Ziua Logo
  Nr. 4111 de vineri, 14 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Un Altfel de Craciun", spectacol bazat pe experientele unor fosti detinuti
Cu Iisus in celula
Pe textele lui Radu Gyr, Anatolie Panis, Zahu Pana, Dumitru Oniga, Marcel Petrisor, oameni care au trecut prin infernul inchisorilor comuniste de la Aiud si Jilava, la Muzeul National al Literaturii Romane, actrita Diana Giubernea (foto) si regizoarea Mona Gavrilas au creat "Un Altfel de Craciun". Spectacolul,...   (359 afisari)      2 comentarii
Multi ani sanatosi, maestre!
Radu Beligan implineste azi 89 de ani. Primit si privit cu deplina admiratie de un public statornic, actor, regizor, traducator, neobosit cautator de valori teatrale, maestru incontestabil pentru colegi si discipoli, Radu Beligan este iubit si venerat. Bucurandu-se de pretuirea unora dintre cele mai...   (366 afisari)      1 comentariu
"Mogodorf" sau de la Mogosoaia, la Dusseldorf si viceversa
-- Anul acesta, a fost lansat un program inedit pentru scena artistica romaneasca - un schimb de artisti intre Kulturamt Duesseldorf si Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia.
Pe parcursul a doua luni consecutive, un artist german (Klara Adam, in perioada mai-iulie) a primit rezidenta la Mogosoaia, in timp ce un bucurestean (Dumitru Gorzo, octombrie-decembrie) a primit o rezidenta...   (68 afisari)
actuale
De la Toqueville, la Raymond Aron
In iuresul de evenimente politico-casnico-familial-conjugale (avem si tribulatii legate de contingent, fara clipa de ragaz, nu doar stagii de leneveala si huzur la Herculane, Baile Felix sau de mofete la Covasna) am tot amanat, nepermis, sa exprimam cateva entuziasme de lectura legate de doua carti....   (185 afisari)
Chitara si talent romanesc in Malaezia
Arta si maiestria chitaristului roman Stan Zamfirescu au fost apreciate la mii de km distanta de tara noastra, in Kuala Lumpur.
El a sustinut o serie de concerte de chitara clasica in Malaezia, in cadrul manifestarilor organizate de Ambasada Romaniei in capitala Malaeziei pentru marcarea Zilei noastre Nationale.
Seria de manifestari muzicale a fost deschisa cu un recital al chitaristului roman, desfasurat la inceputul acestei luni, in cadrul Festivalului...   (42 afisari)
Stiri pe scurt
Antica la orga
In aceasta seara de la ora 19.00, organistul M. Bruno Medicina va sustine un concert cu muzica italiana antica la Biserica Catolica "Preasfantul Mantuitor" din Bucuresti. Oaspetele din Italia a pregatit un program cu lucrari de G. Frescobaldi, B. Galuppi, J.S. Bach si A. Vivaldi. Intrarea este libera. (L.D.)
Sibiu CCE la export
De azi si pana la sfarsitul lunii, Institutul Cultural Roman "Dimitrie Cantemir" din Istanbul este gazda expozitiei de fotografii "Sibiul-Capitala...   (98 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Mai rai ca Ceausescu" (2511 afisari)
 Iuppiter Tonans (2288 afisari)
 Norica Nicolai: "Presedintele are dreptate" (1852 afisari)
 Despre RON, ROM si ROMAN (1784 afisari)
 Matrix in limba moldoveneasca pentru Veronin (1734 afisari)
 Fiul secret al lui Hitler ar putea trai in Marea Britanie (1532 afisari)
 Chisinaul acuza Romania de colaborare cu regimul ilegal din Transnistria (1098 afisari)
 Cernobilul, populat cu animale devastate genetic de radiatii (1087 afisari)
 Scrisorile Printesei Diana catre Dodi Al Fayed (829 afisari)
 Moldovenii si turcii, expulzati pe capete din Romania (765 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01247 sec.