Ziua Logo
  Nr. 4082 de vineri, 9 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Sarbatoarea fenomenului teatral caruia Festivalul National i-a dedicat un modul special
Un Act de noua ani
-- In cadrul editiei din acest an a Festivalului National de Teatru, care se afla in desfasurare, Teatrului ACT i s-a rezervat un rol special. Fenomenul Teatrul ACT, cum este denumit modulul FNT dedicat acestei institutii de cultura, fondata in Bucuresti in 1995, este prezent in cadrul manifestarii cu trei spectacole. Iar astazi Teatrul Act implineste 9 ani.
In 1995, la initiativa unui grup de oameni de cultura, printre care si actorul Marcel Iures, astazi director, in spatiul teatral al Bucurestiului a aparut o noua scena, in subsolul unui imobil de pe Calea...   (175 afisari)
De la ateism la sfintenie
-- Lucia Iorga propune "O abordare psihologica a motivatiei comportamentului religios" in lucrarea "De la ateism la sfintenie" publicata de Editura Elena Francisc Publishing si lansata, la finele lunii trecute, la Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucuresti.
Autoarea este absolventa de Psihologie, promotia 1978, iar in prezent lucreaza in domeniu, ca expert in Sectia Psihologie Militara a Ministerului Apararii. Din '92 este profesor asociat la Facultatea de...   (327 afisari)      4 comentarii
Atelier 35 despre sine
-- Astazi, la ora 19.30, Atelier 35, cu sprijinul Alpina, Ness, Ipsos Interactive Services si al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, organizeaza evenimentul "Atelier 35 despre Atelier 35", prilejuit de lansarea noii forme asociative prin care echipa galeriei isi va desfasura activitatea in continuare: Asociatia Atelier 35.
In cadrul evenimentului, vor fi prezentate materiale documentare audio-vizuale despre ce a insemnat Atelier 35 (din anii '70 pana in prezent), dintre care mentionam interviuri luate unor critici de arta...   (87 afisari)
Oltenia vazuta de un genovez
-- Expozitia "Monumentele noastre in creatia graficianului elvetian Anton Kaindl" de la Muzeul National Cotroceni ofera publicului 110 gravuri facute in tehnica acvaforte cu subiecte aproape in exclusivitate din Oltenia.
Amplasata in Spatiile Cantacuzine ale Muzeului National Cotroceni, expozitia "Monumentele noastre in creatia graficianului elvetian Anton Kaindl" va fi vernisata azi, la orele 13.00. Aceste gravuri au fost achizitionate in 1970 de catre Muzeul de Arta...   (61 afisari)      1 comentariu
"Tu esti Petru si...
... pe aceasta piatra imi voi zidi biserica" este tema conferintei pe care o va sustine Eminenta Sa Cardinalul Angelo Comastri, Paroh al Bazilicii Papale Sfantul Petru, Vicar general al Sanctitatii Sale Benedict al XVI-lea pentru Statul Vatican si Presedinte al Fabricii Sfantului Petru. Prelegerea, ocazionata...   (314 afisari)
Cu chitara la "Tinerimea"
La Centrul National de Arta "Tinerimea Romana" va avea loc astazi la ora 18.00, un concert extraordinar de chitara organizat in colaborare cu Fundatia Romana de Chitara. Concertul va avea ca solisti pe tinerii: Bogdan Mihailescu (15 ani), Cristina Ciortan (16 ani), Radu Valcu (18 ani) si Georgeta Zamfirescu (20 ani), care au obtinut importante premii in tara si strainatate.
Programul va cuprinde lucrari reprezentative pentru literatura chitarei clasice, acoperind patru...   (35 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Traditia de barbatie, de generozitate si de romanism a haiducilor (II)
Indrazneala lor mersese atat de departe, incat avusese obraznicia sa prade " diligenta" care facea serviciu de posta si de calatori cu rezidenta judetului si sa schingiuiasca in batai pe conducatorii unui intreg convoiu de carute, care se intorceau "cu plin" dela iarmarocul din Barlad. Alarmate, insfarsit, de exproprierile acestea sangeroase, care intreceau calitativ si cantitativ marginea de...   (73 afisari)
Stiri pe scurt
Rezidente la ICR Paris
Institutul Cultural Roman din Paris lanseaza o noua sesiune de candidaturi pentru doua rezidente de creatie in perioada ianuarie-iunie 2008. Programul este realizat cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Franta si se adreseaza artistilor si profesionistilor romani din domeniul stiintelor umaniste. Solicitantii vor prezenta un pre-proiect, care trebuie sa se inscrie in unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii: arte plastice si vizuale, arhitectura, literatura,...   (64 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 A ucis Mailat? (5641 afisari)
 Mana KGB (4498 afisari)
 Sinistra stanga (3860 afisari)
 "A sosit clipa!" (2786 afisari)
 Decalogul Mafiei (2111 afisari)
 Protest al Noii Drepte in fata Ambasadei Italiei la Bucuresti (1167 afisari)
 Rusia pregateste "actiuni de riposta" (457 afisari)
 Teheranul asigura Romania ca nu reprezinta o amenintare (359 afisari)
 BERD: Romania, tara est-europeana cu cel mai rapid ritm de crestere a pretului locuintelor (330 afisari)
 Mailat cere sa-si execute pedeapsa in Romania (329 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01944 sec.