Ziua Logo
  Nr. 1566 de duminica, 22 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Livas Targoviste a reintrat in carti

Ieri, celebrul procurator al baschetului feminin romanesc, Eugen Sanda, un adevarat "jolly-joker" al echipei Otelul Livas Targoviste, se agita de mama focului in asteptarea unei extreme iugoslave, Miljana, care a sosit in Romania dupa cateva sezoane petrecute in Germania. Agitatia impresarului, "pensionat pe caz de boala", cum il catalogheaza, in gluma, secretarul general al FRB, Mircea Campeanu, se datora recentei operatii efectuate de vedeta echipei, Magdalena Moise (atroscopie la rotula), care va avea nevoie de o perioada de refacere de cateva saptamani. Trecand peste problemele medicale serioase, trebuie precizat ca formatia targovisteana s-a inscris deja "la cuvant" pentru castigarea titlului, mai ales ca, dupa esecul de anul trecut (locul 6), are acum un staff tehnic extrem de "dotat", cu singurul antrenor roman care a cucerit titlul national cu trei echipe diferite, Doru Moise, in calitate de director tehnic, dar si o serie de vedete "racolate" cu ingeniozitate de Sanda si platite cu bani grei de patron.

(T. RIST)

Peugeot merge impreuna cu Alain Prost

Peugeot-Sport va sprijini in continuare echipa de Formula 1 a lui Alain Prost, a anuntat joi un responsabil al constructorului francez de automobile, care a precizat ca va investi in F 1 pana la expirarea contractului, la sfarsitului anului 2000. In prezent, 210 ingineri si tehnicieni de la Peugeot lucreaza numai la motoarele monoposturilor de F1; in cursul sezonului 1999 au fost elaborate trei variante ale motorului A-18, din ce in ce mai bine puse la punct, potrivit firmei franceze, preluate de Mediafax.

Schumi a revenit pe pista de la Mugello

Michael Schumacher a iesit ieri la volanului unui monopost Ferrari pe pista de la Mugello (Italia), pentru prima oara de la accidentul de la Silverstone, in luna iulie. Dupa un prim tur, de incalzire, campionul german a facut o pauza, revenind apoi cu alte patru tururi, in care a reusit sa obtina un timp mai bun decat Eddie Irvine, intrand apoi la boxele echipei sale schiopatand usor. Joi seara, la Geneva, el a primit acordul medicilor pentru reluarea activitatii sportive, ceea ce alimenteaza zvonurile privind revenirea lui in competitie la Marele Premiu al Belgiei de duminica viitoare.

(B.D.)

Rugbistii romani isi ling ranile in Franta

Reprezentativa de rugby a Romaniei, prezenta in Franta de mai multe zile pentru un stagiu de pregatire in vederea participarii la Cupa Mondiala, va continua la inceputul saptamanii viitoare seria meciurilor-test. Dupa cele doua partide disputate in compania echipelor AS Bezier Herault (prima liga) si SC Albi (liga a treia), din care romanii au iesit sifonati rau, avand parte de un tratament extrem de dur din partea adversarilor, elevii antrenorilor Achim si Paraschiv, "supervizati" de neo-zeelandezul John Philips, vor intalni, marti seara, o puternica selectionata formata din jucatorii divizionarelor Castres si Narbonne. La finalul stagiului francez, reprezentantii "frunzei de stejar" vor traversa Canalul Manecii pentru un meci mult mai serios, cu nationala Scotiei, programat pentru 28 august.

(T. RIST)

"Americanii" Cioana, Popescu si Malita au renutat la gimnastica

Cei trei gimnasti, Cioana, Popescu si Malita, componenti ai lotului national, care au ramas in America in urma cu cateva luni, au renuntat la antrenamente. Se pare ca in acest moment ei cauta de lucru prin Lumea Noua, fara sa se mai gandeasca la o eventuala revenire in echipa condusa de Dan Grecu. Cum peste doar doua luni se vor desfasura CM de gimnastica, in China, conducerea federatia de specialitate a anuntat ca nu mai conteaza pe prezenta lor. Nicolae Vieru, presedinte FRG, ne-a precizat: "Cei trei nu se mai antreneaza, am auzit ca s-au ingrasat, iar pe noi nu ne mai intereseaza ce au de gand, pentru ca nu mai avem nevoie de ei in echipa. Locurile lor au fost ocupate de stranierii din Germania, Sandro, Petcu si Pescaru".

(G.A.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Patronul de la GAMA S.A. Galati a dat bir cu fugitii (46 afisari)
 Ritli se intoarce la Steaua (41 afisari)
 Cei patru sportivi fugari au putine sanse de a primi azil politic in Australia (35 afisari)
 Secretul Triunghiului Bermudelor (26 afisari)
 400 de cazuri de conjunctivita in Bucuresti (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00380 sec.