Ziua Logo
  Nr. 4534 de joi, 14 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2009-05-14

Comentarii: 37, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Thalia
2009-05-13 21:56:15

Tov. director, stati jos!

CALUGARU
2009-05-13 22:00:34

Caramitru e anti-semit si anti-nesimtit.

Il roade oftica pina la maduva de succesele Maicii Domnului, Maia. A dat telefon, saraca, a primit accpetul dar tot au mazilit-o. Ce nerusinati ! Caramitru e clar un legionar ascuns. Sa lase femeia in pace, domnule. Dupa ce ca ne reprezinta tara o mai luam si la trei-pazeste. Frumos ne sade ! Unde este mossadul cind ai nevoie de el ?

carol zwilling1
2009-05-13 22:40:24

Decat aia de mama....

...mai bine sa-si faca catrafusele si sa emigreze in Vest,e o actrita de valoare si va triumfa oriunde........

neamtu tiganu
2009-05-13 22:53:56

Maia

Maia a fost de curind pa la noi p-aici prin Germania. Auzisem de ia da nu o vazusem niciodata pa viu... poa ca nu fu in forma da nu mi-a placut de nici o culoare, a jucat exagerat teatral, a fost de-a dreptu dizgratioasa ca a tot incercat sa-si arate resturile de nuri, de femeie fatala, atit de fatala si mai ales atit de carnoasa ca mi-a adus aminte de taierea porcului.

In ciuda succesului ei international pt. mine nu e nici pe departe o mare artista..

neamtu tiganu
2009-05-13 23:01:49

Thalia stai jos!

La 2009-05-13 21:56:15, Thalia a scris:


> Se intampla ca actrita e o vedeta de talie internationala,
-----------------------------------
In primu rind actrita nu prea mai are talie... e cam grasa... nici macar nationala ... da mai ales internationala... Logic vorbind daca doamna actrita ar fi de talie cum zici mata ar durea-o in pix de contractu cu un amarit de teatru, nu s-ar mai vrea bugetara... si s-ar da in barci la Holivud sau la Venetia sau ... pa multe milioane... s-ar bate regizorii pa ia...

Domana artista a trecut de mult de apogeu carierei da nu prea vrea sa acccepte ...

neamtu tiganu
2009-05-13 23:05:32

carolica..

La 2009-05-13 22:40:24, carol zwilling1 a scris:

> ...mai bine sa-si faca catrafusele si sa emigreze in Vest,e o actrita
> de valoare si va triumfa oriunde........
>
--------------------
Ai vazut-o vrodata in direct? Actritele au viata scurta ca fotbalistii, odata imbatrinite nu le mai baga nimeni in seama, mai ales daca vor sa joace june prime... Ma indoiesc ca ar putea triumfa undeva... vremea ei e passe... daca ar putea fii sigur ca ar face-o... da nu o vrea nimeni...

Liviu2002j
2009-05-13 23:06:51

Stai putin ...

... ca treaba asta are mai degraba legatura cu democratia si nu cu comunismul ! Adica de ce d-na Morgenstern (in paranteza fiind spus are totusi un nume cam imposibil de pronuntat in limba romana si daca ar fi sa faca cineva un sondaj pe aceasta tema pun pariu ca pe langa cele 50% de poceli mult mai grave, undeva in jurul a 40% repondentii vor spune chiar "MorgHensHtain" ca este mult mai nemtesco-evreiesc ...) sa fie mai egala decat portarul in ceea ce priveste contractul pe care il are si care ale legatura cu legea stipulata in codul muncii ?! Nu zice nimeni ca nu ar fi mai talentata decat portarul dar si dansa pare din ce in ce mai frustrata si doreste cu orice pret sa fie bagata in seama ... Intrebarea este de ce pana acum, cand aceeasi oameni de care este inconjurata activau la fel de bine si mult, nu a spus nimic ?! Nu cumva ca sa ajunga pe culmile gloriei a mai inchis si dansa ochii din cand in cand (preocupata fireste de "proiecte" din ce in ce mai interesante ...) si de abia acum cand are "un nume" incepe sa faca garagata ?!!!

Pe de alta parte si Caramitru face dovada unui politruc ("care este" !) al zilelor noastre ... Sunt curios cum o sa-l sanctioneze pe cel care i-a spus d-nei Maia la telefon "Morghenshtain" ?!!!

