Ziua Logo
  Nr. 1420 de luni, 22 februarie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Dinamo a revenit in tara dupa un nou succes in Cipru, 1-0 cu Vorskala Poltava (gol Mihalcea)

OMUL DIN SPATELE CIRCULUI

Vineri dupa-amiaza, dupa ce a injurat un ziarist, hartia ziarului fiind prea sensibila pentru a reproduce cuvintele atacantului alb-rosu, Jean Vladoiu a spus ca "aici e Dinamo Bucuresti, nu-i circ!" * Inainte de a parasi insula Afroditei, pe aeroportul din Larnaka, Vladoiu a mai avut o interventie in forta: "Mara, uscatura dracului, daca mai intarzii la autocar sa vezi ce picioare dupa gat iti dau!"

Pentru ca nu este prima oara cand Jean Vladoiu desfigureaza legile nescrise ale fotbalului, ZIUA-Sport nu-si poate trada cititorii fara a prezenta, in cateva randuri, ultimele iesiri, de acum caracteristice, ale atacantului dinamovist in turneul din Cipru. Vineri dupa-amiaza, in drum spre Limassol, Vladoiu exasperat de atmosfera creata de unii jucatori si ziaristi aflati langa echipa din Stefan cel Mare a injurat un reprezentant mass-media si, macinat de amintirile dealurilor Pitestiului, a tipat: "Poate va dau jos din autocar. Aici e Dinamo Bucuresti, nu-i circ!" Cel care a mai intrat si in echipa nationala nu putea incheia stagiul de pregatire fara o noua criza de Trivale cu iz de yoga: "Mara, uscatura dracului, daca mai intarzii la autocar sa vezi ce picioare dupa gat iti dau!" Probabil ca Vladoiu, altfel un profesionist cu acte, va fi condamnat inca o data de opinia publica care nu poate uita partida cu Elvetia din '94, iar presa va fi, din nou, vinovata... Fara a insista pe un subiect mediatizat de-a lungul anilor, e suficient sa spunem ca toti jucatorii de la Dinamo sunt stresati de comportamentul lui Vladoiu. Orice alte comentarii, in fata statisticilor, sunt inutile.

Dinamo a ingropat prietenia romano-rusa

Sambata, ultimul amical, cu ucrainenii de la Vorskala, a insemnat o noua victorie pentru elevii lui Cornel Dinu: 1-0 (1-0). Unicul gol al meciului disputat pe unul din terenurile bazei engleze de langa Episcopi a fost marcat de Mihalcea (14), la capatul unei actiuni gandite de Contra si Mutu. Procurorul i-a trimis in teren pe Fouhami - Contra, Ciobotariu (65 Macavei), Mihali, Florea (46 Dobre) - Mutu (67 Coporan), Kirita, Haldan, Iftodi - Mihalcea (39 Mara) si Niculae. Ros-albii fara Lupescu, Vladoiu, Batranu si Gane (usor accidentati) au primit o replica foarte buna din partea ucrainenilor, au impresionat in acelasi 4-4-2, mai realist in opinia antrenorului Dinu, si au avut un schimb de lovituri mai putin ortodoxe cu vecinii nostri, cu Contra in rolul principal. De remarcat ca Macavei a redebutat la Dinamo printr-un joc exact, iar Mutu a dat, din nou, randament sub privirile membrilor delegatiei Rocarului.

Petre langa echipa

Plecata sambata la ora 19.55 din Larnaka, delegatia din Stefan cel Mare a ajuns pe aeroportul Otopeni dupa un zbor care a durat aproape doua ore si a fost asteptata, printre altii, si de Florentin Petre. Mijlocasul dinamovist crede ca va reveni pe gazon la mijlocul lunii martie, toate acestea in timp ce Procurorul a fortat in Cipru diferite formule pentru a lasa neobservata in joc accidentarea lui Petre.

Mutu cere atentie speciala

La finalul turneului din Cipru, Procurorul a concluzionat sec: "A fost al treilea stagiu dupa Campina si Telese Terme, primele doua fiind destinate acumularilor fizice. Am incercat trecerea spre zona tactica, iar Mutu cere o atentie speciala pentru a intra in dinamica tactica specifica lui Dinamo. Pentru ca dupa cateva meciuri Mutu a intrat bine in ocuparea unei zone laterale foarte importanta in economia jocului".

Rocar a trecut de Dnepr

Tot in ultimul amical, divizionara B Rocar s-a impus in fata ucrainenilor de la Dnepr Dnepropetrovsk, fosti participanti in Cupa UEFA, cu 2-1, prin golurile lui Constantin si Atanasoaie. Silviu Dumitrescu si Vasile Silaghi au inceput cu Coman - T. Petre, Serban, Termure, Margarit, Talvan - C. Dinu, Duro, Constantin - Pitu, Atanasoaie, iar dupa pauza au mai fost folositi Tudor, Lazar, Alexa, Cristescu si Oprea. Conducatorii clubului din Drumul Gazarului s-au declarat multumiti de acest stagiu de pregatire prevazut cu trei meciuri amicale incheiate cu tot atatea victorii.

Ionel CULINA

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Larisa Serghei a suferit o criza de spasmofilie in timpul meciului (28 afisari)
 Romania mai are inca detinuti politici condamnati de Ceausescu (23 afisari)
 "Stegarii" s-au intors sambata din Turcia (18 afisari)
 Svetlana Simion bate la portile WNBA (13 afisari)
 FMI si Banca Mondiala vor schimbarea conducerii BANCOREX (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00787 sec.