Ziua Logo
  Nr. 4243 de miercuri, 28 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Au sporit achizitiile Muzeului National de Arta
71 de noutati
-- Patrimoniul sectiilor de Arta Veche Romaneasca, Arta Romaneasca Moderna, Arta Grafica, Arta Europeana, Arta Decorativa si Arta Orientala s-a imbogatit datorita celor 71 de lucrari achizitionate de Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) pe parcursul anului trecut si la inceputul celui in curs si expuse, inclusiv in iunie, in Salile Kretzulescu.
Expozitia "Achizitii 2007-2008" prezinta publicului cateva lucrari semnificative de arta romaneasca din secolele al XIX-lea si al XX-lea, punctand totodata momente importante ale artei universale. Selectarea...   (156 afisari)
Profesionistii de pe sticla
-- Saptamana a inceput cu acordarea, luni seara, a Premiilor Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR), in cadrul unei gale gazduita de Sala Amfiteatru a Teatrului National.
Juriul celei de a XVIII-a editii - format din acad. Nicolae Breban, prof. univ. dr. Manuela Cernat, presedinte, Lucia Hossu Longin, conf. univ. dr. Sorin Iliesiu, Dan Necsulea, regizor, presedinte al APTR,...   (294 afisari)
"Inca o zi" sau cum sa dai timpul inapoi...
Charles, zis "Chick", Benetto este un antierou. Nu are nimic remarcabil si nu face nimic iesit din comun. Intr-un fel, este intruchiparea banalitatii. Si totusi, fostul jucator de baseball care isi recapituleaza viata in romanul lui Mitch Albom, "Inca o zi", publicat de curand la Humanitas Fiction, in...   (83 afisari)      2 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Scriitorii si berea Azuga (II)
Amintirile si scrisorile lasate de Ioan Ioanovici unui bun prieten al scriitorilor dinainte de razboiu ne dau prilejul sa cunoastem multe intamplari nestiute despre viata acestor interesante figuri literare...   (168 afisari)
Stiri pe scurt
Roman sentimental
Astazi, la ora 18.00, la Club A, va avea loc lansarea volumului "Un roman sentimental" de Alain Robbe-Grillet, la care vor participa Dumitru Tepeneag, traducatorul romanului, Elena Vladareanu si Bogdan Ghiu, care semneaza postfata romanului. Despre romanul lui Grillet, considerat mai tare decat Marchizul de Sade, "Le Figaro" scria : "Povestirea de fata e un fel de basm cu zane pentru adulti, ceea ce ii ingaduie sa incalce de nenumarate ori legile verosimilitatii....   (42 afisari)
  2008-05-28 12:23 
Psiho-constructiile, o premiera in arhitectura londoneza
Senzatii extreme, fie de incantare, fie de spaima. Constructii dinamice, cu caramizi si bucati de zid, iesind din pereti, sau, dimpotriva, jocuri de lumini, culoare si mirosuri, menite sa creeze reactii privitorilor. O plimbare cu barca pe acoperisul celei mai inalte cladiri sau un tur de oras, intr-o singura camera, la lumina felinarelor. Cine se incumeta sa experimenteze? Au incercat cativa artisti, care va asteapta, timp de 90 de zile,...   (431 afisari)      1 comentariu
  2008-05-28 14:17 
Bucuresti: Teatrul iese in strada, la prima editie a B-FIT in the Street
-- In vederea desfasurarii in conditii optime a manifestarii, Primaria va impune restrictii de circulatie
Premiera culturala inedita, la acest sfarsit de saptamana. Bucurestenii sunt invitati la prima editie a festivalului de teatru in strada, B-FIT in the Street!, organizat de Primaria Capitalei, cu sprijinul ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale. Manifestarea va include reprezentatii ale unor renumite companii internationale...   (189 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Securistii arsi la pensii (4049 afisari)
 Cele 500 de bombe atomice ale Israelului (2918 afisari)
 Dosarul care a invins-o pe Schrotter (2870 afisari)
 Femei pe Muntele Athos (2526 afisari)
 Ucraina pune la zid Romania (2489 afisari)
 Nu au notiunea violului (2736 afisari)
 Si-a urmat iubita in frigiderul de la morga  (2424 afisari)
 Documente secrete, femei focoase si un ministru demis (2284 afisari)
 Masele scoase fara durere (2229 afisari)
 Peugeot construieste o fabrica la Cluj (1697 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01407 sec.