Ziua Logo
  Nr. 4001 de marti, 7 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Beaumarchais, versiunea de exterior
"Nunta lui Figaro" in curti medievale
De cativa ani, Teatrul Figura din Gheorgheni (jud. Harghita) are un proiect de vara, destinat montarilor in aer liber, gazduit de regula de curtea interioara a unui castel medieval fortificat, devenit centru cultural, din comuna Lazarea, la mai putin de zece km de Gheorgheni. La sfarsitul acestui iulie...   (353 afisari)
Florin Lazarescu, tradus in Franta
La doar doua luni de la aparitia in limba germana a romanului "Trimisul nostru special" al lui Florin Lazarescu, cartea a fost publicata acum si in Franta, la Editions des Syrtes. Editia franceza a romanului reprezinta unul din cele 19 contracte vandute, pana acum, din colectia "Ego.Proza" a editurii...   (194 afisari)
SAmAnTA de scandal
Noul partid unic
Am scapat de dracu, zice proverbul, si am dat de tat'su. Iar un fel de proverb cult ne invata ca abilitatea cea mai de soi a diavolului modern este aceea de a se preface ca nu exista.
Asa - ca in tabloul de mai sus - stau lucrurile, acum, cu partidul unic. Care partid unic? Nu-l daduram dracului la...   (687 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Doua scriitoare (I)
Am pe masa doua din cele mai bune reviste ale noastre: Revista Fundatiilor Regale si Viata Romaneasca. In cuprinsul fiecareia figureaza femei scriitoare. Numele d-nei Cella Serghi - cine n'a citit romanul " Panza de paianjen", aceasta extraordinara carte a sinceritatii? semneaza nuvele - banuim un fragment de roman - "Cand Mirona nu poate sa doarma". Reintalnim aceiasi sensibilitate din roman, aceiasi delicateta, notatie simpla, fireasca de...   (73 afisari)
Stiri pe scurt
Atmosfera medievala la Muzeul Satului
Astazi, incapand cu ora 11.00, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor, se va desfasura Curtea Comediantilor. Spectacolele stagiunii fac parte din programul "Sibiu, Capitala Culturala Europeana". Intr-o atmosfera medievala, Muzeul Satului va gazdui spectacole de teatru si muzica ale unor grupuri precum "Truverii", "Lunaticii", "Caruta cu paiate" al UNATC, "Residui Teatro" din Italia, "Raiceiros"...   (88 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cauzele mortii Patriarhului (9004 afisari)
 Masoneria, bau-baul suprem si ultim (7428 afisari)
 Plagiatul care ucide (3377 afisari)
 Sondaj fantoma cu PD in prabusire (2660 afisari)
 Pittis ingropat azi la Bellu (2540 afisari)
 Florian Pittis condus pe ultimul drum de sute de oameni (819 afisari)
 Cod Galben in 23 de judete (177 afisari)
 Colegiul National al Medicilor a preluat ancheta in cazul Teoctist (159 afisari)
 Georgia acuza Rusia ca a lansat o bomba pe teritorul sau (140 afisari)
 Matt Damon il surclaseaza pe Brad Pitt, Jeniffer Aniston este deasupra Angelinei (134 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01052 sec.