Ziua Logo
  Nr. 4385 de luni, 10 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Traditia scolii reluata la Udricani
-- Vechea scoala romaneasca a parohiei Udricani, la care au invatat personalitati precum boierii Vacaresti, logofatul Greceanu, Anton Pann sau Petre Ispirescu, va fi redeschisa, fondatorii dorind sa aduca profesori "buni crestini" si elevi inteligenti din diferite medii sociale. Refacerea scolii face parte din proiectul "Extinderea si refacerea Asezamintelor Udricani", care se va lansa astazi (ora 10.00), la Parohia "Sfantul Nicolae".
Proiectul include reconstruirea mai multor institutii culturale ale familiei Udricani: biserica parohiei, scoala, o gradinita, un azil pentru batrani si un muzeu. Biserica Sfantul Nicolae Udricani a fost...   (156 afisari)
   (97 afisari)      1 comentariu
Filme maghiare de debut
Saptamana filmului maghiar debuteaza astazi (ora 17.00), la Centrul National de Arta "Tinerimea Romana", in prezenta lui Andras Istvan Demeter, Secretar de Stat la Ministerul Culturii si Cultelor si a E.S. Oszkar Fuzes, ambasadorul Republicii Ungare la Bucuresti, cu o masa rotunda despre coproductiile...   (81 afisari)
   (63 afisari)
Stiri pe scurt
Filme poloneze
Institutul Polonez si Arhiva Nationala de Filme-Cinemateca Romana prezinta la Sala Eforie, cu incepere de azi, "Zilele Filmului Polonez". Timp de sase zile vor fi prezentate sase productii recente, multe dintre ele premiate, realizate de unii dintre cei mai importanti regizori ai filmului polonez contemporan: Jan Jakub Kolski, Witold Adamek, Tomasz Konecki, Andrzej Saramonowicz, Robert Glinski, Michal Kwiecinski si Janusz Kaminski. Toate filmele au subtitrare in limba...   (48 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Aventurile francmasoneriei pe pamanturile romanesti (3255 afisari)
 Vracii crizei mondiale (2876 afisari)
 Contraatac iranian la Obama (2378 afisari)
 Vom avea prima minicentrala nucleara (1632 afisari)
 Trianonul de la Floresti (1495 afisari)
 La 42 de ani, Cindy Crawford apare intr-un pictorial ce taie respiratia barbatilor (FOTO) (3732 afisari)
 Fotografii inedite cu OZN-urile ce au survolat Franta! (3673 afisari)
 Din dragoste, s-a trezit din coma dupa 30 de ani (3618 afisari)
 Topul celor mai spectaculoase fraude cu fonduri UE: Un italian si-a cumparat Ferrari, iar un spaniol si-a deschis un bordel (2554 afisari)
 Bush s-a dezinfectat dupa ce i-a strans mana lui Obama (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01136 sec.