Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, vede posibila reducerea contributiilor sociale, dar in anumite conditii
CAS mai mic, numai daca se reduce munca la negru
-- Reducerea contributiilor sociale este un subiect adus in discutie in aceste zile atat de premierul Calin Popescu Tariceanu si de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania. "Am decis ca este o prioritate pentru 2008 reducerea cu pana la 6% a contributiei pentru asigurari sociale pe care fiecare angajat trebuie sa le plateasca", a spus Tariceanu. Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale, Gheorghe Barbu, ne-a explicat ce presupune o asemenea masura.
Cum apreciati anuntul primului ministru privind reducerea contributiilor sociale?
Reducerea contributiilor este prevazuta in Programul de Guvernare si chiar este prevazuta o reducere de 10%. Primul-ministru...   (252 afisari)
Internari mai multe, dar mai scurte
Ponderea internarilor de lunga durata este, in Romania, de aproape 78%, in conditiile in care mai mult de jumatate din aceste cazuri ar putea fi tratate in ambulator, de aceea, din 2008, sistemul spitalizarilor va fi schimbat, a declarat, ieri, pentru Mediafax, Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale...   (230 afisari)
Piata Sudului inchisa doar de forma
-- Oficiul pentru Protectia Consumatorului a dispus amendarea cu 8000 de lei si oprirea temporara, pentru 30 de zile, a Pietei Sudului, pentru lipsa autorizatiei de functionare, a celei sanitar-veterinare si de mediu.
Sintagma "oprire temporara", prevazuta in lege, nu inseamna, insa, inchiderea activitatii, astfel incat comerciantii isi vor vedea in continuare de vanzarile lor, iar cumparatorii vor avea acces la ei....   (205 afisari)
Facturi de incalzire pentru comisioanele prietenilor
Municipiile Iasi si Bacau au intrat intr-o etapa de dezvoltare in care, teoretic, costurile de producere a energiei termice ar putea fi reduse, cu efect direct asupra pretului platit de populatie pentru caldura si apa calda. Inaugurarea din urma cu cateva zile a grupului de cogenerare de la CET Bacau,...   (249 afisari)
Stiri pe scurt
Farmacii fara medicamente
Aproape doua treimi dintre farmaciile care se afla in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti (CASMB) si-au terminat plafoanele pentru medicamente compensate si gratuite pe luna martie. Potrivit purtatorului de cuvant al CASMB, Cristina Calinoiu, din 672 de farmacii care se afla in relatie contractuala cu CNAS, 284 inca mai elibereaza medicamente compensate si gratuite. "Exista farmacii care se afla in zone centrale ale Capitalei,...   (174 afisari)
Greva generala iminenta la Galati
-- Cei aproximativ o mie de siderurgisti prezenti, ieri, la consultarile initiate de Sindicatul Solidaritatea au decis sa declanseze greva generala la Mittal Steel Galati, informeaza Mediafax.
Pentru a declansa greva generala, sindicatul Solidaritatea are nevoie de 4.000 de semnaturi de sustinere, respectiv cel putin jumatate plus unu din numarul de membri, dupa care pot notifica patronatul privind declansarea grevei generale. "Daca ar fi sa fie o greva, ar trebui...   (69 afisari)
15.000 de romani plecati in strainatate cu contract
Aproape 15.000 de cetateni romani au obtinut, anul trecut, contracte de munca in strainatate prin intermediul agentilor de ocupare a fortei de munca, peste jumatate dintre ei plecand sa munceasca in SUA. Potrivit datelor inregistrate de Inspectia Muncii si comunicate de Departamentul pentru Munca in Strainatate, in 2006, 14.742 de romani au fost mediati si plasati in strainatate de catre agentii de ocupare privati, 55% obtinand un loc de munca...   (219 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01538 sec.