Ziua Logo
  Nr. 3925 de joi, 10 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Cartea-punte
-- Romania, invitat de onoare, in premiera, la Targul de la Saarbrucken
Pentru prima oara, Romania participa, in calitate de invitat de onoare, la cel mai mare targ de carte din sud-vestul Germaniei (apreciat astfel de catre public, expozanti si jurnalisti), cel de la Saarbrucken....   (169 afisari)
Arta "inspre intangibil"
Cateva dintre cele mai importante lucrari realizate de artista Ariana Nicodim sunt expuse, incepand de ieri seara, la Galeria Dialog a Primariei sectorului 2, intr-o personala al carei titlu este "Excelsior, inspre intangibil". Au vernisat Ruxandra Garofeanu, curator si Dan Haulica, presedintele de Onoare...   (110 afisari)
Eliade dinspre Spania
Cu ocazia centenarului nasterii lui Mircea Eliade, astazi, la sediul Institutului Cervantes din Bucuresti, va avea loc incepand cu ora 18.00, un colocviu intitulat "Receptarea operei lui Mircea Eliade in Spania", un eveniment organizat de Institutul Cervantes din Bucuresti, Ministerul Culturii din Spania...   (143 afisari)      1 comentariu
Foi (cartografice) cubaneze
"Radacinile cubaneze ale lui Wifredo Lam" este titlul conferintei sustinuta de Juan Avilio Castillo Vazquez, curatorul expozitiei "Wilfredo Lam. Cartografie intima" (vernisata pe 25 aprilie la Muzeul National de Arta al Romaniei - MNAR) si reprezentant al colectiei Castillo Vazquez in cadrul Centrului...   (58 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- D.G. Mavrocordat si amicii sai au fost exclusi din partidul liberal (II)
Motivele sunt urmatoarele:
Cei de mai sus au lucrat in afara de partid si au provocat numeroase acte de sabotaj. Deasemeni s' a aprobat demisia d-lui Romanescu, fost promar, invinuit ca autor principal al fraudelor de la primarie. D-sa arata, ca demisioneaza din partid pana la terminarea instructiei, deoarece asupra d-sale planeaza acuzatii, de care nu este vinovat cu nimic, totul fiind...   (33 afisari)
Stiri pe scurt
Trio For Jazz
Astazi, in cadrul EUROPAfest, incepand cu ora 20.30, la sala ArCuB va avea loc concertul Trio For Jazz, una dintre cele mai asteptate prezente ale festivalului. Reuniti sub numele Trio Jazz Festival, Ester Andujar, Ximo Tebar si Ricardo Belda sunt trei dintre cele mai aplaudate nume ale jazz-ului spaniol de azi, fiind detinatori ai unor premii precum Jazz World Award 2005 (Ximo Tebar) sau Premiul special al Juriului la Montreux Jazz Festival 2005 (Ester Andujar). Tot...   (86 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Declaratii otravite (5710 afisari)
 Regele adancurilor (4258 afisari)
 Oligarhii buni (3042 afisari)
 Basescu si balaurul de la Rasarit (2434 afisari)
 Bruxellesul il contrazice pe ministrul Justitiei (2040 afisari)
 10 mai - o zi pe care comunistii au vrut sa ne-o stearga din memorie (465 afisari)
 Morar prins cu minciuna (177 afisari)
 Suporterii stelisti furiosi pe Gigi Becali (174 afisari)
 Iluzionistul (The illusionist) (164 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02187 sec.