Ziua Logo
  Nr. 4065 de sambata, 20 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
»  
Moldoveneasca, Mona Lisa si Boii de Rene Parsan
-- Parca ne-am mai linistit, acum ca PLD si-a anuntat candidatii pentru europarlamentare, adica pe Stolojan, iar dialectul basarabean a devenit limba europeana cu diploma in regula.
O sa spuneti ca cele doua evenimente n-au nici o legatura, asa cum nu exista nici o asemanare intre Mona Lisa si "Boii" lui Grigorescu, dar va inselati.
In timp institutiile statului ard gazul filmand...   (1183 afisari)
     6 comentarii
Dumitru Staniloae cu cartile pe masa de Cristian BADILITA
-- Dumitru Staniloae ne-a transmis o opera care contine, conform bibliografiei alcatuite de Gh. Anghelescu si Ioan Ica jr.: 44 carti originale, peste 100 traduceri, 210 studii, aparute in reviste romanesti sau straine, 559 articole, referate si note, 47 conferinte, predici si prefete de carte si 60 interviuri.
Sarcina celui care doreste sa se ocupe de opera lui Staniloae nu este usoara, dat fiind ca in Romania nu s-a gasit inca tonul echilibrat, intre atitudinea patetica si ridicola a "fanilor" neconditionati...   (2126 afisari)      25 comentarii
Jurnal public
Despre imoralitatea recunostintei (I) de Eugen SIMION
-- Am notat mai demult cateva reflectii despre sentimentul recunostintei care in zilele noastre este perceput mai degraba ca o povara de care trebuie sa te lepezi repede pentru a-ti elibera spiritul si a-ti usura sufletul.
Eliberarea ia, de cele mai multe ori, forma unei rupturi radicale dintre binefacator si cel care a beneficiat de binefacere. Si, cum mijlocul cel mai la indemana de a marca ruptura dintre doi indivizi...   (633 afisari)      6 comentarii
Prioritatile Guvernului Tariceanu de Serban ORESCU
-- Prioritatea numarul unu a Guvernului Tariceanu este, din punctul de vedere al premierului, desigur, sa ramana la carma pana la expirarea mandatului, conform principiului "ce-i in mana nu-i minciuna!".
O minoritate ceva mai inteleapta din conducerea partidului se teme ca uzura acumulata astfel - tot mai mare - va conduce, la viitoarele alegeri parlamentare, la un dezastru. Sunt putine sanse ca acest...   (803 afisari)      10 comentarii
DECLARATIA ZILEI
Premierul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu: "Va mai spun inca o data, o repet, asta este, si in 2005 erau multe voci, inclusiv din Romania, care se indoiau de capacitatea Guvernului de a-si indeplini angajamentele, si acum unii incearca sa ridice aceleasi teme in discutie si aceleasi indoieli. O sa...   (559 afisari)
La judecata zilei de Constantin BALACEANU-STOLNICI
Guvernul nostru, constient de raspunderile sale ecologice, dar si sub presiunea opiniei publice si a mass-media, a emis zilele acestea una din cele mai benefice hotarari ale sale, care sper ca va ocroti Bucurestiul de vandalizarea spatiilor sale verzi. Aceste spatii, care sunt o conditie necesara pentru...   (316 afisari)      3 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Amantul Licai Gheorghiu, exterminat in inchisorile comuniste (5612 afisari)
 Sfarsitul suprematiei americane (3104 afisari)
 Un dezastru al diplomatiei romanesti (3042 afisari)
 FBI i-a stricat magia lui Copperfield (2348 afisari)
 Dumitru Staniloae cu cartile pe masa (2126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03369 sec.