Liviu2002j
2009-05-13 23:14:38

Re: Maia

Maia a fortat inca de la inceput ... Si a pedalat cat a putut pe latura sexuala ! Nu ca nu ar avea talent dar in niciun caz talentul marilor actrite ... Este un simplu produs al vremurilor moderne, cand se dau diplome si premii asa cum se dau, mai pe sex, mai pe politica ... Acum, ca orice femeie, s-a parguit bine de tot si incepe incet-incet sa se fleoscaiasca ! Depinde de fiecare femeie cum se fleoscaieste, cum ascunde fleoscairea sau cum din contra atrage atentia asupra ei ... Si apoi mai sunt si hormonii si bufeurile !!!

neamtu tiganu
2009-05-13 23:32:05

caramitru..

Nelu1
2009-05-14 00:11:07

Maia e o artista valoroasa

Cu toate ca acum e cunoscuta pentru rolul din filmul de acum 2 ani, Maia este in primul rand actrita de teatru. Sub bagheta unor regizori valorosi a reusit roluri extraordinare si cred ca are resurse pentru a creea roluri mari in continuare.
Daca regizorul e slab si o lasa pe ea sa salveze rolul si spetacolul uneori rezultatul este "exagerat teatral". A patit asa si Caramitru si alti mari actori. Nu inteleg de ce trebuie sa privim actorii fara spirit critic. Un rol poate sa ne placa, altul nu, asta nu are legatura cu respectul pentru intreaga cariera a artistului. Mai mult, in teatru cariera unui artist poate fi mult mai lunga decat in film. Magia scenei nu are varsta daca viziunea artistica autentica exista.

Atamild
2009-05-14 01:58:47

Re: Maia

La 2009-05-13 22:53:56, neamtu tiganu a scris:

> Maia a fost de curind pa la noi p-aici prin Germania. Auzisem de ia da
> nu o vazusem niciodata pa viu... poa ca nu fu in forma da nu mi-a
> placut de nici o culoare, a jucat exagerat teatral, a fost de-a
> dreptu dizgratioasa ca a tot incercat sa-si arate resturile de nuri,
> de femeie fatala, atit de fatala si mai ales atit de carnoasa ca mi-a
> adus aminte de taierea porcului.
>
> In ciuda succesului ei international pt. mine nu e nici pe departe o
> mare artista..
>
Nu-i genul tau, neamtule, insa nu joca rau, neamule..

ps. nu am vazut decat un film romanesc cu ea; in Patimule lui Hristos nu a prea vorbit. Insa si asta este o arta..
Matilda

haiduc
2009-05-14 02:35:40

Re: Decat aia de mama....

Sa si le faca si sa plece, dar sa mai ia si toate neamurile ei si ale tale si sa nu mai auzim de voi in veci.
De plangaciosi si profitori ca voi nu are nimeni nevoie.


La 2009-05-13 22:40:24, carol zwilling1 a scris:

> ...mai bine sa-si faca catrafusele si sa emigreze in Vest,e o actrita
> de valoare si va triumfa oriunde........
>

haiduc
2009-05-14 02:50:16

Se incearca discreditarea unui mare artist - Caramitru

Ion Caramitru este un mare artist, plin de noblete, talentat si un organizator foarte bun iar asta sigur deranjeaza enorm pe cei care incearca distrugerea culturii romane. Universul filmului si al teatrului romanesc este mai bogat datorita acestui mare actor. Ion Caramitru este un intelectual cu o cultura inalta, foarte implicat in viata culturala, dar si sociala. Felicitari pentru activitatea sa, de la UNITER si TNB!
In opinia mea, Ion Caramitru alaturi de Dan Puric sunt doi piloni morali ai Romaniei de azi.

Thalia
2009-05-14 04:20:20

Re: Se incearca discreditarea unui mare artist - Caramitru/ de catre stim noi cine

La 2009-05-14 02:50:16, haiduc a scris:


> Ion Caramitru este un mare artist, plin de noblete, talentat si un
> organizator foarte bun iar asta sigur deranjeaza enorm pe cei care
> incearca distrugerea culturii romane.

De aceea s-a pus la cale compromiterea lui Caramitru - prin Maia - a carei etnie te lamurete imediat de unde vine conspiratia. Pana aici totul e limpede ca cristalul. Doar un amanunt nu prea mi-e clar: cine a dispus sanctionarea Maiei si, implicit, compromiterea lui Cara? Au dom Director al TNB "peed in his own punch"?


> Ion
> Caramitru este un intelectual cu o cultura inalta,

Mai ales daca i-au ramas in memorie toate rolurile in care s-a autodistribuit.


