Ziua Logo
  Nr. 4139 de miercuri, 23 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
La Teatrul National se mai pregateste ceva
Marea migrare
-- Dupa ce va fi gata Sala Omnia, sediul nou al Teatrului National de Opereta (TNO), Teatrul National din Bucuresti (TNB) isi va putea tine pe actuala scena a TNO o parte dintre spectacole, pe perioada lucrarilor de reparatie si reamenajare a propriilor spatii. Spectacolele de la Sala Mare a TNB se vor muta la Rapsodia (unde s-a refugiat si Teatrul Tanase pe perioada consolidarilor la cladirea din Calea Victoriei), iar Centrul National al Dansului va fi "transferat" temporar nu se stie unde (s-ar putea la Sala Palatului, daca acolo se vor fi terminat lucrarile intre timp).
Astfel suna planurile pentru viitorul apropiat al megastructurii imobiliare ce adaposteste acum trei institutii nationale (TNO, TNB si Centrul Dansului), anuntate ieri de ministrul Culturii si Cultelor,...   (157 afisari)
Nelly Miricioiu, la Casa Muzicii
Astazi, la ora 18.00, la Muzeul National George Enescu din Calea Victoriei, in ambianta straveche si de profunda spiritualitate a Palatului Cantacuzino, considerat o adevarata Casa a Marii Muzici, va avea loc un recital extraordinar al sopranei Nelly Miricioiu. Isi mai dau concursul Florin Diaconescu si Verona Maier. Evenimentul este organizat de Institutul National pentru Memoria Exilului Romanesc. Autorul programului este Marilena Rotaru. (D.C.)   (54 afisari)
La o cafea cu Tudor Octavian
"Norocul meu a fost ca-mi place sa muncesc tot timpul, ca am o constiinta de tamplar sau de mecanic: ma asez zilnic in fata masinii de scris fara sa ma intreb de ce. M-am intrebat uneori daca a meritat, insa una e sa-ti pui intrebari ravasitoare muncind si alta sa-ti pui aceleasi intrebari tanjind, abandonand, amanand si neducand nimic pana la capat" - Tudor Octavian
Odata cu lansarea de azi (orele 17.00, Libraria Humanitas Kretzulescu din Bucuresti) a volumului "Povestiri...   (98 afisari)
Un "clasic" al postmodernismului romanesc
-- Mircea Horia Simionescu, poate cel mai important prozator roman in viata, unul dintre cei mai valorosi din intreaga istorie a literaturii noastre, implineste astazi 80 de ani. De multa vreme bucurestean, el ramane un reprezentant al faimoasei "scoli de la Targoviste", care a anticipat postmodernismul dominant din anii '80 incoace si a dat cateva dintre cartile de varf ale prozei romanesti din ultima parte a secolului XX.
Mircea Horia Simionescu octogenar, asadar! O varsta incredibila, ba chiar - am putea spune - cu totul neplauzibila, daca ne gandim la factura scrierilor sale, la aerul lor mereu-jucaus, de parca totul...   (295 afisari)
Viata in secolul trecut
-- "Cum am trait secolul XX" este tema atelierului pe care il va sustine Neagu Djuvara, incepand de azi, la Fundatia Calea Victoriei (FCV).
Va fi un curs de istorie completat de povestiri dintr-o viata tumultuoasa, un prilej de a intra in dialog si de a-l cunoaste de aproape pe unul dintre cei mai buni istorici romani.
Sandra Ecobescu, reprezentanta...   (451 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Luni noapte se va face in Capitala un mare exercitiu de aparare pasiva (II)
Directiunea Generala de Gaz si Electricitate, va pune in aplicare intre orele amintite mai sus, planul iluminatului redus, iar populatia va camufla cu hartie albastra, becuri albastre de culoare inchisa, jaluzele si rulouri negre, astfel ca nici o raza de lumina sa nu se zareasca din afara. Deasemeni vor fi camuflate farurile vehicolelor auto, S.T.B sI C.F.R si felinarele trasurilor cu...   (57 afisari)      2 comentarii
   (84 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Hackerii Armatei (5480 afisari)
 Lumea la un pas de recesiune (2595 afisari)
 "Auschwitz. Albumul fotografic al tragediei" (2268 afisari)
 Voronin a negociat cu Putin federalizarea Moldovei (1808 afisari)
 Merkel l-a sunat pe seful Nokia (1774 afisari)
 Aparitie misterioasa pe Marte (3352 afisari)
 Sinucidere la Spitalul de Urgenta (1503 afisari)
 Nabucco, in moarte clinica (1258 afisari)
 Arsa de vie de catre iubit (1236 afisari)
 Zece reguli de aur in cazul panicii la bursa (1175 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02020 sec.