Ziua Logo
  Nr. 4201 de vineri, 4 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Minifestival de filme germane in Romania
Bavarezii descind la Bucuresti
-- Bavaria este unul dintre centrele cele mai puternice de cinematografie din Germania. In ultimii zece ani, "Fondurile de Subventii pentru Filme si Televiziune" din aceasta regiune au contribuit la obtinerea a sase premii Oscar si la nominalizarea a 14 filme pentru acest premiu.
La Cinema Studio si Sala Union din Bucuresti va avea loc, de maine pana marti (8 aprilie), un minifestival intitulat "Bavaria Meets Bucharest: German Movies Made in Bavaria/Bavaria intalneste Bucurestiul:...   (145 afisari)
Pennsylvania Avenue, no. 1600
Exista multe moduri de a scrie istoria... Uneori, poate fi spusa pe indelete, dar asta, bineinteles, ar interesa doar specialistii... Jean-Luc Hees, fost director al France-Inter, multa vreme corespondent radio in Statele Unite, ne invita in culisele Casei Albe pe culoarele neoficiale, cele care ii pun...   (125 afisari)      2 comentarii
Centenar Von Karajan
-- Concerte, filme documentare, editii speciale cu inregistrari, turnee omagiale - toate acestea vor marca, pe parcursul acestui an, celebrarea centenarului de la nasterea dirijorului austriac Herbert von Karajan, nascut pe 5 aprilie 1908 la Salzburg, intr-o familie cu ascendenta aromaneasca. In anul 1792, numele familiei a fost schimbat din Karajanis in Karajan, iar printul elector Frederick al III-lea al Saxoniei i-a acordat si titlul de noblete reflectat in particula "von".
Herbert von Karajan a condus pe perioade indelungate Filarmonicile din Berlin si Viena, festivalul din Salzburg, pe cel wagnerian de la Bayreuth, precum si alte mari orchestre ale lumii.
DacA Celibidache...   (210 afisari)
     3 comentarii
Stiri pe scurt
Master-class la Opera
Intre 12 si 20 aprilie, Studioul Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess" al Operei Nationale organizeaza doua master-class-uri de canto sustinute de soprana Ileana Cotrubas si de bas-baritonul Ionel Pantea. In prina zi de curs va avea loc o preselectie. (D.C.)
Intalnire Passe-Partout
Astazi, la ora 19.30, la Sala Rapsodia va avea loc spectacolul "RencontreS" al Companiei Passe-Partout, realizat de Dragos Huluba si Violeta Totir. Compania lui Dan...   (60 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sforile lui Putin (3384 afisari)
 Prea mic pentru un Summit atat de mare (2179 afisari)
 Snopiti in bataie (2174 afisari)
 Raul Castro reformistul (1618 afisari)
 Se intareste statul politienesc (1521 afisari)
 Premiera: Imagini sexy cu Angelina Jolie, pozand in lenjerie intima la 16 ani (4079 afisari)
 Fotografii incredibile cu peisajul muntos de pe Marte (2956 afisari)
 Grizzly sugrumat de un somnambul (2776 afisari)
 Florin Piersic are o fiica secreta (2465 afisari)
 Pe agendele Summitului NATO: Statul Voivodina, un nou vecin al Romaniei (2416 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01127 sec.