Ziua Logo
  Nr. 3954 de miercuri, 13 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Romanii intra-n "Cerc..." dupa model suedez
-- Teatrul "Slavici" din Arad si-a incheiat stagiunea la Bucuresti
"Ca promotor neobosit al dramaturgiei contemporane, ma bucur din suflet ca Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad se incumeta sa se deschida spre acest gen de repertoriu care pana nu demult era apanajul...   (272 afisari)
"Mihai I, Regele si Tara"
Martor direct al evenimentelor din Romania anilor 1939-1948, Ivor Porter a scris o carte care-l are in centrul sau pe Suveranul de atunci al tarii. "Mihai I, Regele si Tara", volum aparut initial in Marea Britanie, reprezinta o contributie importanta la istoria anilor formativi ai Regelui Mihai si la...   (433 afisari)      1 comentariu
Miting pentru GDS
Green Hours 22 jazz Cafe & Teatrul LUNI de la Green Hours a facut ieri public un apel pentru ca actualul sau sediu din Calea Victoriei 120, unde se afla de asemenea adresa Grupului pentru Dialog Social (GDS), al Revistei 22 si al primei Librarii Humanitas, sa nu fie cedat Fundatiei pentru Tineret.
"In...   (178 afisari)
     1 comentariu
Itinerare italiene
"Intr-o lume in care nu se face nimic pentru nimic, impotriva oricarei logici contemporane, apar din cand in cand personalitati care mai cred in satisfactiile pe care le ofera bucuria paletei, neconditionat; (...) Sorin Ilie este unul dintre acestia si sunt onorat pentru ca mi-a fost student. I-am transmis doar ceea ce mi-a fost transmis la randul meu de catre mesterul Baba: sa ai curajul sa fii tu insuti, indiferent de ce iti rezerva viata. Pictura si desenul nu se pot transmite...   (63 afisari)
Bookgayfest
Doua manifestari publice cu suficienta vizibilitate ca sa devina subiecte de dezbatere-ciondaneala s-au derulat prin Bucurestiul ce suporta cu stoicism si vanturile/valurile vietii politice. BookFest-ul de anul acesta, deja un eveniment cu oarecare traditie in ultimii ani, dincolo de denumirea si organizatorii lui, a adunat, iar, cele mai importante edituri romanesti, alaturi de alte multe alte IMM-uri producatoare de carti. Lansarile s-au tinut lant, cam prea dese dupa gustul nostru...   (73 afisari)
Stiri pe scurt
Breban si criticii sai
Invitatul editiei de azi al programului "Scriitorul si criticii sai", derulat in Sala Oglinzilor de la orele 17.00, este Nicolae Breban. La discutiile moderate de Gabriel Chifu vor participa Gabriel Dimisianu, Alex Stefanescu, Mircea Iorgulescu si Daniel Cristea Enache. (L.D.)
Arta, o sansa
Pe 15 iunie, de la orele 16.00, Filarmonica din Sibiu (Sala Thalia) va gazdui o serie de evenimente cultural-artistice, dedicate integrarii prin arta a copiilor si tinerilor...   (75 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mineriada presei (5231 afisari)
 Solutia Coposu la problema Basescu (3109 afisari)
 Albanezii i-au furat ceasul lui Bush (2696 afisari)
 Ucisa in numele onoarei (2298 afisari)
 Casele celebritatilor (2113 afisari)
 17 ani, niciun vinovat (165 afisari)
 Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare in procesul rapirii jurnalistilor (135 afisari)
 George Maior audiat in cazul Coldea (113 afisari)
 Financial Times: Probabil ca Raportul CE din 27 iunie nu va sanctiona Romania (80 afisari)
 O vara fara ordonante (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01431 sec.