Ziua Logo
  Nr. 4065 de sambata, 20 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Jocul de-a adevarul" deschide stagiunea la Metropolis
De-a Freud in parcul de distractii
-- Un parc de distractii transformat in "capcana adevarului" si un joc pe jumatate credibil, pe jumatate nebunesc,"de-a v-ati ascunselea" cu propria constiinta. Textul Liei Bugnar "Jocul de-a adevarul", montat pe scena Teatrului Metropolis, in regia autoarei si a Dorinei Chiriac, este in acelasi timp o inocenta sondare a constientului si subconstientului si un joc periculos de-a libertatea.
Se intampla uneori sa te trezesti fata in fata cu o poveste care deschide o mie de drumuri catre lumea aceea, in acelasi timp mica si uriasa, care se construieste pe scena. Iar textul Liei Bugnar, surprinzator...   (310 afisari)
MEDIA CULPA
Esecul eticii in TVR
Comisia de etica si arbitraj din TVR nu s-a exprimat deocamdata in legatura cu "thrillerul" Remes&Muresan in actiune, dar are un apreciabil rodaj in a emite avertismente fata de ispravile Rodicai Culcer, directoarea stirilor. De peste un an, Comisiei de etica i s-a dat un os de ros de catre fostul presedinte-director...   (430 afisari)
Comedia tinerilor
Trei sunt spectacolele care intra in editia din acest an (a treia) a proiectului "Comedia tine la Tineri", care se va derula in perioada 20 octombrie-4 noiembrie la sediul institutiei din str. Sf. Dumitru din Capitala. Silvia Dumitriu, Vladimir Anton si Zalan Zakarias sunt cei trei tineri absolventi...   (75 afisari)
Grafica fara profesor
David Dabner (foto), profesor la London College of Printing, este autorul unui veritabil manual de invatare a designului grafic fara profesor, editat in limba romana (traducerea Toma Ritner) de Rao in colectia de enciclopedii. In "Principiile si practica designului grafic", el aduce si sfaturile pertinente ale unor profesionisti din domeniul graficii de carte, al publicitatii sau al designului corporativ. Lucrarea ofera informatii de ultima ora despre designul pe calculator...   (43 afisari)
Adrian Pintea, printre randuri
La Sala Izvor a Teatrului Bulandra a avut loc, miercuri, lansarea volumului "Lectie de iubire cu Adrian Pintea" de Lavinia Tatomir Pintea, aparut la Editura Cartea de Weekend. "Am trait aici, impreuna, fericirea deplina. Adrian a debutat pe scena acestui teatru, iar eu am venit aici sa-l vad jucand. Dar tot aici am trait singura durerea coplesitoare de a-l pierde pe Adrian, aici a fost depus inainte de plecarea definitiva spre dincolo...", a declarat Lavinia Pintea,...   (165 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Directorul Institutului de Cercetari Agronomice a fost decorat cu Ordinul" Steaua Romaniei" ( III )
In continuarea discursului M.S. Regele, prilejuit de decorarea directorului Institutului de Cercetari Agronomice, d-l prof. dr. Ionescu-Sisesti, a facut referire la succesele obtinute de acest Institut, precum si la contributia cercetatorilor din domeniu pentru dezvoltarea agriculturii noastre:
"Sunt fericit sa insirui foloasele si roadele pe care acest Institut...   (37 afisari)
Stiri pe scurt
Iubire bilingva
De la orele 19.00, la Institutul Francez din Bucuresti, va avea loc, maine, o seara de lectura cu Philippe Forest, scriitor francez, autor al romanului "Iubirea din nou", titlu aflat in curs de aparitie la Editura Nemira. Cartea este scrisa, ca si celelalte, in siajul, dezastrul si consecintele mortii fiicei sale, Pauline, de patru ani. Este un roman despre neputinta de a se elibera de o veche iubire, de a termina aceasta poveste atat de scurta, de condensata, si...   (59 afisari)
  2007-10-18 18:31 
Vioara Stradivarius Elder, asigurata pentru 1,2 milioane de dolari
Vioara Stradivarius Elder 1702, cedata in luna martie Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) de catre familia lui Ion Voicu, va fi asigurata de o companie de profil din Romania pentru suma de 1,2 milioane de dolari, urmand ca ulterior sa fie cedata violonistului Alexandru Tomescu.
"Negociem cu o companie de asigurari de pe piata romaneasca, care doreste sa sponsorizeze aceasta asigurare. Valoarea la care va fi asigurata este...   (74 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Amantul Licai Gheorghiu, exterminat in inchisorile comuniste (5612 afisari)
 Sfarsitul suprematiei americane (3104 afisari)
 Un dezastru al diplomatiei romanesti (3042 afisari)
 FBI i-a stricat magia lui Copperfield (2348 afisari)
 Dumitru Staniloae cu cartile pe masa (2126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01451 sec.