Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Rusia ar accepta scutul SUA in Romania
-- Washingtonul incearca sa linisteasca angoasele Moscovei cu privire la amplasarea scutului american antiracheta in Europa de Est
Washingtonul si Moscova se contreaza, in continuare, pe tema amplasarii scutului american antiracheta. In vreme ce secretarul de stat american, Condoleezza Rice, da asigurari ca acest sistem este destinat...   (2022 afisari)
Prodi va demisiona din postul de premier
-- Premierul italian Romano Prodi isi va prezenta demisia sefului statului, in urma infrangerii majore suferite ieri, in Senat, dupa ce reprezentantii Camerei superioare a Parlamentului au votat impotriva unei rezolutii ce prevedea mentinerea trupelor italiene in Afganistan.
Surse politice de la Roma au declarat, pentru Reuters, ca presedintele Giorgio Napolitano va accepta demisia sefului Executivului. Extrem de divizata pe tema razboiului din Afganistan si a legaturilor...   (437 afisari)      1 comentariu
Eliberarea grupului Ilascu, sabotata cu implicarea Bucurestilor
-- Senatorul roman Ilie Ilascu, care si-a redobandit recent cetatenia moldoveneasca, afirma ca in 2001 pregatea o operatiune de "eliberare in forta" a trei din membrii grupului sau, aflati inca in inchisoare in Transnistria, potrivit BBC.
Planul a fost abandonat in urma interventiei fostului director al Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) de peste Prut, Valeriu Pasat, care i-a cerut lui Ioan Talpes, consilier prezidential in acea...   (1049 afisari)      1 comentariu
Kosovo, departe de un compromis
-- Runda finala a negocierilor dintre Belgrad si Pristina pe marginea statutului Kosovo a debutat, ieri, la Viena, fara ca partile convocate la discutii sa dea semne ca ar putea inclina spre un compromis, in vederea acceptarii solutiei avansate de emisarul ONU in regiune, Martti Ahtisaari, la inceputul lunii februarie.
Belgradul "doreste sa deschida un nou proces de negocieri" in loc sa discute planul Ahtisaari, "aplicabil numai in cazul unui Kosovo independent", a declarat, ieri, reprezentantul Pristinei la discutiile...   (350 afisari)      1 comentariu
   (93 afisari)
Stiri pe scurt
Apel american in favoarea Moscovei
Un influent membru al Congresului SUA, democratul Tom Lantos, a facut apel, ieri, la Moscova, la anularea amendamentului Jackson-Vanik, datand din perioada Razboiului Rece, care limiteaza relatiile comerciale ruso-americane. "Cred ca este timpul de a lasa in urma noastra aceasta relicva a Razboiului Rece", a declarat Lantos, seful Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentantilor. Suprimarea amendamentului Jackson-Vanik constituie o conditie...   (273 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02214 sec.