Ziua Logo
  Nr. 4437 de vineri, 16 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
»  
O seara printre basarabeni
-- S-ar fi putut numi si acest episod "D-ale diasporei", adica d-ale romanilor imprastiati in lume, dar intalnirea cu membrii Cenaclului cultural-artistic IDEAL, de la inceputul acestei saptamani, m-a obligat la titlul de mai sus. Deoarece basarabenii, ca si nordicii bucovineni si maramureseni din Ucraina, n-au parasit Regatul Romania Mare din vointa proprie, ducandu-se spre alte zari. Ei au fost smulsi din trupul tarii de-abia intregite si apoi, chiar asa fiind, ciracii lui Stalin i-au dus, pe foarte multi dintre ei, in pustiile rusesti, sa li se piarda urma, limba si credinta.
In acele zile cumplite din vara anului 1940 si apoi din toamna lui '44, o minoritate si-a gasit refugiul dincoace de Prut sau a emigrat oriunde, de frica ciumei rosii. Ei nu si-au tradat vatra si traditiile....   (481 afisari)
Arc peste timp
-- Ar trebui sa-mi pese ceva mai mult de subteranele fabulei "Vulpea si generalul": in 2002 si 2003, am primit nenumarate mesaje de la sereisti de bine, cum ca nu ei, ci, dimpotriva, colegii de la doi si un sfert imi asculta telefonul. Doar ca, atunci si acum, problema mea nu e cine, ci din ordinul cui imi sunt ascultate convorbirile. Ma limitez sa observ ca, de vreme ce dl. director general - laudat pe toate vocile ca mare profesionist - lanseaza urbi et orbi amenintari catre politicieni, poate ca, de pe urma acestui conflict, lupta contra coruptiei va inregistra in fine saltul calitativ pe care am obosit sa-l tot asteptam. Sau poate nu.
MA intereseazA, ca si saptamana trecuta, tot implicatiile actului normativ emblematic al Guvernului Boc, faimoasa ordonanta care interzice cumularea salariului cu pensia. Daca in talk-showuri doar PDL-istii...   (681 afisari)      9 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Invinsi de Securitate (2083 afisari)
 Gaza City sub senilele Israelului (2066 afisari)
 Adio, sange proaspat! (2016 afisari)
 Mama eroina (1609 afisari)
 Piept de curcan umplut (1531 afisari)
 UPDATE 19:36 Romania va putea incepe exploatarea hidrocarburilor din zona Marii Negre dupa anuntarea deciziei Curtii de la Haga (4374 afisari)
 UPDATE 19.34 - Poetul Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala (ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!) (3722 afisari)
 Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice (VIDEO) (2657 afisari)
 Ministrul Apararii l-a schimbat pe seful serviciilor secrete din Armata (2302 afisari)
 Peste 3 milioane de computere raspandesc acelasi virus (1982 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00790 sec.