> In opinia mea, Ion Caramitru alaturi de Dan Puric sunt doi piloni
> morali ai Romaniei de azi.

In opinia mea rolul de "pilon moral al RO" e cel mai reusit din intreaga cariera de teatru a lui Caramitru. E foarte autentic, ai impresia ca chiar asa este.

Ca actor insa eu il prefer pe Claudiu Bleoanta, ca e barbat bine, nu ca Caramitru care s-a mosnegarit rau de tot - si apropos de criticile aduse aici Maiei - daca priviti photo: Maia nu-si vopseste parul, dar canitul lui Caramitru e batator la ochi si de un desavarsit prost gust.

FB
2009-05-14 04:27:20

Neintelegere

intre doi mari actori ...romani.Initial vrusem a spune si eu ceva contra ..evreilor .Nu e cazul .Maia a gresit ,nu a respectat nu stiu ce ,dar si Caramitru a fost ..intransigent .Cu o seama de ..artisti normal e sa o lasi mai moale .

Dumitru Iuga
2009-05-14 04:30:29

Ion Caramitru, Mircea Dinescu si Ion Iliescu ...

Oamenii de pe sticla din memorabila zi de 22 decembrie 1989! Nimeni nu face sapaturi prin arhivele securitatii ca sa afle ce si cum aceasta asociere ... Cuiva insa, i-a scapat porumbelul din gura, in noaptea de 21 decembrie 1989, dupa miezul noptii!, Caramitru cu Dinescu se plimbau fara probleme pe Magheru! Cand oricine indraznea sa se iteasca in acel spatiu era saltat de fortele de represiune si dus cu duba la Jilava! Dupa evenimente, Caramitru ciolan la UNITER si Dinescu stapan pe lunca Dunarii!

Ion Caramache
2009-05-14 04:35:45

Re: caramitru..

Ion Caramache
2009-05-14 04:48:18

Alo, Cristinico.....

" -- Maia Morgenstern a fost sanctionata de Teatrul National Bucuresti (TNB) pentru ca a jucat intr-o productie straina fara sa-si anunte angajatorul, institutia romana de spectacole, informeaza Mediafax. " Cristina Spiridon, Ziua.

Cristinico, ce ie aia "institutia romana de spectacole" si te rog explica-mi relatia juridica care exista intre Maia Morgenstern si angajatorul ei " institutia romana de spectacole" ?
Cristinico, te rog sa nu vii cu esplicatia ca ai dat cu copitza dupa Mediafax, si ca ei este responzbili ca acuratetea informatiei este acurata.

P.S.
" institutia romana de spectacole" ?!?! Cristinico, fereste-te ca colaboratorul cumulard chiultiural Eungeni I. Simion poate sa-ti dea o bataie cu DOOM-ul pentruca nu stii ca academia romana zice ca stai cam prost cu regulilii cu care reguleaza dinsa limba mioritica.


doctorul
2009-05-14 07:31:53

pentru Dumitru Iuga . . .

. . .si altii care mai au dubii : care-i legatura lui Caramitru cu C.Todea ? Si mai vartos cu Casa Regala ? Cat despre spectacolul de prost gust dela "revolutia in direct" sub regia lui Sergiu Nicolaescu , ce sa mai vorbim ? Ne oprim de-ocamdata aici !

Hokusai san
2009-05-14 07:54:30

Bre si asta-i evreica, parca are nume evreiesc, n-asa?

Peste tot unde-s bani te impiedici de astia care trag la bani ca mustele la cacat, n-asa?

Hokusai san
2009-05-14 07:59:45

Re: Neintelegere / Pai de ce sa fie unii mai egali decit altii, adica favorizati intotdeauna? Bine

a facut Caramitru.


La 2009-05-14 04:27:20, FB a scris:

> intre doi mari actori ...romani.Initial vrusem a spune si eu ceva
> contra ..evreilor .Nu e cazul .Maia a gresit ,nu a respectat nu stiu
> ce ,dar si Caramitru a fost ..intransigent .Cu o seama de ..artisti
> normal e sa o lasi mai moale .
>

Hokusai san
2009-05-14 08:18:29

Re: Se incearca discreditarea unui mare artist - Caramitru / CORECT

La 2009-05-14 02:50:16, haiduc a scris:

