Ziua Logo
  Nr. 3888 de sambata, 24 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
»  
Istoria presei
La restaurant cu Cioran si Pandrea
-- Pe vremuri, poarta cea mai larga prin care se putea intra in gazetarie era postul de corector. Corectorul apartinea insa corpului tehnic al unei redactii, legat fiind de o tipografie. De aceea, postul de corector constituia mai mult un paliativ decat o profesie pentru tanarul - de obicei, student - aspirant la o cariera literara sau de ziarist.
Un post de corector, mai ales corector de noapte, era usor de gasit. Existau, pe langa atatea cotidiane, numeroase saptamanale si reviste lunare in epoca interbelica. Postul era modest retribuit, dar nu...   (626 afisari)      1 comentariu
ZIUA si replica
-- In urma articolului "Spaga pentru Berceanu", publicat de ZIUA in editia din 21.03.2007, am primit un drept la replica din partea fostului secretar de stat in Ministerul Industriei si Comertului in perioada 1997 - 1999, Nicolae Staiculescu. Prezentam in continuare dreptul la replica primit la redactie.
"Va rog sa binevoiti a-mi acorda un drept la replica in legatura cu articolul <<Spaga pentru Berceanu>> aparut pe prima pagina a ziarului dumneavoastra in data de 21 martie 2007.
1. Dintru inceput declar...   (514 afisari)
Blaga a scapat romaneste de ancheta ONU
-- Retragerea a 11 jandarmi romani implicati, sub comanda ONU, in timpul violentelor din Kosovo din luna februarie, a starnit criticile misiunii ONU. Natiunile Unite ar fi vrut ca acestia sa ramana pentru "a fi pusi la dispozitia" celor ce ancheteaza moartea a doi manifestanti etnici albanezi.
Misiunea ONU din Kosovo (MINUK) "regreta ca autoritatile romane nu au fost de acord cu cererea Cartierului General ONU ca 11 dintre ofiteri sa ramana in Kosovo pana pe 6 aprilie, pentru a continua sa coopereze...   (604 afisari)      3 comentarii
Mandatul de urmarire internationala emis pe numele lui Necolaiciuc retras
Judecatoria Sectorului 1 a decis, ieri, retragerea mandatului de arestare internationala emis pe numele fostului director general al CNFC-CFR, Mihai Necolaiciuc (foto), precum si cererea de arestare in vederea extradarii si mandatul de arestare european. Aceste documente au fost emise in baza mandatului...   (528 afisari)
Cheltuieli extravagante pentru Bradisteanu
Afacerile doctorului Serban Bradisteanu, trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si luare de mita, ambele in forma continuata, in legatura cu o licitatie pentru echiparea spitalelor penitenciar din Romania, erau codate de partenii strani ca "fat baby",...   (747 afisari)      2 comentarii
Stiri pe scurt
Arestatii din "Gazeta" la un pas de eliberare
Tribunalul Braila a decis, ieri, judecarea in stare de libertate a lui Liviu Man, Ioan Otel si Aurel Muresan, ultimii trei ziaristi care au fost arestati in dosarul "Gazeta". De asemenea, pe langa interdictia de a parasi tara, instanta le-a cerut celor trei jurnalisti sa se prezinte de cate ori este nevoie la Politia din Cluj, sa nu se apropie de partile vatamate si sa nu poarte arme albe. Decizia instantei nu este definitiva, procurorii...   (174 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Marea realiniere globala a secolului al XXI-lea (3790 afisari)
 Pe mana serviciilor (3418 afisari)
 Minunile Greciei Antice (3064 afisari)
 Nici demisie, nici anticipate (2714 afisari)
 De ce au nevoie basarabenii de cetatenie romana (2558 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02469 sec.