Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Israelul si-a recuperat doi spioni inchisi in Cipru

Autoritatile cipriote au eliberat, ieri, cei doi israelieni condamnati in urma cu sase luni pentru activitati de spionaj in aceasta tara, informeaza AFP. Spionii fusesera retinuti in apropierea unei baze a armatei cipriote, in timpul unor manevre militare secrete, a anuntat procurorul general, Nicos Haralambous. "Am inaintat o cerere pentru suspendarea pedepselor lor, presedintelui tarii, in conformitate cu Constitutia", a declarat Haralambous. Cele doua persoane urmau sa paraseasca Ciprul de pe principalul aeroport din insula, situat la Larnaca (in sud), cu o cursa spre Tel-Aviv. Intr-un comunicat oficial al Guvernului cipriot dat publicitatii dupa anuntarea eliberarii, se arata ca aceasta decizie este "dictata de interesul national al Ciprului". Udi Harcov (37 de ani) si Igal Damari (49 de ani), arestati la inceputul lunii noiembrie 1998 in sudul Ciprului, fusesera, mai intai, inculpati pentru "spionaj si posesie ilegala de aparatura de ascultare" de un tribunal municipal, riscand o pedeapsa de 10 ani de inchisoare, fiecare. Justitia cipriota a retras, la sfarsitul lunii ianuarie, acuzatia de spionaj impotriva celor doi israelieni care, in schimb, au recunoscut ca au detinut materiale ilegale si ca s-au apropiat de o zona interzisa. Inculpatii au fost condamnati, pe 1 februarie, la trei ani de inchisoare, presedintele tribunalului refuzand sa ia in considerare "circumstante atenuante". De la condamnarea lor, Israelul nu a pierdut speranta eliberarii lor, facand tot posibilul in acest sens.

(A.C.D.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00382 sec.