Ziua Logo
  Nr. 4153 de vineri, 8 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
  2008-02-08 18:21 
Bursa revine pe rosu
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a revenit pe tendinta de scadere ce domina de la inceputul anului. Cele mai mari pierderi au fost inregistrate de societatile de investitii financiare (SIF), pe fondul vanzarilor mai mari de la finalul sedintei, in timp ce lichiditatea a coborat cu o treime. Investitorii au asteptat calmarea situatiei tensionate de pe marile piete de capital. Actiunile SIF 2 Moldova au dominat transferurile de pe piata BVB, cu tranzactii de peste 2,77 milioane...   (174 afisari)
  2008-02-08 18:07 
Nemtii canta plecarea Nokia
Lupta nemtilor pentru a pastrarea fabricii Nokia de la Bochum ia forme din ce in ce mai stranii. Dupa ce au decis boicotarea marcii finlandeze, germanii au compus o melodie intitulata ''Anti Nokia Song 2008''. Bernd Stelter, autorul versurilor, ii indeamna pe conationali sa nu mai cumpere telefoane Nokia si ii acuza pe finladezi ca inchid o uzina in care, timp de 19 ani, 2.000 de oameni au muncit pentru a umple buzunarele unora lipsiti de rusine.
Stelter a spus ca...   (602 afisari)
     1 comentariu
  2008-02-08 15:45 
AVAS a dat in judecata Petrom
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a dat in judecata Petrom, solicitand anularea partiala a hotararii din 27 noiembrie 2007, prin care s-a aprobat bugetul de investitii al companiei petroliere. AVAS sustine ca nu a primit la timp materialele legate de rectificarea bugetului si a anuntat inainte de intrunire ca va vota impotriva. Cu toate acestea, noul plan de investitii a fost aprobat. Statul controleaza putin peste 20% din Petrom, fiind cel...   (265 afisari)
Inflatie cu cocoasa
-- In martie, inflatia anuala va ajunge la 8,3%, cel mai inalt nivel din acest an * Potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, "cocoasa inflationista" este, insa, temporara
Banca Nationala a Romaniei nu va modifica tinta de inflatie pentru acest an, desi prognoza arata ca rata inflatiei va depasi, pana in primul trimestru din 2009, intervalul de variatie stabilit, dar va...   (235 afisari)
BERD interesata de privatizarea CEC
-- Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) nu exclude posibilitatea unor investitii in Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), a declarat, ieri, la Bucuresti, intr-o conferinta de presa, presedintele institutiei financiare internationale, Jean Lemierre.
"Nu depinde de mine, ci de Guvern, care trebuie sa ia o decizie. CEC este un activ valoros, are o retea mare in toata tara. Luam in considerare potentialul CEC", a afirmat Lemierre.
El a precizat ca a...   (147 afisari)
Exportam curent in Grecia
-- Derularea unei politici energetice comune, interconectarea retelelor, pentru ca Romania sa exporte electricitate in Grecia in perioade de consum ridicat si bursa regionala de energie au reprezentat principalele subiecte ale discutiei dintre premierul Tariceanu si omologul sau elen, Kostas Karamanlis.
Cei doi oficiali au convenit, ieri, ca este necesar sa fie asigurate surse alternative de aprovizionare de petrol si gaze, pentru a reduce dependenta fata de un singur furnizor, si au discutat despre realizarea...   (235 afisari)
Stiri pe scurt
Chimistii ies in strada
Sindicalistii din chimie si petrochimie vor picheta, luni si marti, sediile prefecturilor din cinci orase si cel al Ministerului Economiei si Finantelor, cerand reducerea pretului la gazele naturale, diminuarea valorii taxei de transport la 1.000 metri cubi la nivelul practicat in Uniunea Europeana, informeaza Mediafax. Federatia Sindicatelor din Chimie si Petrochimie (FSCP) a hotarat, ca reprezentant al sindicatelor afiliate din combinatele de ingrasaminte...   (158 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Rusia si China ameninta SUA (3603 afisari)
 Agentul BNR (2856 afisari)
 Invazia extraterestrilor (2646 afisari)
 Amanta secreta a lui Dodi al Fayed (2565 afisari)
 Hotii privati de pensii (1950 afisari)
 Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei (4082 afisari)
 Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant (2507 afisari)
 Un satelit spion va lovi Pamantul  (1969 afisari)
 Si-a otravit barbatul cu antigel (1260 afisari)
 Casa noua cu mort in baie (1096 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01831 sec.