Ziua Logo
  Nr. 4444 de sambata, 24 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Integrala melodiilor lui George Enescu
Premiera mondiala cu Leontina Vaduva
-- Prima parte a integralei melodiilor lui George Enescu va fi interpretata, maine, la Sala Cortot din Paris, in premiera mondiala, de catre soprana franceza de origine romana Leontina Vaduva. Piesele vocale ale compozitorului sunt cantate in totalitate pentru prima data in cadrul acestui proiect al Institutului Cultural Roman din Paris.
Unele partituri in manuscris, descoperite la Muzeul National "George Enescu" din Bucuresti, au fost descifrate si transcrise de catre pianista Alina Pavalache. Aceasta, alaturi de baritonul francez Jacques...   (300 afisari)
Bune si rele despre paine
-- Piesa "Buzunarul cu paine" de Matei Visniec, in interpretarea Oanei Pellea si a lui Mihai Gruia Sandu, se va juca azi, maine pe 30 si pe 31 ianuarie, de la orele, 19.00, la Teatrul Metropolis.
Realista, simpla prin situatia dramatica, piesa devine universala prin sensul ei dureros si capata substanta pe masura ce drama se dezvolta. Morala acestei istorii atinge partea invizibila a lasitatii...   (110 afisari)
Jurnal public
Grigore Vieru
-- Am scris in mai multe randuri despre Grigore Vieru si ma pregateam sa scriu din nou despre el cu ocazia aparitiei unei masive antologii din poezia sa ("Taina care ma apara") publicata recent la Iasi intr-o colectie coordonata de Daniel Corbu. S-a intamplat, insa, ceea ce s-a intamplat (disparitia brutala a poetului) si, iata, suntem siliti de acum inainte sa folosim alte timpuri ale verbului a fi cand va veni vorba despre acest poet - cum i-am zis odata - al lacrimii, al luminii.
Esenin scrie intr-un vers ca este ultimul poet cu satul in glas. Despre Grigore Vieru am putea spune ca este ultimul poet cu Basarabia in glas. Un poet mesianic, un poet al tribului sau, obsedat de trei...   (475 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Directive cu caracter economic (I)
Va prezentam directivele cu caracter economic transmise catre guvernul Romaniei de catre conducatorul statului, creionand in linii mari cadrul politicii economice a Statului. Pentru a invinge dificultatile economice ne trebuie un program de realizari imediate si un program de realizari in timp si pe etape. Nici un program nu poate fi schitat si cu atat mai putin nu poate fi infaptuit daca nu se cunosc disponibilitatile. Evaluarea...   (32 afisari)
Stiri pe scurt
Pentru mari si mici
In noua sala studio a Teatrului Maghiar din Cluj, are programata maine, de la ora 17.00, premiera spectacolului pentru copii "Maestrul Csillala" de Maria Kozma in regia lui Attila Keresztes. Personajul principal este batranul croitor Csillala, care, din cauza varstei, nu mai primeste comenzi si hotaraste sa faca o mantie fantastica. Cine o va imbraca, va fi bun si-i va schimba pe cei din jur. Insa cand Csillala primeste toate materialele, observa ca acul nu are...   (40 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu catre Kissinger: Nu, multumesc. Nu ma intereseaza. (5742 afisari)
 Cum a fost tradat Cuza-Voda (3898 afisari)
 Diaconescu a fost jecmanit in Ucraina (3298 afisari)
 Armata romana ocupa Budapesta (3075 afisari)
 Legea interceptarilor la Avocatul Poporului (1786 afisari)
 O profesoara din Cehia a devenit star pe internet intr-un film porno in care intretine relatii sexuale cu un tanar de 18 ani - VIDEO (7906 afisari)
 Obama, vizitat de un OZN in timpul ceremoniei de investire - VIDEO (7252 afisari)
 Pisici vii folosite ca momeală pentru a prinde rechini - VIDEO (4330 afisari)
 Scene de razboi la granita romano-ucraineana (2824 afisari)
 A murit fosta finalista Miss World care a ramas fara maini si picioare din cauza unei infectii  (2372 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01165 sec.