Ziua Logo
  Nr. 1566 de duminica, 22 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Corespondenta de la trimisii nostri specilali, Cristina VLADU si Ioan NOVAC, la CM de atletism de la Sevilla

Sevilla sub tirul focurilor de artificii

Aseara in cadrul ceremoniei de deschidere de pe stadionul Olimpic, orasul lui Hercules si-a "omagiat fiii" * Primii romani care intra azi in concurs sunt George Guset (greutate), Nicoleta Grasu (disc) si Florin Ionescu (3000 m obstacole)

Aseara incepand cu ora 22,00 intr-o atmosfera feerica asa cum numai caldura andaluza o poate imagina s-a desfasurat ceremonia de deschidere a celei de a saptea editii a CM de atletism in aer liber. Spectacolul s-a desfasurat sub titlul "Fiii lui Hercules", eroul mitologic, care se considera a fi fondatorul orasului Sevilla. La rampa, timp de o ora si jumatate, au intrat rand pe rand personalitati marcante ale vietii culturale andaluze si nu numai. Show-ul l-a avut ca producator pe Manuel Coronado, in timp ce de efectele speciale "a fost responsabil" Reyes Abades, cel care in 1992 a avut in sarcina impresionantele ceremonii de deschidere respectiv inchidere ale Olimpiadei barceloneze.

In fine, spectacolul a lansat un mesaj cu caracter cosmopolit si universal asupra culturii acestui loc daruit parca de Dumnezeu. Aproape intreg mapamondul a urmarit in direct acest spectacol organizat ca la carte, iar romanii au putut vedea festivitatea de deschidere prin intermediul Televiziunii Romane, care va transmite ultimul Campionat Mondial de atletism (in aer liber) al mileniului.

Programul competitiei pentru primele doua zile cu probele unde concureaza atleti din Romania:

Astazi de la ora 11,25

Calificari aruncarea greutatii (m) - George Guset care va intra in concurs al doilea in grupa B; 20,50 finala. Aruncarea discului (f) - Nicoleta Grasu, care va evolua a 15-a in grupa A. 3000 m obstacole - Florin Ionescu, seria a doua. Tot astazi sunt programate primele doua finale (ora 20,00) la prajina fete si 20 km mars.

Duminica: calificari in proba de disc (m) - Costel Grasu; Triplusalt (f) - calificari (ora 20,00) Adelina Gavrila si Cristina Nicolau; calificari 400 m (21,05) Ionela Tarlea. Tot maine au loc si cele mai spectaculoase finale (ora 22,00) la 100 m (m+f); finala la ciocan (m, ora 22,45); finala heptatlon - 800 m (21,50).

Atletul olandez Troy Douglas a fost exclus de la CM

Atletul olandez Douglas Troy a fost depistat pozitiv la un test antidoping, la analiza gasindu-se nandrolon, substanta interzisa. El a fost imediat exclus din intrecerile Campionatelor Mondiale, care debuteaza astazi la Sevilla. Douglas, in varsta de 36 de ani, originar din Insulele Bermude, a fost exclus si anul trecut la CE de la Budapesta, dupa ce i-a insultat pe oficialii competitiei. Acestia au respins apoi contestatia atletului care sustinea ca a obtinut medalia de bronz la 200 m in dauna britanicului Julian Goldin.

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Patronul de la GAMA S.A. Galati a dat bir cu fugitii (46 afisari)
 Ritli se intoarce la Steaua (41 afisari)
 Cei patru sportivi fugari au putine sanse de a primi azil politic in Australia (35 afisari)
 Secretul Triunghiului Bermudelor (26 afisari)
 400 de cazuri de conjunctivita in Bucuresti (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00376 sec.