Ziua Logo
  Nr. 3947 de marti, 5 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
O premiera mult asteptata la Constanta
"Vaduva..." de cursa lunga
Dupa multi ani de asteptare, publicul constantean a aplaudat, in cadrul editiei a XXXIII-a a Festivalului, o celebra opereta - "Vaduva vesela" de Lehar -, pusa in scena de Constanta Campeanu. In decorurile sugestive semnate de Eugenia Taratescu-Jianu si elegantele costume moderne imaginate de Emanuela...   (280 afisari)
Ca la Cannes, Mungiu conduce si la Cluj in preferintele publicului
In topul preferintelor celor 11.349 de spectatori din primele trei zile ale sectiunii competitive a Transilvania Film Festival (TIFF) conduce filmul lui Mungiu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" (foto), urmat de "Albastru inchis" si "Antena". Numarul total de bilete vandute la cele trei sali de cinema clujene,...   (261 afisari)
Ipotestii, de la Budapesta la Viena
-- Institutele Culturale Romanesti din Budapesta si Viena vor gazdui, in aceasta luna, expozitiile de grafica si acuarela "Ipotesti", cuprinzand lucrari realizate de studentii Universitatii Nationale de Arta Bucuresti in vara anului trecut, in cadrul unei rezidente in localitatea natala a poetului Mihai Eminescu.
Organizate in parteneriat de catre Institutul Cultural Roman (prin Directia Romani din Afara Tarii), Centrul National de Studii "Mihai Eminescu" - Memorialul Ipotesti si Universitatea Nationala de Arte...   (109 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Principiile politicei externe a Rusiei (II)
Referindu-se la esecul negocierilor cu Reichul a declarat ca ele ar putea fi reluate intr'o zi. Exista posibilitatea imbunatatirii relatiilor cu Germania. "Totusi, in lupta contra agresiunei, locul nostru este in prima linie". "Uniunea Sovietelor insista asupra unui pact cu caracter exclusiv defensiv, asupra unei garantari a tuturor vecinilor U.R.S.S. si asupra unui acord concret de ajutor mutual, daca vreunul din semnatari...   (47 afisari)
Cvinta Tesu la BookFest
Editia din acest an a Targului de Carte BookFest se deschide maine. Colegul nostru Tesu Solomovici, care are propria sa editura, ne-a vorbit despre cartile pe care le va lansa in cadrul acestui eveniment. "Chiar in prima zi, incepand de la orele 14.00, vor fi lansate cinci carti, oarecum inrudite: "Jurnalul II. Jurnal indirect. 1926-1945" de Mihail Sebastian si "Mircea Eliade si Evreii. Din culisele unui divort istoric" de Tesu Solomovici. De asemenea vor fi lansate lucrarile...   (134 afisari)
Stiri pe scurt
Burghele la Sutu
Astazi, la ora 17.00, la Palatul Sutu din Bucuresti va avea loc vernisajul expozitiei de pictura "Constantin Burghele (1898-1967)". Cuvantul de deschidere va fi rostit de Anca Burghele si Tudor Octavian. Expozitia va ramane deschisa pana pe 17 iunie. (D.C.)
"Dincolo de Dunare"
La libraria MTR, va avea loc astazi, incepand cu ora 17.00, lansarea cartii "Dincolo de Dunare. Studii de etnologie balcanica" de Marianne Mesnil, profesor la Universitatea Libera din...   (130 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum functioneaza votul uninominal (4314 afisari)
 Putin ameninta cu razboiul nuclear (2722 afisari)
 Piraterie la SRI si Interne (2701 afisari)
 Teleportarea din "Star Trek" devine realitate (2415 afisari)
 Un zombie politic (2233 afisari)
 Concurs pe capul lui Tariceanu (377 afisari)
 Bush invita Rusia sa participe la scutul antiracheta (142 afisari)
 Piturca, la un zar de 6 - 6 (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01366 sec.