Ziua Logo
  Nr. 4099 de joi, 29 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Modulele lui Brancusi
-- Premiera la Muzeul National de Arta al Romaniei: Centrul parizian Pompidou, "stramutat" la Bucuresti
Un nou spatiu va fi inaugurat maine, la ora 12.00, la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), care va gazdui o expozitie a Centrului "Georges Pompidou" din Paris, dedicata lui Constantin Brancusi....   (464 afisari)
Copiii, "fenomen romanesc"
-- Astazi, de la ora 21.10, pe TVR1 va fi prezentat, in premiera, in cadrul emisiunii "De ce democratia?" de saptamana aceasta, documentarul "Ce mai faceti? Faceti bine?", semnat de Irina Pacurariu. Filmul porneste de la povestea copiilor infectati cu HIV in perioada '88-'92, de la nastere pana la varsta de 3 ani, prin utilizarea incorecta a instrumentarului medical in spitale, copii cunoscuti in strainatate sub numele de "fenomenul romanesc".
"Ce mai faceti? Faceti bine?!" dezvaluie destinele a patru tineri care incep cu aceeasi sentinta: "seropozitiv". Prizonieri ai propriului lor secret, ei sunt nevoiti sa se ascunda pentru a putea rezista....   (172 afisari)
O sa va amintiti de noi!
-- Sala "Toma Caragiu" a Teatrului Bulandra va fi gazda unui eveniment extraordinar, maine si pe 2 decembrie, cand la Bucuresti va fi prezent Teatro Abadia din Madrid, cu spectacolul "O sa-mi amintesc de voi toti" de Ana Valles.
Un excelent spectacol vizual, o comedie senzationala cu dans si muzica live, cum il prezinta organizatorii, spectacolul Teatrului Abadia se anunta drept "o adevarata sarbatoare a simturilor".
Ana Valles...   (116 afisari)
Cand Europa "devine" artistica
-- A doua parte a proiectului "L'Europe en devenir" ("Europa in devenire"), organizata de Centrul Cultural Elvetian de la Paris de la mijlocul lunii noiembrie si pana la sfarsitul anului, ii da mana libera curatorului berlinez de origine romana Marius Babias.
"Europa in devenire" incepe atunci cand "Noua Europa" se defineste din ce in ce mai putin ca o comunitate economica si din ce in ce mai mult ca o comunitate culturala si de valori", spune Babias in argumentul sau...   (59 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Impresionanta solemnitate dela Senat
Maria Sa Marele Voevod Mihai, Membru de drept al Senatului
Batranii neamului romanesc primesc in mijlocul lor pe Cel ce va avea misiunea sa conduca destinele unui popor care il priveste cu netarmurita incredere si dragoste. O coincidenta fericita face ca aceasta solemna intrare in Maturul Corp sa aminteasca Tarii o alta aniversare tot atat de stralucita. In data de 25 noiembrie, se implineste un sfert de veac de cand, cu acelas...   (256 afisari)
Stiri pe scurt
Brazilian iubitor de Romania
De la ora 11.00, la sediul Bibliotecii "Ioan Slavici" din Bucuresti va fi lansata Colectia braziliana Antonio Olinto in cadrul unui eveniment intitulat "Un brazilian indragostit de Romania". Vor fi prezenti prof. Atico Vilas-Boas da Mota, scriitor, istoric si folclorist brazilian, autor a numeroase traduceri din opera scriitorilor romani in limba portugheza si, ca invitati speciali, ES ambasadorul Braziliei la Bucuresti, Victor Candido Paim Gobato, si...   (73 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Misterul inmultirii maghiarilor (2596 afisari)
 Kovesi si Morar, numiti ilegal de Basescu (1940 afisari)
 Cu oricine, oricand, numai la distrugere (1904 afisari)
 Santajul (1832 afisari)
 S-a desfiintat Colegiul Electoral Bisericesc (1756 afisari)
 Balcanii, in pragul unui nou razboi (2189 afisari)
 Un barbat a murit dupa ce telefonul mobil i-a explodat in buzunar (2032 afisari)
 Pictorial incendiar: Christina Aguilera cu burtica la vedere (1605 afisari)
 Mircea Dinescu va retroceda crama din Galicea Mare (1415 afisari)
 Cristi Chivu a cerut-o in casatorie pe Adelina Elisei, iar ea a spus "Da" (1224 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02234 sec.