Ziua Logo
  Nr. 3979 de joi, 12 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
MNAR gazduieste o expozitie dedicata picturii romanesti intre anii 1910-1950
Avangarda coloristica
-- Opt muzee din tara au colaborat cu Institutul Cultural Roman (ICR) si British American Tobacco Romania pentru organizarea, la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), expozitiei "Culorile avangardei. Arta in Romania 1910 - 1950", al carei vernisaj este programat pe data de 12 iulie (Sala Tronului a MNAR), in prezenta lui Horia-Roman Patapievici, presedintele ICR, a Roxanei Theodorescu, director general MNAR, a lui Erwin Kessler, coordonatorul proiectului "Culorile Avangardei" si a lui Adrian Popa, director corporate, Legal & Regulatory Affairs British American Tobacco Romania.
Cuprinzand peste 100 de lucrari, "Culorile avangardei" isi propune sa ilustreze contextul avangardei artistice din Romania, de la operele moderniste din jurul anului 1910, pana la montajele realist-socialiste...   (141 afisari)
Cinci aspiranti romani la premiul Henkel pentru arta
-- "Premiul Henkel CEE pentru Arta" este o competitie dedicata artistilor din Europa Centrala si de Est, care acopera, intr-un interval de trei ani, trei domenii diferite ale artei contemporane: desen contemporan, arta fotografica si design. Editia curenta - a sasea - este dedicata design-ului industrial.
Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Henkel Romania a organizat si o etapa de preselectie locala. Cei cinci aspiranti la marele premiu (7000 euro) desemnati de juriu - Ileana Raducanu, redactor-sef...   (202 afisari)
"Nevinovatul", cel mai bun
"<<Nevinovatul>> lui Grisham este nu numai cel mai plin de forta thriller juridic scris pana acum, ci si analiza unei tragedii americane - cu atat mai impresionant, cu cat este, din nefericire, adevarat" (Entertainment Weekly). Grisham a scris prima sa carte bazata pe un fapt real si o explorare a sistemului...   (210 afisari)      2 comentarii
Poezia exilului
"Pe plajele americane ale Atlanticului am cules cochilii fara viata, toate au culorile marilor - ca si sufletele fiintelor adapostite candva, dar acum sunt parasite.
Pe nisipurile de la marginea apelor lumii am cules scoici care ascund vuietul marilor. Din cand in cand se aud strigatele naufragiatilor de pe piscurile din adancuri sau chiar si din gaurile cerurilor.
Ca, orice s-ar zice, daca exista mai multe universuri musai sa existe si mai multe ceruri!" Aparut de curand la...   (89 afisari)
     3 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Marturisirile unui defraudator (I)
-- "Nu puteam trai in Capitala dupa calapodul lui Diogene"
Menelas Varveri, fost functionar al fiscului, a primit ieri mandat de arestare din partea cab. 2 instructie. Fraudele sale din banii publici au inceput inca din 1934. Declaratiile lui au fost asemanatoare cu cele de la instructie. A aratat ca totalul lipsurilor dupa socoteala sa (bazata numai pe aduceri aminte, nu pe date precise) este de cca. 8,5 milioane lei; ca la inceput...   (49 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
AlterText la Muzeul Literaturii
Primul performance din cadrul proiectului AlterText se va desfasura la Galeria Anaid, pe data de 22 iulie 2007, la ora 19.00. Proiectul este derulat in parteneriat cu kinema ikon - Arad, Mondart Gallery - Galati si Teatru 74 - Targu Mures, cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National. AlterText consta in patru evenimente de tip performance, organizate in Bucuresti, Galati, Targu-Mures si Arad, care reunesc 4 tineri scriitori...   (92 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Povestiri din bordelurile naziste (4954 afisari)
 Cacealmaua lui Basescu (4193 afisari)
 Persoanele cu alunite traiesc mai mult (3462 afisari)
 Dezonoarea parintelui Necula (3334 afisari)
 De la Ion Coja citire... (2269 afisari)
 Motivele divortului dintre Maria Marinescu si Tiriac Jr. (595 afisari)
 Asemeni lui Ceausescu, Iliescu pretinde ca singurul sau judecator este poporul (363 afisari)
 The Transformers (Transformers - Razboiul lor in lumea noastra) (229 afisari)
 UE acorda Romaniei 19 milioane euro nerambursabili pentru dezvoltare (85 afisari)
 Presedintele Basescu deplange situatia elevilor, a prescolarilor si a cercetarii (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01382 sec.