Ziua Logo
  Nr. 4106 de sambata, 8 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
  2007-12-09 12:43 
Summit-ul NATO de la Bucuresti ar putea aduce extinderea Aliantei
La summit-ul din luna aprilie, de la Bucuresti, Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) ar putea sa invite cele trei state candidate - Albania, Croatia si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei - sa adere la Alianta. "Reafirmam faptul ca NATO ramane deschisa pentru noi membri europeni, in baza Articolului 10 al Tratatului Atlanticului de Nord. Recunoastem eforturile intense de reformare facute de cele trei state implicate...   (569 afisari)
Blocaj asupra statutului Kosovo
  2007-12-09 12:29 
Fortele NATO atacate de sarbi
Ofiterii de securitate ai NATO, dintr-un sat din Kosovo, au fost atacati de sarbi in timpul unei reuniuni intre oficialii ONU si comandantii Aliantei Nord-Atlantice, transmite Reuters, care citeaza presa locala. Incidentele au avut loc in enclava sarba Gorajdevat (Goradzevac). Intre timp, negocierile dintre sarbi si albanezi, sub supravegherea troicii SUA-UE-Rusia, se afla in impas. Federatia Rusa acuza Statele Unite ale Americii ca,...   (1033 afisari)      2 comentarii
  2007-12-09 12:07 
Fotografii cu profetul Mahomed in postura de homosexual, expuse in Olanda
-- In Olanda vor fi expuse o serie de fotografii cu homosexuali care poarta masti cu chipul profetului Mahomed si al ginerelui sau Ali, anunta LeFigaro, in editia electronica.
Reactiile comunitatii musulmane, cel mai probabil, nu vor intarzia sa apara, cunoscute fiind scandalurile provocate de publicarea intr-un jurnal danez a mai multor caricaturi ce il reprezentau pe profet, dar si de desenul suedez care il infatisa pe Mahomed...   (1514 afisari)      4 comentarii
  2007-12-09 12:05 
Israelienii ar dori sa-i vada plecati pe arabi
-- Rasismul indreptat impotriva arabilor a atins cote alarmante in Israel, avertizeaza Asociatia Israeliana a Drepturilor Civice, in raportul sau anual.
Sloganul ''Moarte arabilor!'' strigat pe stadioane, proiecte de legi rasiste depuse in Parlamentul israelian, separare totala in zonele de agrement - sunt numai cateva din formele de discriminare. Potrivit studiului, peste jumatate dintre evreii israelieni ar dori sa-i vada plecati pe arabi, in timp...   (671 afisari)      1 comentariu
  2007-12-07 18:29 
Compania de export de armament a Rusiei in lupta cu Societe Generale
Preluarea bancii ruse Rosbank de catre grupul financiar francez Societe Generale risca sa fie impiedicata de interventia companiei ruse de stat insarcinata cu exporturile de armament, Rosoboronexport, in incercarea de a-si pastra conturile secrete pe care le detine la aceasta banca, anunta Reuters, citand articole aparute in presa rusa. "Armata are conturi deschise la Rosbank si si-a exprimat ingrijorarea privind posibilitatea...   (375 afisari)
Africa, America Latina si Asia de Sud vor fi puternic destabilizate de incalzirea gobala
  2007-12-07 17:03 
Schimbarea climei ar putea declansa conflicte majore pe glob
Cele mai grave efecte ale incalzirii climei ar putea destabiliza regiuni care sunt deja nesigure, un exemplu in acest sens fiind Bangladeshul, noteaza publicatia "The Christian Science Monitor". Specialistii sunt de parere ca modificarea climei da nastere multor probleme, dar le si agraveaza pe cele existente. Astfel, daca Europa si America de Nord...   (1029 afisari)
Rusia isi face lobby la Bucuresti
-- Alegerile din Rusia provoaca inca valuri europene si nord-atlantice. Dupa ce atat NATO, cat si SUA, UE, OSCE si Consiliul Europei si-au exprimat rezerve fata de rezultatul alegerilor, contestandu-le, ulterior toate aceste puteri si foruri internationale si-au pus surdina criticilor.
Vladimir Putin si partidul sau, "Rusia Unita", este atotinvingator, pe plan intern si extern. Romania, aflata la granita CSI, trebuie sa elaboreze o strategie reala pentru spatiul slav si avansul Rusiei...   (722 afisari)      1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Focarul Kosovo (5976 afisari)
 Bucurestiul lui Videanu (3356 afisari)
 Cazul Serbia - ghinionul natiunilor mici (3059 afisari)
 Trupe rock maghiare cer Ardealul inapoi (2614 afisari)
 SUA impun in mod nazist solutii pentru Kosovo (2523 afisari)
 Leonardo da Vinci e posibil sa fi fost arab (2342 afisari)
 Fotografii cu profetul Mahomed in postura de homosexual, expuse in Olanda (1514 afisari)
 Angelina Jolie, cel mai sexy star de la Hollywood (1404 afisari)
 Miliardarii rusi Abramovici si Deripaska incearca sa preia Google  (1268 afisari)
 Decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu, a incetat din viata  (1262 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01204 sec.