Ziua Logo
  Nr. 4146 de joi, 31 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
In Tara bisericilor de piatra domneste degradarea
Ruine de patrimoniu
In Hateg exista unele dintre cele mai vechi biserici de piatra din tara, aflate, din pacate, in stare avansata de dregradare. 16 dintre acestea - Criscior, Densus, Gurasada, Halmagiu, Lesnic, Nucsoara, Ostrovul Mare, Pesteana, Prislop, Ribita, Roscani, Sanpetru, Santamarie Orlea, Sf. Nicolae Hunedoara,...   (445 afisari)
A murit Vintila Corbul
-- Grav bolnav, Vintila Corbul (91 de ani) a murit ieri dimineata in locuinta sa de langa Versailles, dupa o indelungata spitalizare la Rocquencourt. Asociatia Scriitorilor din Bucuresti a precizat ca de formalitatile de repatriere si inhumare se va ocupa Adevarul Holding.
Romancier, scenarist si dramaturg Vintila Corbul (pe numele complet Vintila Dumitru Corbul Economu Popescu), este autorul celebrului "Nea Marin miliardar", film care si-a castigat de-a lungul anilor mii...   (1303 afisari)
Rica Raducanu in Legiunea straina
-- Trei tineri dintr-un sat in care este depistata gripa aviara. Oricat se straduiesc, afacerile merg din ce in ce mai prost, de furat nu prea mai e ce si, in final, decid sa-si caute norocul in alte zari. Intra in legatura cu afaceristul Maricel (Rica Raducanu) care le promite accederea in Legiunea Straina....
Acesta este subiectul tragicomediei lui Mircea Daneliuc - care semneaza atat scenariul, cat si regia - "Legiunea straina" (foto), produs de Castel Film (2006). Alaturi de Rica Raducanu, pe afis mai figureaza:...   (584 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Stiri false despre Basarabia
Presa publica schimbul de telegrame dintre agentia de presa "Tass" si agentia "Reuter". Acum cateva zile agentia "Tass" a primit o telegrama dela agentia "Reuter" din Londra cu urmatorul continut:
"Dupa o comunicare din Copenhaga, ieri seara trupele rusesti au patruns in Basarabia. Rugam confirmarea...   (570 afisari)
     1 comentariu
Cearta pe banii lui Sorescu
-- Primarul Craiovei este revoltat ca Sorina Sorescu, nepoata lui Marin Sorescu (foto), pretinde 10% drepturi de autor din sumele care le vor fi platite actorilor care vor participa la festivalul dedicat poetului, iar aceasta argumenteaza ca-si revendica drepturile prevazute de lege.
Antonie Solomon, primarul Craiovei, a declarat ca poetul s-ar "zvarcoli in mormant" daca ar sti ca mostenitorii si urmasii sai solicita bani pentru drepturile de autor la un festival care-l "omagiaza",...   (432 afisari)      4 comentarii
   (103 afisari)
  2008-01-31 16:43 
Cronica de film: Razboiul lui Charlie Wilson (Charlie Wilson's War)
-- Distributie: Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman. Imagine: Stephen Goldblatt. Montaj: John Bloom. Regie: Mike Nichols.
Povestea din "Razboiul lui Charlie Wilson" incepe odata cu invazia Afganistanului de catre trupele Uniunii Sovietice. Pe atunci, americanii inca mai confundau Afganistanul cu Uzbekistanul si cuvinte precum mujahedin nu intrasera inca in vocabularul international.
Trei sunt personajele principale...   (738 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profetiile lui Edgar Cayce (8676 afisari)
 Voodoo Vadim (4562 afisari)
 Expresia "mama si tata" interzisa in Marea Britanie (4172 afisari)
 Noua clasa politica a lui Traian Basescu (1601 afisari)
 A murit Vintila Corbul (1303 afisari)
 Stramosul omului cu ochi albastri a trait la malul Marii Negre (4159 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana, atacata de bisericile "surori" (2735 afisari)
 Salomon si Rossignol se muta in Romania (1896 afisari)
 Un om de afaceri a castigat premiul cel mare la Loto (1616 afisari)
 Osama ben Laden face ordine pe strazile din Bogota (1464 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01751 sec.