Ziua Logo
  Nr. 1550 de marti, 3 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Absenteismul a dat peste cap lucrarile in Comisii la Senat

Senatorii intarzie adoptarea legilor proprietatii agricole

Senatorii nu au renuntat la vacanta. Ei au lipsit masiv de la sedinta comisiilor convocate in perioada 2-5 august, pentru a se intocmi rapoartele la legile privind retrocedarea terenurilor agricole si privind privatizarea fostelor IAS. Presedintele Senatului, Petre Roman, va convoca Biroul Permanent al acestei Camere, existand posibilitatea organizarii unei sesiuni extraordinare la Senat pentru dezbaterea rapoartelor in cauza, daca acestea vor fi gata in timp util.

Ministrul Agriculturi, Ioan Muresan, vicepresedintele PNTCD Vasile Lupu si presedintele Comisiei de agricultura din Senat, democratul Trita Fanita, au asteptat ieri, de la ora 9,00 pana la pranz, ca senatorii din comisie sa-si faca aparitia. Nu a venit la munca decat Victor Apostolache, senator PDSR, care protestat ca a fost convocat neregulamentar. Nici la celelalte comisii convocate pentru aceasta perioada situatia nu a fost mai buna. La Comisia de buget-finante era prezent doar presedintele acesteia, taranistul Andreiu Oprea, care astepta si el cuminte in birou sa-i vina colegii. Degeaba. La Comisia juridica s-a stabilit ca sedintele sa se tina in zilele de 4 si 5 august, dupa cum ne-a precizat Cazimir Ionescu, vicepresedinte. Comisia pentru administratie publica locala a fost singura care a a reusit sa adune numarul necesar de senatori, sase, pentru a lucra. Potrivit presedintelui comisiei, senatorul UDMR Denes Seres, s-a dat aviz favorabil Proiectului privind retrocedarea terenurilor agricole si forestiere.

"N-am lucrat la nici o comisie. Am discutat numai cu domnul Trita Fanita, cu Vasile Lupu si apoi cu domul Petre Roman. Am verificat daca convocarea comisiilor a fost regulamentara. A fost, pentru ca Biroul Permanent a luat in discutie posibilitatea sa se lucreze in comisii in vacanta parlamentara. Acum a fost lipsa de cvorum si se mai face maine o incercare ca la ora 10,00 sa se convoace senatorii pentru a putea intocmi raportul", ne-a precizat ministrul Agriculturii. Taranistul spune ca nu s-a intrat pe problemele de fond. "Eu chiar asteptam amendamentele pe care domnul Trita Fanita abia acum le formuleaza in scris. Le asteptam la minister ca sa vedem despre ce este vorba", a completat Muresan. Ministrul spune ca initiativa lui Petre Roman de a aduna Biroul Permanent al Senatului pentru convocarea unei sesiuni extraordinare are ca drept scop "inlaturarea oricarei indoieli ca n-ar fi fost procedurala convocarea comisiei".

Vasile Lupu, vicepresedinte al PNTCD, a precizat ca, procedural, convocarea a fost regulamentara. "Biroul Permanent al Senatului a hotarat ca fiecare comisie sa lucreze cate cinci zile in aceasta vacanta pe proiectele care vor veni. In acest sens presedintele Comisiei de agricultura era in drept sa convoace comisia. Ghinionul este ca nu s-a intrunit cvorumul. La proiectul de lege pe care-l sustin, privind retrocedarea terenurilor agricole si forestiere, nu am divergente de fond cu Trita Fanita. Incurcatura este ca, la Comisia pentru agricultura, Coalitia nu mai are majoritate. Daca nu vom obtine raport favorabil in comisie, cu siguranta vom obtine vot majoritar in plen. Domul Trita Fanita mi-a spus ca are niste amendamente de forma, de redactare si ca pe fond nu are nimic. I le-am cerut si inca nu sunt redactate", ne-a precizat Lupu. Trita Fanita a refuzat sa faca orice comentarii legate de proiectele de legi.

Bogdana PAUN

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cazimir Ionescu e scos la inaintare in "Paradis Latino" (407 afisari)
 Consilierul PDSR Francisc Toba considera trimiterea sa in judecata o vendeta politica (204 afisari)
  "Legiunea franceza" a exorcizat "Diavolii rosii" (106 afisari)
 Infruntarea in aer dintre moto-deltaplane si avionete continua! (75 afisari)
 Ancheta nucleara la Telega (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00389 sec.