Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Dupa eclipsa a venit furtuna

Potopul de azi-noapte se va inteti in zilele urmatoarele

Departamentul pentru Administratie Publica a trimis un avertisment catre toate prefecturile

Departamentul pentru Administratie Publica Locala avertizeaza prefecturile ca in perioada 11-14 august 1999 vor cadea precipitatii insemnate cantitativ. Ploile vor fi insotite de grindina si vijelii si pot determina cresteri insemnate ale debitelor raurilor din Banat, Oltenia, Transilvania si Moldova.

Isabella DRAGHICI

Circulatia feroviara dinspre Bucuresti spre Constanta a fost intrerupta pe un fir

Circulatia feroviara dinspre Bucuresti spre Constanta se desfasura ieri dimineata, pe un singur fir, din cauza furtunii, care a rupt firele de contact ale retelei CF in zona Dragos Voda - Calarasi. Seful Agentiei Zonale de Calatori Constanta, Mihai Dimulete, a declarat pentru Mediafax, ca trenurile care circula pe acest traseu inregistreaza intarzieri de cel putin doua ore. Circulatia a fost reluata ieri, in jurul pranzului.

(C.P.)

In Hunedoara 17 localitati au ramas fara curent electric

Un numar de 17 localitati din judetul Hunedoara ramasesera fara energie electica, ieri dimineata, din cauza furtunii care s-a produs in zona inainte si dupa eclipsa de soare, transmite MEDIAFAX. Vantul puternic a provocat ruperea crengilor a zeci de arbori, care au cazut peste liniile de inalta tensiune din mai multe localitati situate in regiunile de munte din partea de nord a judetului. Echipele de interventie ale societatii Electrica SA Deva au remediat defectiunile produse retelelor din cinci localitati afectate. Restul localitatilor vor fi rebransate pana vineri.

(Gigi CIUNCANU)

In Bucuresti vijelia a doborat mai multi copaci

Furtuna care s-a abatut asupra Bucurestiului, in noaptea de miercuri spre joi, a spart geamurile mai multor case si a avariat masini si acoperisuri. Locuitorii sectorului 4 au fost cei mai afectati de furtuna care a urmat eclipsei. Astfel, bucurestenii din zona soselei Giurgiului nu si-au putut folosi telefoanele fixe timp de cateva ore, din cauza unei crengi care a cazut pe firele telefonice. De asemenea, un alt copac a cazut pe strada Enachita Vacarescu, avariind o masina. In celelalte sectoare geamgii vor avea mult de lucru, au cazut si cativa copaci, dar nu s-au inregistrat alte pagube materiale.

(Mihnea TALAU)

Statia de tratare a apei de la Valenii de Munte a fost inchisa

Ploile din ultimul interval de timp au dus la cresterea debitelor raurilor, in special in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si Moldova. Din cauza caracterului torential al precipitatiilor cazute, variatiile de debite au fost deosebit de rapide. In zona Doftana-Tesila apele au trecut peste cota de inundatie. Din cauza ploilor, statia de tratare a apei de la Valenii de Munte a fost oprita ca urmare a turbiditatii (apa tulbure) crescute a apei. Beneficiarii alimentati din conducta Valenii de Munte-Movila Vulpii au fost anuntati cu privire la aceasta decizie, se arata intr-un comunicat al Comisiei centrale pentru aparare impotriva inundatiilor, din cadrul Ministerului Mediului.

In Banat, Oltenia, Transilvania si Moldova se asteapa ploi torentiale

Institutul National de Meteorologie si Hidrologie avertizeaza ca, pana duminica, pe teritoriul tarii, se va manifesta o instabilitate atmosferica accentuata. Se prognozeaza "averse puternice de ploaie, cu caracter torential, frecvente descarcari electrice si izolat caderi de grindina si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie", se arata intr-un comunicat al INMH remis redactiei. Aceste fenomene meteorologice se vor manifesta indeosebi in zona de munte, Banat, Oltenia, Transilvania si Moldova, unde, in 24 de ore, cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 50 l/mp.

In aceste conditii, INMH prognozeaza "cresteri de debite, care, pe unele rauri din zonele de deal si munte din vestul, centrul si nordul tarii pot fi mai importante, determinand apropierea nivelurilor de cotele de aparare sau chiar depasirea acestora. Din cauza caracterului torential al precipitatiilor prevazute, variatiile de debite vor fi deosebit de rapide", se mai specifica in comunicat.

INMH a transmis aceasta avertizare Directiei Ape (DA) Somesul-Cluj, D.A. Crisuri-Oradea, D.A. Mures-Tg. Mures, D.A. Banat-Timisoara, D.A. Jiu-Craiova, D.A. Rm. Valcea, D.A. Arges-Vedea-Pitesti, D.A. Ialomita-Buzau, D.A. Siret-Bacau si D.A. Prut-Iasi.

(L.M.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00665 sec.