Ziua Logo
  Nr. 4059 de sambata, 13 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
In acest weekend se incheie cel mai mare targ de carte din lume
Din Frankfurt, o privire spre Romania
In incercarea de a atrage editorii straini spre piata editoriala din tara
noastra, Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a deplasat la Frankfurt, la cel mai mare targ international de carte din lume (peste 7300 de expozanti din 110 tari),
circa 1000 de titluri provenite de la 34 de edituri (intre...   (329 afisari)
     2 comentarii
Secretul lui Darwin
Rasplatit cu Premiul Pulitzer pentru povestirile despre Polonia in timpul epocii in care era instituita legea martiala, John Darnton este autorul thriller-ului de fictiune "Secretul lui Darwin" (aparut, in traducerea lui Bogdan Nicolae Marchidanu, la Editura Rao). Cititorii pasionati de enigme si mistere...   (420 afisari)      1 comentariu
Natia romana prin "Vocea manuscrisului"
-- "Parca niciodata poporul roman nu a suferit asa degradare fizica si morala ca in zilele actuale si, paradoxal, perioada in care unii s-au imbogatit enorm pe seama celor multi si prosti! Asta e, consecintele sunt vizibile, nivelul de trai distinct, urmarile fi-vor de durata! E ca si cum s-au impartit bucate in fata hienelor si a mieluseilor! Pana la judecata din Ziua de Apoi nu pare a fi mult! Cu certitudine unii nu au citit sau nu au inteles Biblia!", scrie Iorgu Galateanu, autorul romanului "Vocea manuscrisului" aparut de curand la Editura Cronica din Iasi.
Volumul a fost lansat in prezenta invitatilor Valeriu Stancu, presedinte US Iasi si director al Editurii Cronica, Theodor Codreanu, scriitor si critic literar, Cezar Ivanescu, poet si director la Editura...   (243 afisari)
Festival digital
Astazi se da startul primei editii a Festivalului International de Film Digital - Kinofest. Kinofest este primul festival de film din Romania si Europa de Est care aduce in prim plan productiile digitale, promoveaza ultimele tendinte si tehnologii din domeniul audio-vizualului, a designului si artei digitale. Proiectiile vor avea loc pe 13 si 14 octombrie, incepand cu ora 17, la Muzeul National de Arta Contemporana - MNAC (Palatul Parlamentului, Calea 13 Septembrie, etaj 4) si vor...   (37 afisari)
Sa vezi, ca sa crezi!
-- Astazi, La Circ&Variete Globus va avea loc avanpremiera noului spectacol "3007-Terra maimutelor". Echipa de realizatori promite de aceasta data o productie ce contine momente si atractii care nu au mai fost vazute niciodata pana acum in vreun spectacol din showbizul romanesc.
"3007 - Terra maimutelor" este unul dintre acele spectacole care trebuie vazute, pentru a putea fi crezute, mai ales ca a fost conceput ca sa asigure inceputul unei stagiuni pline de succese si multe spectacole...   (118 afisari)
Stiri pe scurt
In camera la Carturesti
Ieri seara, a fost lansat la Libraria Carturesti din Capitala, proiectul virtual care functioneaza dupa regulile unei galerii de arte din lumea reala, intitulat "Camera 80". Expun 27 de tineri fotografi, o parte dintre ei - Alina Andrei, Elena Ciobanu, Sabina Dimitriu, Tudor Ene, Dacian Groza si Tudor Prisacariu - putand fi vazuti in librarie, mai sus de rafturile cu carti. Proiectul va functiona pana pe 12 noiembrie. (L.D.)
Transilvania muzicala
Urmand...   (67 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Necesitatea inarmarii artileriei romane (I)
In stransa legatura cu invatamintele ultimelor razboaie, se cauta a se avea in vedere inzestrarea urgenta a artileriei romane, in stransa legatura cu diferitele feluri de artilerie si mai cu seama intre cea usoara si cea de camp; precum si un numar egal de guri de foc cu tragere curba, fata de cele cu tragere intinsa. Tragerea curba, care da unui material de artilerie mai multa capacitate ofensiva a fost in decursul razboiului...   (64 afisari)      1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Noul Ku Klux Klan (4384 afisari)
 Boierii Europei (2555 afisari)
 Crima de la Nisa, rezolvata dupa 30 de ani (2384 afisari)
 Doua muste in ciorba (2170 afisari)
 Conducatorul pe care il meritam? (2113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01478 sec.