Ziua Logo
  Nr. 4130 de sambata, 12 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
ZIUA de Weekend
»  
LOCURI IN INIMA
In vizita la Muzeul K.H. Zambaccian
Au trecut deja aproape 12 de ani de cand Muzeul K.H. Zambaccian, situat pe strada cu acelasi nume din Bucuresti, expune, dupa reamenajari, bogata colectie de arta a negustorului armean Krikor Zambaccian. Inainte ca acesta sa-i doneze statului roman intreaga colectie impreuna cu casa, in 1946, arhitectul...   (212 afisari)      1 comentariu
A FOST ODATA...
Grigore Moisil, matematician si "spirit universal"
La 10 ianuarie 1906, la Tulcea, s-a nascut Grigore, fiul arheologului numismat Constantin Moisil si al Elenei Moisil, institutoare. Astazi, numele acestui fiu este prezent pe copertele multor tratate de specialitate originale, in bibliografiile studentilor la matematica si la discipline derivate, la...   (1033 afisari)      1 comentariu
CRONICA DE TEATRU
Daca vi se face dor de "Jocul ielelor"...
Din primavara anului trecut cand a avut loc premiera spectacolului "Jocul ielelor", montat de Claudiu Goga la Teatrul National din Bucuresti, au trecut cateva zeci de reprezentatii si cateva festivaluri, intre timp rolurile s-au mai asezat, iar textul lui Camil Petrescu se rosteste acum parca ceva mai...   (463 afisari)
CRONICA DE CARTE
De ce a fost "Orbitor. Aripa dreapta" cartea anului 2007?
Cititorii de literatura au asteptat destul ca Mircea Cartarescu sa-si publice acest al treilea volum al trilogiei la care a scris din 1992. S-a intamplat in vara anului trecut, cand "Orbitor. Aripa dreapta", a polarizat receptarea, creand o tabara a admiratorilor si una a criticilor rezervati, sa spunem,...   (504 afisari)
Exclusiv ZIUA Online
Istorie la capsula
-- Dintotdeauna oamenii au fost fascinati de ideea de a putea pastra si transmite marturii ale existentei lor celor din viitor.
Familii, scoli sau comunitati aduna bucati de istorie si le depoziteaza in capsule ale timpului - recipiente de orice marime si forma, de la pungi de gunoi sigilate cu banda adeziva, pana la seifuri de otel construite sa reziste mii de ani. Mai nou, se folosesc capsulele virtuale, oamenii contribuind cu fotografii personale, povesti, ganduri, idei, poeme, scurte secvente din filme personale si elemente de arta la aceste antropologii electronice.   (168 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Istoria provinciei Kosovo (5443 afisari)
 E Basescu! Sau e Talpes? (4809 afisari)
 Psihologii serviciilor secrete (2818 afisari)
 Amenintari de la Chisinau (2580 afisari)
 Executia Noricai (2321 afisari)
 Regina Ana: Cred ca Elisabeta Rizea este o mare doamna (1867 afisari)
 CT Popescu: Daca ne uitam la ce se intampla in presa, poate ca demisia mea nu e atat de surprinzatoare (1571 afisari)
 Fumatori, vremea razbunarii! (1467 afisari)
 Marius Oprea ii raspunde lui Tismaneanu pe tema criticilor aduse Guvernului (1202 afisari)
 Incidentul naval din Stramtoarea Ormuz, provocat de o farsa? (1105 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02190 sec.