Ziua Logo
  Nr. 4023 de sambata, 1 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Cat de mult iubim corpul
-- Singurul festival dedicat dansului contemporan marcheaza sfarsitul unui moment pentru coregrafia autohtona
Inceput pe 17 august, cel mai mare eveniment de dans contemporan gazduit de Capitala Culturala Europeana, Sibiu Dans 2007, s-a incheiat ieri. Initiatorul Sibiu Dans 2007, coregraful si dansatorul Cosmin...   (243 afisari)
Ineptiile din reclame
Industria reclamei s-a dezvoltat cert in Romania ultimului deceniu. Reclame pline de umor, mesaje flatante, povesti simpatice spuse cu mijloacele concise ale publicitatii, unde reclamele la bere exceleaza, au invadat audiovizualul nostru. Recunoasterea calitatii unor clipuri nu elimina insa inconfortul...   (725 afisari)
Teatrul ca ritual
-- "Profesor de Scoala de Arta Dramatica a prietenului sau Chrales Dullin in 1942-1943, Sartre extrage din teatrul clasic grec si din "Estetica" lui Hegel propria conceptie despre un teatru "auster, moral, mitic, aducand cu un ritual''. (Genevieve Idt)
Cateva dintre cele mai cunoscute piese de teatru ale lui Jean-Paul Sartre - Mustele, Cu usile inchise, Morti fara ingropaciune, Diavolul si bunul Dumnezeu si Sechestratii din Altona - sunt reunite intr-un...   (114 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Cartea zilei
Technica si analiza minutioasa stau astazi la baza stiintei, iar misterul si bezna necunoscutului, in care pluteau oamenii de stiinta ai secolului trecut au disparut. Stiinta alimentatiei n' a putut scapa acestei discipline si o dovada ne este furnizata de lucrarea "Higiena alimentatiei in decursul vietii", scrisa cu multa competenta si simt practic de d-l dr. S. Diamant.
Citind-o, intelegem usor actiunea fiecarui aliment asupra unui organ, de ce...   (48 afisari)
Stiri pe scurt
"Geniul crimei" din provincie
De la orele 20.00, azi si maine, in Sala Atelier a Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti, compania mureseana "Teatru 74" prezinta spectacolul "Geniul crimei" de George F. Walker. "Geniul crimei" este povestea oamenilor aflati pe treapta cea mai de jos a societatii, poveste spusa intr-un registru ce se foloseste de mijloacele comicului pentru a scoate la iveala sentimentul tragicului si a nimicniciei umane. Realizat in parteneriat cu Consiliul...   (63 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Neokominternistii lui Tismaneanu, demascati de Victor Frunza (3082 afisari)
 Rusia-SUA, alianta incredibila (3054 afisari)
 Mincinosul de la Chisinau si natangii de la Bucuresti (2743 afisari)
 Cazul Israel Beer (2214 afisari)
 Unde a disparut Mubarak? (2200 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01738 sec.