Ziua Logo
  Nr. 4340 de joi, 18 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Intre familie si escapade
-- "Boogie", filmul despre criza barbatului de 30 de ani, are azi proiectia de gala
Recomandat de catre insusi regizorul Radu Muntean ca un "film pentru adolescenti cu un casting <<gresit>>; rolul adolescentilor e jucat de barbati de treizeci si ceva de ani", "Boogie" va avea azi o proiectie...   (216 afisari)
Cehov deschide stagiunea la Timisoara
-- Cei 133 de ani de la inaugurarea cladirii in care functioneaza actualul Teatru National din Timisoara (TNT) vor fi sarbatoriti de catre colectivul institutiei prin deschiderea stagiunii la aceeasi data calendaristica - 22 septembrie.
Pentru primul spectacol al sezonului teatral care debuteaza, TNT a pregatit o premiera - "Trei surori" (foto) de A.P. Cehov, in regia Adei Lupu, cu: Claudia Ieremia, Alina Reus, Paula Maria Frunzetti,...   (103 afisari)
Actuale
Licitatiile lui Pavel Susara
Cand nu participi la sedintele de guvern sau ale vreunui comitet executiv national permanent extraordinar - sau cam asa ceva, titulaturile unor astfel de organisme de conducere, lasand loc pentru variate glose si divagatii anost-academice sau simpatice de bodega - al vreunui partid politic, iti poti...   (327 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Pentru painea cea de toate zilele (III)
Ca plugar si ca roman ma cutremur cand ma gandesc la situatia in care ne gasim astazi. Cred ca e bine sa spunem adevarul in fata, caci numai astfel, se pot lua masuri grabnice. Suprafata insamantata cu grau in 1939 a fost de doua milioane optsute de mii de hectare, din care 800 de mii au ramas in teritoriile...   (125 afisari)
   (62 afisari)
  2008-09-18 11:28 
Sotia lui Stefan Iordache vrea sa se sinucida
Disparitia din viata a omului atat de drag sufletului sau, Stefan Iordache, au marcat-o teribil pe sotia marelui actor. Intr-atat incat Mihaela Tonitza-Iordache vrea sa incheie conturile cu viata, pentru a fi cat mai repede aproape de iubitul sau sot. Mesajului tulburator de simplu si de trist de pe coroana depusa la capataiul maestrului, "Asteapta-ma", i se adauga un anunt straniu, de la rubrica "Decese", semnat de partenera de viata de mai bine de...   (2830 afisari)      4 comentarii
  2008-09-18 16:06 
"Anonimul" - un festival "trecut", care se pregateste de viitor
Prima zi dupa incheierea unui festival de film inseamna debutul pregatirilor pentru urmatoarea editie. Asa se intampla si cu Festivalul International de Film Independent "Anonimul", cu atat mai mult cu cat competitia este dedicata exclusiv producatorilor independenti. Este un eveniment anual, competitiv, nespecializat, organizat de Fundatia Anonimul.
Fata de editiile precedente, anul acesta numarul celor care s-au deplasat in Delta...   (172 afisari)
  2008-09-18 17:38 
CRONICA DE FILM: Boogie
-- Distributie: Dragos Bucur, Anamaria Marinca; Montaj: Alexandru Radu; Imagine: Tudor Lucaciu; Regie: Radu Munteanu
In ultimii zece ani cinematografia romaneasca a inceput sa aiba un discurs estetic coerent si asta se vede prin premiile castigate de peliculele romanesti la marile festivaluri de film internationale. Deja se vorbeste de o scoala de film romaneasca, ce poate sa produca creatii unice cu specific autohton. Cu cateva exceptii notabile, noile productii romanesti...   (620 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Maestrul a lasat via neculeasa (2692 afisari)
 Fierbe Marea Neagra (2079 afisari)
 Raul abia incepe (1513 afisari)
 Gardianul banului public e in coma (1276 afisari)
 PSD si PNL s-au impacat pe banii nostri (1222 afisari)
 Porno profesoara din Roman figureaza ca membru activ pe un site de lesbiene (3667 afisari)
 Madalin Voicu: Elena Udrea este co-etnica mea (3391 afisari)
 Sotia lui Stefan Iordache vrea sa se sinucida (2830 afisari)
 Lipseste doar "un chibrit aprins" pentru ca Peninsula Crimeea sa se separe de Ucraina (2336 afisari)
 "Ahmadinejovschi" vrea sa se implice in reglementarea crizei din Caucaz (1913 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01336 sec.