Ziua Logo
  Nr. 3861 de miercuri, 21 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Cotrocenii, gazda romanilor luxemburghezi
Concerte gemene
-- "In cadrul programului cultural de interes national consacrat cunoasterii Romaniei in statele Uniunii Europene, Ambasada Romaniei in Marele Ducat de Luxemburg a luat initiativa organizarii unui concert vocal-simfonic cu participarea unui ansamblu orchestral din Romania si a unor solisti vocali de origine romana stabiliti la Luxemburg. (...) In contextul anului cultural Luxemburg 2007, proiectul isi propune sa evidentieze atat calitatea remarcabila a tinerilor muzicieni romani, cat si posibilitatea de a crea punti peste frontierele geografice" - Vlad Alexandrescu, ambasadorul Romaniei in Marele Ducat de Luxemburg.
Camerata "Dorin Teodorescu" va sustine doua concerte (gemene), unul la Bucuresti - maiine, orele 19.00, Muzeul Cotroceni (Sala Cerchez) - celalalt la Luxemburg - 1 martie (cel mai probabil in Biserica...   (367 afisari)
Festivalul International al Filmului de Dragoste
Un palmares-turnesol
-- Nu stim, de obicei, cui sa-i atribuim meritul de a opera o selectie valorica in relatie destul de explicita (implicita) cu lumea in care traim. Sa fie selectionerul atat de inspirat alegand filmele care sa spuna cel mai convingator adevarul trait? Sa aiba juriul inspiratia de a nu ceda farmecului unui subiect decorativ dand castig de cauza problematicii la ordinea zilei? Fara a cauta raspuns la intrebari ce nu pot fi absolvite de tenta retorica, ma vad obligat sa salut similitudinea optiunilor. As indrazni totusi sa sper ca, fiind vorba de un sentiment universal - iubirea cu infinitele ei subteme -, festivalul de la Mons se apropie de conditia lui ideala, de a functiona ca un turnesol, radiografiind problemele arzatoare ale lumii spre a le supune examenului cinematografic prin utilizarea unei grile comune - dragostea.
Festivalul de la Mons s-a specializat, as zice, in subtilitatile artei de a iubi. Preocupat sa nu se abata de la linia generala a tematicii unei editii, de asta data fiind vorba de conditia copilului sub...   (151 afisari)
Teatrul si stranepotul lui, computerul
-- "Nu avem personalitate juridica, nu avem drept de vot, nu avem bani", spun, prin vocea lui Daniel Hanu, tinerii consilieri locali ai sectorului 1, care gasesc in aceste "nu"-uri un motiv sa puna proiecte pe roate.
Dupa "Mind the Book", urmeaza acum Festivalul de Teatru in Decor Virtual MEDI@RT, in care spectacolele, cu actori "vii" au decoruri realizate in format electronic si proiectarea acestora pe un panou alb...   (92 afisari)
Se cauta director pentru "mall-ul cultural"
Anton Gheorghe, Vasile Mincu si Teodora Gabriela Sandu sunt cei trei candidati care vor intra in concursul ce va fi organizat astazi de Ministerul Culturii si Cultelor pentru ocuparea functiei de director general al Centrului Cultural "Sala Palatului". Candidatii respecta conditiile de participare solicitate,...   (126 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Si profesorii vor face declaratii asupra averii lor
Legea din 12 octombrie 1932 privitoare la controlul averilor functionarilor publici cuprindea unele confuzii in ce priveste aplicapibilitatea ei si profesorilor gasiti in functie la data promulgarii ei. Diferitele intreprinderi erau facute pasibile de unele prevederi speciale ale legilor scolare.
Intervenind Inalt Prea Sfintitul Patriarh dr. Miron Cristea, primul ministru al Romaniei, s' a statornicit ca toti...   (57 afisari)
     1 comentariu
Stiri pe scurt
"Sortiti sa vada"
Ziarist, traducator si autor de carti, Irina Airinei a cunoscut o seama de oameni "Sortiti sa vada" (Colectia Istoria mentalitatilor, Editura Ideea Europeana). "Irina Airinei are o mare calitate: stie nu numai sa intrebe, ci mai ales sa asculte. Este perfect constienta ca rolul reporterului, dincolo de a descoperi oameni cu vieti si personalitati interesante, nu este sa se puna in valoare pe sine cu intrebari <<inteligente>> pana la narcisism sau incisive pana...   (147 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Faptuloiu (4584 afisari)
 Cui i-a dat Voicu Stradivarius-ul pe mana? (3843 afisari)
 De cealalta parte a presei (3388 afisari)
 Planul B impotriva Iranului (2735 afisari)
 Pus la punct (2642 afisari)
 Pumn in plexul coalitiei anti-Basescu (457 afisari)
 S-au porcait in direct (244 afisari)
 Marea Britanie si Danemarca au anuntat azi retragerea trupelor din Irak (204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01495 sec.