Ziua Logo
  Nr. 3850 de joi, 8 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Preafericita aniversare
-- "Avem motive sa ne bucuram si eu mai am motive ca sa mai doresc sa mai traiesc" - Patriarhul Teoctist
Patriarhul Teoctist al Bisericii Ortodoxe Romane a implinit ieri 92 de ani. Cu aceasta ocazie, conducatorul Bisericii a fost felicitat la palatul Patriarhiei de cateva sute de persoane, clerici, politicieni...   (463 afisari)      1 comentariu
Brasovenii reinvie vechile obiceiuri sasesti
In satele din tinutul Tara Barsei, mostenirea culturala germana este bogata. Chiar daca numarul sasilor care mai locuiesc in prezent in Transilvania este destul de redus, in ultima vreme se incearca o inviere a vechilor obiceiuri specifice lor. Un astfel de obicei este cel care transforma satul Prejmer...   (744 afisari)      1 comentariu
Voiculescu, serie de autor
"Nu caut neaparat - marturiseste Razvan Voiculescu, a carui serie de autor va fi lansata azi la Humanitas Multimedia -, partea frumoasa a locurilor pe care le fotografiez. Caut sa realizez acel tip de imagine in care privitorul sa poata sa se redescopere de fiecare data. Sa fie ca o oglinda, daca vreti, a spiritului sau - sa recunoasca ceva de acolo si sa aiba un moment de meditatie". Seria Voiculescu multimedia include "Portita. Rascruce de tarm si taram" (imagini aeriene...   (86 afisari)
"Transilvania mea"
Pe langa consacratele sectiuni competitionale ale Astra Film (Festival international de film documentar si antropologie vizuala) - internationala, documentar romanesc si film studentesc - editia din acest an programeaza si un program special - "Transilvania mea - Imagini din interior si din exterior",...   (199 afisari)
De la poezia Italiei, la Papa
La Editura Fundatiei Culturale Poezia a aparut de curand o "Antologie de poezie italiana contemporanai, in traducerea lui Dan Ciachir. "Geneza acestor traduceri din poezia italiana contemporana, unele incepute cu aproape 35 de ani in urma, are o dubla motivatie, care cred ca merita evocata, acum, cand ele apar pentru prima oara intr-un volum", marturiseste traducatorul, in preambulul volumului. Adunandu-i laolalta pe Giuseppe Ungaretti, Cesare Pavese, Paolo Pasolini,...   (292 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Omagiu Familiei Regale britanice ( I )
Femeile si copiii din Romania au trimis Familiei Regale britanice solia sentimentelor lor de adanca dragoste: daruri de pret, broderii, odajdii si borangicuri.
Curierii diplomatici care au plecat la Londra au luat cu ei obiectele trimise de femeile si copiii din Romania, pentru a fi prezentate ca omagiu Familiei Regale britanice. Astfel mestesugul minunat al mainilor femeiesti, care manuiesc tot cu atata indemanare si sapa,...   (74 afisari)
Stiri pe scurt
Clipa lui Don Quijote
Maine, la ora 12.00, la sala de expozitii a Universitatii Dalles, va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie "Don Quijote", organizata de Maria Stefanescu si Dan Puric, cu imagini din spectacolul "Don Quijote" de la Teatrul National din Bucuresti. "Exista in aceasta expozitie de fotografie (deschisa pana pe 22 februarie) o ingenuitate rara, acel ceva nemarcat de ambitii profesionale si lipsit de premeditari care-ti daruieste clipa de intalnire fericita...   (121 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Clanul presedintelui (5111 afisari)
 Doua harti ale Armaghedonului (4628 afisari)
 Noi amanunte despre moartea lui JFK Jr. (4465 afisari)
 Intelectualii opariti (4155 afisari)
 Romeo si Julieta au murit acum 5000 de ani (4080 afisari)
 Parlamentarii asteapta scuze publice de la Basescu (242 afisari)
 Ambasadorul roman in Italia a avut totusi aprobarea Centralei Ministerului (192 afisari)
 Ultimul rege al Scotiei (The Last King of Scotland) (130 afisari)
 Un complice al lui Philip Bloom din Dosarul Irak, retinut in Romania (118 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01492 sec.