Ziua Logo
  Nr. 1551 de miercuri, 4 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Colegiul Medicilor a stabilit ca Vrabioru putea fi salvat daca salvarea era dotata corespunzator

Echipa Colegiului Medicilor din Romania (CMR) care efectueaza ancheta in privinta cauzelor mortii fotbalistului Stefan Vrabioru a stabilit ca viata acestuia ar fi putut fi salvata daca pe stadionul din Giulesti ar fi fost o ambulanta dotata corespunzator, pentru mentinerea functiilor vitale ale pacientilor, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, dr. Dragos Nicolescu, vicepresedintele CMR.

Potrivit lui Nicolescu, CMR este preocupat, in special, de responsabilitatea medicilor implicati in acest caz si ca asteapta in acest sens raportul final al Institutului de Medicina Legala, solicitandu-i directorului IML, Vladimir Belis sa puna la dispozitia colegiului acest raport. Vicepresedintele CMR a adaugat ca, intr-un caz similar, a fost nevoie de o interventie la prim-procurorul Parchetului Bucuresti pentru ca IML sa puna la dispozitia organizatiei profesionale a medicilor rezultatele unor investigatii complexe.

Prima etapa a anchetei medico-legale in cazul mortii fotbalistului Stefan Vrabioru, respectiv cea macroscopica, s-a incheiat, specialistii stabilind ca decesul nu a fost provocat de o lovitura, iar hemoragia digestiva nu a fost de origine gastrica si nici traumatica, a mai spus Nicolescu. El a adaugat ca este in curs o a doua etapa, a analizei microscopice, care va stabili originea hemoragiei digestive.

(Razvan MATEESCU)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fane Spoitoru a fugit din Canada (212 afisari)
 Boala "limbii albastre" face ravagii in Bulgaria (72 afisari)
 Extrase din catalogul licitatiei (31 afisari)
 Avionetele au preluat conducerea raliului (29 afisari)
 Pentru elucidarea enigmei deseurilor radioactive de la Telega este necesara interventia Politiei (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00370 sec.