Ziua Logo
  Nr. 4258 de sambata, 14 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Alegeri
»  
Miza localelor, alegerile generale
Turul doi al alegerilor locale se prefigureaza a fi la fel de disputat ca si primul, in ciuda unei prezente ponderate, estimata de cercetarile sociologice. Miza pe termen mediu a alegerilor de duminica o reprezinta parlamentarele din aceasta toamna, daca ele vor avea loc la termen. Partidele se lupta...   (213 afisari)
Meciurile electorale din Bucuresti
-- In Bucuresti, vor fi disputate in turul al doilea Primaria Generala si patru primarii de sector. Pentru scrutinul din 15 iunie, candidatii pesedisti, conservatori si liberali se vor sustine intre ei, in timp ce democrat-liberalii ii au ca aliati pe cei de la PIN si PNG.
Fotoliul de edil al Capitalei este disputat de independentul Sorin Oprescu si candidatul PD-L Vasile Blaga. Cei doi se afla, dupa primul tur, la o diferenta minimala de sub un procent, dupa ce Oprescu...   (214 afisari)      7 comentarii
Ilfov, blocat in turul I
-- Repetarea alegerilor din comunele Stefanesti si Vidra face ca Ilfovul sa fie singurul judet din tara care nu si-a desemnat inca presedintele Consiliului Judetean. Suspansul ar putea fi prelungit pana pe 17 iunie, data la care Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta in cazul contestatiei PD-L fata de anularea scrutinului din Vidra.
Decizia BEC de repetare a alegerilor in cele doua comune a vizat atat scrutinul referitor la primari, cat si la Consiliul Judetean. Neregulile luate in calcul de Birou au fost legate de imposibilitatea...   (77 afisari)
Ambiguitatile legii
Actul normativ privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale contine prevederi neclare si are lacune in reglementarea anumitor proceduri electorale.
Prevederile legale nu stabilesc sanctiuni pentru presedintele sectiei de votare care refuza nejustificat sa aprobe folosirea urnei speciale...   (66 afisari)
     1 comentariu
Stiri pe scurt
Politistii mobilizati
Un numar de 12 echipe mobile de politisti specializati in cercetarea incidentelor la legea electorala vor fi active, duminica, in timpul celui de-al doilea tur de scrutin, organizat in Bistrita-Nasaud in doua orase si 23 de comune. Prefectul judetului, Szilagyi Ioan, a declarat, ieri, ca numarul fortelor de ordine implicate in buna desfasurare a scrutinului este de peste 700. "Impresia generala este ca nu o sa fie nunta, o sa fie o lupta, dar noi am vrea sa...   (36 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Planul lui Iliescu pentru Oprescu (3295 afisari)
 "Martorul" Iliescu a ordonat, Armata a tras (2892 afisari)
 A doua suspendare (2739 afisari)
 Ratacirea ierarhilor (1936 afisari)
 MAE o ia in brate pe ambasadoarea Pastarnac (1587 afisari)
 Natasha face striptease la televizor pentru victoria tricolorilor in fata Olandei (12929 afisari)
 Majordomul Paul Burell face o dezvăluire șocantă: Am făcut sex cu Prințesa Diana (8662 afisari)
 In Brasov a fost descoperita o cetate dacica, a doua ca marime dupa Sarmizegetusa (2489 afisari)
 O britanica si-a omorat cinci soti pentru a le incasa asigurarea de viata (2410 afisari)
 Creatie uluitoare cu ferofluide (2279 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01166 sec.