Ziua Logo
  Nr. 4245 de vineri, 30 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Festivalul 007
-- Azi, la Cluj, incepe maratonul vizionarilor a 200 de filme din 40 de tari
Astazi se deschide la Cluj cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film Transilvania. Pana pe 8 iunie, 200 de filme din 40 de tari vor putea fi vizionate in cele opt locatii clujene ale...   (103 afisari)
Roman deghizat
-- "Mic tratat de management culinar", un roman atipic, plin de ironie si umor de calitate, reprezinta debutul lui Daniel Mafteiu (absolvent de TCM in '91, actualmente producator general al Stirilor ProTV), publicat de curand in colectia "Ego. Proza" de la Polirom.
Prozatorul Dan Lungu considera ca romanul face parte din categoria amuzanta a falselor tratate, iar autorul insusi schiteaza portretul-robot al cititorului acestei carti: "E omul care munceste pana-i sar...   (103 afisari)
O incantare a nervului optic
Avem putini fotografi de arta. Putini - in sensul ca, exceptand casta lor, cei cunoscuti de marele public pot fi numarati pe degetele de la o mana. Apoi, cand zic "fotografi de arta", nu ma refer strict la cei care fac din meseria lor un fenomen artistic (excelenti portretisti, precum Mihailopol sau...   (129 afisari)      1 comentariu
Petru Popescu in Romania
Petru Popescu este un scriitor roman in viata. Prozator, eseist - "Intre Xantipa si Socrate" este o carte azi uitata - dar si publicist de succes, de mare audienta si popularitate pentru doar cativa ani, cand se si impune fara mari eforturi, crispari si aranjamente de culise - sunt si astfel de cazuri de succes chinuit si indelung asteptat (formula caragialiana "tanjeaske si boleaske" ar fi o buna eticheta) - in fata criticii si a numerosilor sai cititori (nu e simplu...   (128 afisari)      4 comentarii
Stiri pe scurt
De 3 x Hausvater
Regizorul Alexander Hausvater lanseaza azi, de la ora 15.00, la Libraria Carturesti din Capitala, trei volume cu trei piese de teatru ("Ultima mazurca", "Tovarasul pionier" si "Decameronul") publicate de Editura Tracus Arte. Prezinta: Florica Ichim, Iolanda Malamen, Adriana Trandafir, Horia Garbea si Adrian Mihalache. (L.D.)
In nocturna
Cand se-ngana ziua cu noaptea (azi, orele 21.00), sunteti asteptati, azi, in curtea casei doamnei si a domnului Ionel Plesa...   (70 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cicciolina la inchisoare (2601 afisari)
 Procurorul pistolar (1556 afisari)
 Pupaza, simbolul Israelului (1059 afisari)
 "Unde-mi esti, cetatenie?" (993 afisari)
 McCartney are o iubita noua (991 afisari)
 Corneliu Vadim Tudor a facut scandal intr-o emisiune la televiziunea publica  (2598 afisari)
 Avion atacat cu sageti de un trib primitiv din Brazilia (1941 afisari)
 Transfagarasanul, soseaua care traverseaza cei mai inalti munti din Romania, se deschide pe 11 iunie (1550 afisari)
 Miracol: Copil nascut dintr-un ovar, un caz unic in lume (1343 afisari)
 Apocalipsa in viziunea Al-Qaeda: Washington-ul, ras de pe fata pamantului de un atac nuclear (1294 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.18249 sec.