Ziua Logo
  Nr. 4098 de miercuri, 28 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
»  
Tabula Peutingeriana - comoara romanilor
-- "Tabula Peutingeriana" este una dintre cele mai valoroase comori ale Bibliotecii Nationale austriece. Harta, realizata in Evul Mediu, este singura copie existenta a unei harti din Imperiul Roman. Documentul, care are o lungime de sapte metri, ilustreaza reteaua drumurilor romane din Spania si pana in India.
Aceasta harta in mod normal nu este expusa niciodata publicului pentru ca este extrem de fragila, ea fiind afectata pana si de lumina zilei. Insa specialistii au facut totusi o exceptie, ei expunand comoara...   (1924 afisari)      2 comentarii
Ghiveciul minune
Un gradinar chinez care s-a saturat sa-si ingrijeasca florile de cateva ori pe zi, a inventat un ghiveci care nu trebuie udat sau fertilizat decat o data la sase luni, multumita unui mecanism care se pare ca nu are nevoie de curent electric, informeaza presa chineza. Inventatorul Zhang Jianquan, in varsta...   (605 afisari)      2 comentarii
Clooney si Don Cheadle, onorati de laureati ai premiului Nobel
Actorii George Clooney si Don Cheadle vor fi onorati de o prestigioasa grupare de laureati ai premiului Nobel pentru pace pentru eforturile lor in lupta pentru instaurarea pacii in regiunea africana Darfur din Sudan, informeaza people.com. Cei doi actori vor fi recompensati cu Peace Summit Award pe 2007, un premiu acordat la cel de-al 8-lea Summit Mondial al Laureatilor Premiului Nobel pentru Pace - un grup care ii include pe fostul...   (148 afisari)
Robert de Niro vrea tablourile tatalui sau
Actorul american Robert De Niro vrea sa recupereze tablourile tatalui sau, pictorul Robert de Niro Sr., scoase la vanzare la galeria unui anticar din Roma, Ida Benucci. Tablourile lui Robert de Niro tatal (1922 - 1993) au fost aduse la Roma in 2005, de la galeria Salander din New York, care intre timp...   (602 afisari)
METEO
-- Frumos, dar rece
In tara
Vremea va fi predominant frumoasa, dar rece, cu temperaturi maxime cuprinse intre -2 si 7 grade si minime intre -12 si -2 grade, mai scazute in zonele depresionare. Cerul va fi variabil, cu unele innorari ziua in nord, centru si nord-est, unde cu totul izolat va ninge slab. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari ziua in Moldova, Dobrogea, Oltenia si la munte. Dimineata si noaptea, pe arii restranse in zonele joase mai ales din vestul si centrul tarii,...   (59 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lovitura de pedeapsa (3492 afisari)
 Telefoanele otravite II (3247 afisari)
 "Top 300" aduna 27% din PIB (2600 afisari)
 Tabula Peutingeriana - comoara romanilor (1924 afisari)
 Mireasa terorista (1813 afisari)
 Carlos Sacalul: Iliescu nu a uitat nimic (2817 afisari)
 Actorul George Ivascu si sotia sa au divortat tinandu-se de mana (2144 afisari)
 NASA a dat publicitatii o noua harta a Antarcticii (1569 afisari)
 Cele mai bune fotografii ale anului (1127 afisari)
 Azerbaidjanul ar putea reporni razboiul cu Armenia (1063 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01008 sec.