Ziua Logo
  Nr. 4419 de vineri, 19 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
  2008-12-19 14:13 
The Telegraph: Anamaria Marinca, pe lista celor mai buni actori din 2008
Numele uneia dintre actritele principale din filmul premiat cu trofeul Palme d'Or "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", Anamaria Marinca, se afla pe lista celor mai buni actori din 2008, potrivit cotidianului britanic "The Telegraph". Romanca apare mentionata alaturi de nume mari ale cinematografiei mondiale, printre care Daniel Day Lewis si Ben Kingsley. Actrita in varsta de 30 de ani a intrat pe lista celor mai buni actori din...   (318 afisari)
  2008-12-19 11:40 
Istoricul si criticul literar Eugen Cizek s-a stins din viata
Uniunea Scriitorilor din Romania si Asociatia Scriitorilor din Bucuresti au anuntat, vineri, trecerea in nefiinta a istoricului si criticului literar Eugen Cisek.
Prin vastitatea operei sale, publicata la cele mai mari edituri din strainatate, Eugen Cizek se inscrie in randul celor mai mari profesori romani de Limbi Clasice, latina cu precadere, din perioada postbelica. De altfel, Eugen Cizek este unul dintre putinii clasicisti romani...   (327 afisari)
Gheorghiu & Smigelschi
-- Bucurestenii au o noua galerie de arta in care sunt promovate proiecte atipice
In inima Bucurestiului, intr-o casa boiereasca de pe strada Luca Stroici, la numarul 18, a avut loc, ieri, vernisajul primei expozitii a galeriei "Artmark". Si cum criticul de arta si curatorul spatiului,...   (189 afisari)
Geo Saizescu vine cu premiile "Harababura"
-- Societatea Umoristica "Pacala" si revista "Harababura", conduse de Geo Saizescu, decerneaza astazi, la Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti, premiile pentru cei mai cunoscuti umoristi in literatura, grafica de gen si artele spectacolului.
"Premiile sunt destinate sustinerii umorului de calitate pentru oamenii scrisului de umor, pentru graficienii pictori inzestrati cu umor, pentru regizorii de film si televiziune, pentru actorii remarcati...   (90 afisari)
Cartea Epocii de Aur
-- "Cel mai bun roman al tuturor timpurilor", tiparit la Editura Polirom, al autorului Daniel Banulescu s-a lansat ieri la Uniunea Scriitorilor Romani.
Autorul si-a intitulat astfel lucrarea, deoarece este considerata Cartea Cartilor Epocii de Aur, care va face lumina si va rescrie istoria. "Cel mai bun roman al tuturor timpurilor este Biblia", afirma...   (159 afisari)      1 comentariu
   (64 afisari)
Ochiul lui Bedros
Incendierea Atenei
PrinSi In vAltoarea luptelor intestine partizane si furati de dusmanelile ce parjolesc politica noastra interna, poate ca nu am acordat destula atentie incendiilor ce au cuprins antica Atena. Imaginile transmise de televiziuni la buletinele de stiri de la Atena si Salonic, dar si din alte colturi ale lumii, de proteste violente si extrem de agresive, ne pot da de gandit. Daca ne-a mai ramas timp de meditatie si stare pentru a patrunde dincolo de coaja subtire,...   (46 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Greutatile economice ale Romaniei (III)
Noi stim un lucru: fiecare cetatean trebuie sa-si gaseasca painea la pretul just, dupa cum si agricultorul trebuie sa-si poata cumpara cele necesare lui tot la preturi juste. Cand tara se gaseste la rascrucea destinului ei, nu-i este nimanui ingaduit sa profite de greutatile prin care trecem, pentru a castiga profituri. Cand populatia saraca duce lipsuri, pe care noi nu i le putem indeplini, cand productia de grau este deficitara,...   (22 afisari)
stiri pe scurt
Jurnalul Gide
Prima integrala romaneasca a "Jurnalului" lui Andre Gide va fi lansata azi, la Libraria Carturesti din incinta Muzeului Taranului Roman, de catre Editura Cartier. In timp ce prima editie a "Jurnalului" acopera numai perioada 1939-1942, iar a doua editie perioada 1889-1939 (primul volum) si 1939-1949 (al doilea volum), aceasta ultima editie acopera intregul parcurs diaristic al scriitorului parizian, intre 1890 si 1950. (A.V.)
Spovedanie la Paris
Spectacolul "Spovedanie...   (39 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scantei in PDL (4101 afisari)
 Ceausescu si-a sfidat sfarsitul (3939 afisari)
 Afacerea Stanisoara (3418 afisari)
 Portocala rosie (2764 afisari)
 Stefan Andrei: "Daca ramanea in tara, erau mai putine victime" (2542 afisari)
 Securitatea, catre Nicolae Ceausescu: La Malta se va stabili "un nou echilibru pe continentul european" (4350 afisari)
 Roberta Anastase, de la candidatura la Miss Univers, la cea de presedinte al Camerei Deputatilor (VIDEO) (3416 afisari)
 Tineri EMO se automutileaza si posteaza pozele pe Internet (IMAGINI SOCANTE) (3144 afisari)
 Ca la nebuni: Ascultati imnul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chisinau (Audio) (2591 afisari)
 In urma dezvaluirilor din presa, postul History nu mai difuzeaza documentarul cu Decebal si Burebista (2269 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01528 sec.