Ziua Logo
  Nr. 4262 de joi, 19 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Poveste de dragoste cu propria moarte
-- La Baia Mare, e in desfasurare cel mai vechi Festival International de Teatru din Romania
Pentru al treilea an consecutiv, "atelierul" (deschis de dramaturgul Radu Macrinici in 1992 la Sfantu Gheorghe, stramutat apoi la Sighisoara) este gazduit la mijloc de iunie de Baia Mare. A XVI-a editie...   (430 afisari)
Samanta de scandal
Darwin si Hardau
-- In 2006, fostul ministru al Educatiei, Mihail Hardau, a scos din programele scolare teoria darwinista a evolutiei, fara sa propuna, simetric, zic adversarii acestei decizii, si eliminarea referintelor creationiste din orele de religie.Se pare ca tendinta de scoatere a teoriei lui Darwin despre originea omului din scoli are o mai larga distributie europeana din moment ce, in 2007, prin Rezolutia 1580, Consiliul Europei a simtit nevoia sa recomande statelor UE ca aceasta teorie sa nu fie abandonata "atata timp cat, ca orice alta teorie, va rezista in fata examinarii stiintifice exhaustive?".
Tocmai asta ar fi, insa, problema, anume ca o examinare stiintifica a chestiunii originii omului va rezista intotdeauna. Ce inseamna, aici, a rezista? Inseamna ca o astfel de teorie va opune rezistenta...   (351 afisari)      13 comentarii
Elvetianul Kaindl si etnografia romaneasca
-- De azi si pana pe 5 august, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" (sala "Gheorghe Focsa") vor fi expuse lucrarile graficianului elvetian Anton Kaindl despre etnografia romaneasca. Vernisajul este programat azi, la ora 13.00.
Cele 110 gravuri, in tehnica acvaforte, cu subiecte aproape exclusiv din Oltenia au fost achizitionate in 1970 de catre Muzeul de Arta din Craiova. Gravurile din expozitia "Graficianul elvetian Anton Kaindl....   (114 afisari)
Stiri pe scurt
Teologie vs filosofie
In colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) si Universitatile din Bucuresti si din Iasi, Patriarhia Romana orga-nizeaza, azi si maine, a doua editie a simpozio-nului "Dialogul dintre teologie si filosofie" cu tema "Religia in operele unor filosofi romani si filosofia in operele unor teologi romani". Scopul simpozionului - care se desfasoara in sala Conventus a Palatului Patriarhiei si la care va participa Patriarhul Daniel - este de a identifica...   (47 afisari)
  2008-06-19 17:40 
CRONICA DE FILM: Visul Cassandrei (Cassandra's Dream)
-- Distributia: Colin Farrell, Ewan McGregor. Montaj: Alisa Lepselter. Imagine: Vilmos Zsigmond. Regia: Woody Allen
Fiecare mare regizor are acel ceva care il face inconfundabil. Woody Allen va ramane in memoria cinefililor pentru comediile sale intelectuale in care personajele sunt pline de angoase si merg constant la psihanalist. De multe ori, un stil personal poate deveni o capcana. Publicul ajunge sa isi doreasca de la un regizor variatii...   (270 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Arma secreta (3142 afisari)
 Vadim Tudor se invita la ciolan (2238 afisari)
 Mediatorul interlopilor (2165 afisari)
 Averile consilierilor (2063 afisari)
 Ciment in cap de Ziua Rusiei (2006 afisari)
 Gemenele Indiggo, desfiintate de David Hasselhoff, la "America's Got Talent" (5200 afisari)
 Mioara Mantale: In sfarsit, Vosganian e al meu! (4246 afisari)
 Nefericita in casnicie, o britanica s-a operat pentru 24 de ore de orgasm (3127 afisari)
 Corriere dello Sport: Ar fi fost o insulta adusa fotbalului daca s-ar fi calificat sarmana echipa a Romaniei (2866 afisari)
 Iane zis "Bobina", spaima trenurilor care circula spre Litoral (1865 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01176 sec.