Ziua Logo
  Nr. 3861 de miercuri, 21 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Belgradul nu intentioneaza sa cedeze planului Ahtisaari
Statutul Kosovo, negociat la Viena
-- Cu doar o zi inainte de debutul negocierilor finale privind Kosovo, programate sa inceapa astazi, la Viena, emisarul special al ONU, Martti Ahtisaari (foto), s-a declarat dispus sa modifice proiectul Natiunilor Unite vizand statutul regiunii. Decis sa respinga fiecare element al planului Natiunilor Unite, ce presupune crearea "unui alt stat albanez", Belgradul face front comun cu Moscova, Rusia intentionand sa isi exercite dreptul de veto in cazul in care propunerile enuntate de Ahtisaari la inceputul lunii februarie vor ajunge pe masa Consiliului de Securitate, in forma actuala.
"In concordanta cu mandatul primit de la Parlamentul sarb, delegatia noastra va lua pozitie fata de orice element care submineaza integritatea teritoriala si suveranitatea statului sarb", a declarat, ieri,...   (566 afisari)      5 comentarii
Polonia si Cehia pun Rusia la colt
-- Moscova isi reafirma ingrijorarea fata de planurile SUA de amplasare a unor sisteme antiracheta in Europa de Est si va raspunde in fata unor amenintari, dar nu va intra intr-o noua cursa a inarmarilor, a declarat ieri seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, care nu a ratat ocazia de a critica politica unilaterala a Statelor Unite.
"Politica unilaterala de reactie prin intermediul fortei si-a aratat si continua sa-si arate slabiciunile", a spus Lavrov, care considera ca o politica de forta "este dificil de calificat altfel decat...   (999 afisari)      6 comentarii
O carte de exceptie a Presedintelui PE, la Editura Ziua
-- Cartea va fi lansata pe 6 martie 2007, la Bruxelles, in prezenta autorului, Hans-Gert Pottering. Directorul general Ziua, Sorin Rosca Stanescu, insotit de conferentiarul universitar Ionel Nicu Sava, editorul cartii, vor prezenta lucrarea celor peste 300 de invitati - politicieni, diplomati, profesori si studenti, jurnalisti.
Un vis devenit realitate - Europa unita
Cartea recent publicata de Editura Ziua, "De la viziune la realitate. Pe drumul spre unificarea Europei" prezinta viziunea politica europeana a lui Hans-Gert Pottering,...   (231 afisari)
     2 comentarii
Elicopterele SUA doborate cu rachete de la romani
-- Rachetele de tip SA-7 folosite recent de insurgentii irakieni pentru doborarea catorva elicoptere americane ar putea proveni dintr-un lot cumparat de la dealeri romani la Cairo si introdus ulterior in Irak, prin Siria.
Potrivit agentiei Associated Press, doi oficiali din cadrul serviciilor de informatii ale unui guvern arab au declarat ca o grupare insurgenta sunnita ar fi cumparat recent un lot de rachete SA-7 de pe...   (1970 afisari)      11 comentarii
Stiri pe scurt
Rusia curteaza UE
Rusia este pregatita sa treaca la regim fara vize cu Uniunea Europeana "si de maine, dar partenerii nostri europeni nu sunt gata de acest lucru", a declarat, ieri, la Soci, liderul de la Moscova, Vladimir Putin. Seful statului rus s-a aratat optimist, apreciind ca Rusia si Europa "merg in directia corecta", iar daca vor coopera in continuare si pe mai departe, se va ajunge si la desfiintarea regimului de vize. Declaratiile liderului moscovit intervin in contextul...   (328 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Faptuloiu (4584 afisari)
 Cui i-a dat Voicu Stradivarius-ul pe mana? (3843 afisari)
 De cealalta parte a presei (3388 afisari)
 Planul B impotriva Iranului (2735 afisari)
 Pus la punct (2642 afisari)
 Pumn in plexul coalitiei anti-Basescu (457 afisari)
 S-au porcait in direct (244 afisari)
 Marea Britanie si Danemarca au anuntat azi retragerea trupelor din Irak (204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01348 sec.