Ziua Logo
  Nr. 4118 de sambata, 22 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Povestea Nasterii, in stil boieresc, la Mogosoaia
Ajun la Palat
La 14 kilometri de Bucuresti, in mijlocul unui parc se afla palatul ridicat in 1702 din ordinul domnitorului Constantin Brancoveanu. Capodopera a vechii arhitecturi romanesti, palatul domnesc de la Mogosoaia reprezinta si o stralucita afirmare arhitecturala a unei noi stilistici, in care fastul Orientului...   (275 afisari)
Feerie de Craciun la Viena
-- In pragul Craciunului, Viena devine aproape neincapatoare pentru cei dornici sa se bucure din plin de sarbatorile de iarna. Odata cu lasarea intunericului centrul se transforma insa treptat intr-un adevarat oras de basm: de peste tot se aud colinde, miroase a castane coapte si turta dulce, iar, daca te lasi purtat de marea de lumini, primul loc in care vei ajunge va fi cu certitudine traditionalul targ de Craciun din fata Primariei.
In mijlocul pietei troneaza un brad imens. Daca ai rabdare sa treci pe la toate cele 143 de standuri ale targului, e imposibil sa pleci fara sa cumperi macar ceva dulce. Bautura traditionala a vienezilor...   (399 afisari)      1 comentariu
Sarbatori audio
-- Din 24 decembrie 2007 si pana pe 6 ianuarie 2008, Radio Romania Muzical (RRM) le propune ascultatorilor o serie de emisiuni special concepute pentru cele doua saptamani de sarbatoare, in care la loc de cinste se va afla cea mai buna muzica clasica, jazz&more.
RRM isi doreste ca acesta sa fie un dar din partea singurului post de radio romanesc dedicat muzicii clasice si jazzului. Principalele linii de programe sunt: Colinde si cantece de urare, Cadourile Radio...   (83 afisari)
Colindele lui Pann
-- Formatia vocal-instrumentala de muzica veche "Anton Pann" va sustine maine, de la ora 18.00, in sala "Mihail Jora" a Radiodifuziunii Romane, un concert extraordinar de colinde.
Concertul, cu intrare libera, va cuprinde, in traditia formatiei "Anton Pann", piese muzicale vechi, colinde si cantece de stea. Invitati speciali in cadrul acestui eveniment, vor fi membrii Corului de muzica psaltica al Catedralei Patriarhale a BOR care vor oferi publicului cateva colinde ortodoxe de...   (42 afisari)
Stiri pe scurt
Bani la MCC pentru biserici
Guvernul a suplimentat Bugetul Ministerului Culturii si Cultelor cu 10,1 milioane lei pentru lucrari de constructie, reparare si restaurare la mai multe unitati apartinand cultelor religioase din Romania, informeaza Mediafax. Pe lista celor care vor beneficia de fonduri se afla, printre altele, Biserica Ortodoxa Romana din Bruxelles (doua milioane lei), Parohia "Sf. Nicolae"-Amzei din Bucuresti (500.000 lei), Centrul Eparhial Romano-Catolic din Bucuresti...   (54 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dosarele pierdute ale revolutiei: teroristii de la "Romarta" (5685 afisari)
 Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna (2673 afisari)
 Hashim Thaci: ascensiunea unui terorist in Kosovo (2545 afisari)
 Realitatea Media s-a retras din Clubul Roman de Presa (1774 afisari)
 O noua mazilire nationala (1773 afisari)
 Rusia isi trimite in misiune cel mai nou submarin (1701 afisari)
 Will Smith crede ca Hitler a fost un om bun (1184 afisari)
 Gigi Becali: Hagi colaboreaza cu serviciile de informatii (1078 afisari)
 J. Edgar Hoover planuia arestarea a 12.000 de americani  (890 afisari)
 "Brad de Craciun", din oameni (751 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01190 sec.