate lucrari publice si sa se acorde microcredite pentru investitorii autohtoni. Banii risca sa fie pierduti insa, deoarece partea romana nu a elaborat sistemul de implementare a fondurilor, sistem cerut de finantatori. Fara acest sistem, nu s-a putut semna inca memorandumul de finantare cu Uniunea Europeana. De implementarea acestui program, intitulat RICOP, trebuia sa se ocupe ministrul Transporturilor, Traian Basescu, insarcinat in acest sens de premierul Radu Vasile. O alta tema ce ar putea fi discutata luni de Guvern este aprobarea prin Ordonanta de urgenta a Legii privatizarii fostelor IAS.

Augustus COSTACHE

Fostul director al Directiei Regionale Vamale Timisoara plateste Mircea Motisan a fost condamnat la noua ani si sase luni de inchisoare

El este acuzat ca l-a sprijinit pe Mujea Marcelini sa prejudicieze statul roman cu 2,3 miliarde de lei

Mircea Aurel Motisan, fost director al Directiei Regionale Vamale Timisoara (DRVT), a fost condamnat, ieri, la 9 ani si sase luni de inchisoare de judecatorii din cadrul Curtii Supreme de Justitie. Instanta a apreciat ca Motisan a comis infractiunea de abuz in serviciu, prin retragerea a doua recursuri ale DRV Timisoara impotriva unor sentinte favorabile societatii "Celini" a lui Mujea Marcelini. Prin retragerea recursurilor, Marcelini a recuperat de la statul roman 2,3 miliarde lei, reprezentand diferente de taxe vamale pentru importuri de tigari. In fata instantei de fond, inculpatul a motivat retragerea recursurilor prin faptul ca "nu erau bine argumentate". Ulterior, la Curtea de Apel Timisoara, etapa intermediara intre Tribunalul Timis si Curtea Suprema de Justitie, Motisan a fost achitat, constatandu-se ca "acesta nu si-a depasit atributiile de serviciu". Fostul director al DRVT a fost, de astfel, judecat si in alte cauze, sub acuzatiile de fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata, uz de fals, gestiune frauduloasa, favorizarea infractorului si abuz in serviciu. Intr-unul dintre dosare, Motisan a fost arestat preventiv in 21 noiembrie 1998, fiind eliberat, ulterior, ca urmare a achitarii lui de infractiunea de abuz in serviciu, in 19 noiembrie, la Curtea de Apel Timisoara.

Adrian ARTENE

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Criminalul in serie Csampar va face 20 de ani de puscarie (458 afisari)
 Cultivarea tutunului aduce bani buni in buzunarele taranilor (215 afisari)
 Departamentul pentru Relatia cu Romanii de peste Hotare este o rusine (54 afisari)
 Bunurile revendicate de Zoia Ceausescu raman la stat (38 afisari)
 Valeriu Bobutac are 15 zile pentru a forma Guvern de tehnocrati la Chisinau (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00371 sec.