Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Moderatii si radicalii din UDMR se apropie de consens in chestiunea invatamantului

Marko Bela considera ca exista totusi o serie de articole in textul legii invatamantului care trebuiesc eliminate

Consiliul Operativ al UDMR, intrunit ieri, la convocarea presedintelui Marko Bela, a solicitat Prezidiului Executiv al Uniunii sa elaboreze de urgenta strategia de aplicare a Legii invatamantului, cu accent special pe invatamantul profesional si cel superior. Marko Bela a precizat ca este necesara organizarea de grupe, colegii si facultati cu predare in limba maghiara in cadrul universitatilor de stat ardelene si, paralel cu aceasta, trebuie sa se faca pregatirile necesare pentru infiintarea universitatii maghiare de stat. Liderul UDMR considera ca exista totusi o serie de articole in textul legii invatamantului care trebuiesc eliminate. "Consideram ca legea nu trebuie sa constituie obiectul unor divergente politice in cadrul Uniunii", a subliniat Marko Bela, aratand ca, in cadrul dezbaterilor s-au luat in discutie si unele declaratii ale blocului radical al Uniunii, care intrau in conflict cu opiniile moderatilor maghiari. La dezbaterile Consiliului Operativ au fost prezenti sapte membri din cei noua. Nu a lipsit de la intrunire nici presedintele onorific al Uniunii, pastorul Laszlo Tokes.

(O. SIMA)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00386 sec.