> Ion Caramitru este un mare artist, plin de noblete, talentat si un
> organizator foarte bun iar asta sigur deranjeaza enorm pe cei care
> incearca distrugerea culturii romane. Universul filmului si al
> teatrului romanesc este mai bogat datorita acestui mare actor. Ion
> Caramitru este un intelectual cu o cultura inalta, foarte implicat in
> viata culturala, dar si sociala. Felicitari pentru activitatea sa, de
> la UNITER si TNB!
> In opinia mea, Ion Caramitru alaturi de Dan Puric sunt doi piloni
> morali ai Romaniei de azi.

naem
2009-05-14 08:32:44

maia

Maia este o actrita buna dar nu mai mult dar ca tot ce este sionist trebuie neaparat sa fie ridicata pe soclu.Ma mir ca cinematografia americana nu s-a extaziat in fata talentului ei.Talentul acestei actrite consta mai mult in tipete si in origine dor ca tot ce apartine sionului trebuie ridicat pe inalte culmi.Iures a fost distribuit in mai multe roluri si de mare intindere si nu face atata tapaj.Ca orice institutie si TNB are un regulament care trebuie respectat inclusiv de catre salariatul Maia Morgenstern care mi se pare ca are un contract de munca nu de colaborare, ce s-ar intampla daca fiecare salariat ar proceda la fel.

danie1
2009-05-14 09:50:10

trist domne ,trist

ca acesti doi mari actori au ajuns subiect de discutie pt comentatorii de profesie ai acestui ziar.problema mi se pare f simpla ,o problema pur administrativa ,MM este o angajata si are niste obligatii administrative ca orice angajat care trebuiesc respectate.si I C este director (azi,maine poate fi altcineva) si tre sa-si faca treaba pt care ia banii.in rest tot ce s-a discutat pe acest subiect este murdarie,f mare murdarie.oameni buni nu v-ati saturat de balacareala din politica de toate zilele?lasati-i pe actori sa-si traiasca si ei viata linistiti.ei sunt singurii care ne m-ai ridica uneori in zonele inalte de care nu avem parte in viata asta.si apoi stie toata lumea ,parintii nu-i putem alege,ce conteaza pana la urma originea.important este ce face fiecare in viata lui mai ales pt altii,si iertati-ma dar artistii faca destul pt noi

Omul cu Picioare foarte Paroase
2009-05-14 10:51:19

Tanti Muia... aaa sorry Tanti Maia Morgenscheisse are alunitze intr-un loc care nu-l vede soarele..!

..si care poate fi licitat in e-bay pentru binele tarii...si gloria eterna a BOR - in chip de mama lui Stefan cel Mare... sau parca era altu' ?

Ghita Bizonu'
2009-05-14 12:20:42

Re: si cei 12 aposoli la fel. Plus Sf Maria, sf Ana ... ba ti chiar esti tembel

La 2009-05-14 07:54:30, Hokusai san a scris:

> Peste tot unde-s bani te impiedici de astia care trag la bani ca
> mustele la cacat, n-asa?
>

tovmatei
2009-05-14 12:24:08

sanctiunea

Aceasta sanctiune este antisemitism curat. Hi,hi..

georgems
2009-05-14 12:47:25

probabil se incearca schimbarea lui Caramitru

Prin aceasta galceava si sa se creeze un precedent si o pata diversionista. Orgoliu si fandoseala mai mare ca la actori mai rar, desi unii de mare calibru vezi Rebengiuc, Caramitru etc. sant modesti, tocmai de asta de fapt.

Hokusai san
2009-05-14 14:19:25

Re: si cei 12 aposoli la fel. Plus Sf Maria, sf Ana ... ba ti chiar esti tembel / Numai pe tembeli

supara adevarul, asa ca pe tine!


La 2009-05-14 12:20:42, Ghita Bizonu' a scris:

> La 2009-05-14 07:54:30, Hokusai san a scris:
>
> > Peste tot unde-s bani te impiedici de astia care trag la bani ca
> > mustele la cacat, n-asa?
> >
>
>

Ion Ionescu de la Brad
2009-05-14 14:21:12

Re: Tanti Muia... aaa sorry Tanti Maia Morgenscheisse are alunitze intr-un loc care nu-l vede soarele..!

La 2009-05-14 10:51:19, Omul cu Picioare foarte Paroase a scris:

> ..si care poate fi licitat in e-bay pentru binele tarii...si gloria
> eterna a BOR - in chip de mama lui Stefan cel Mare... sau parca era
> altu' ?
>
De ce va plac atat de mult VULGARITATILE, nu inteleg..

cotrofelnitza
2009-05-14 17:16:09

Re: probabil se incearca schimbarea lui Caramitru

La 2009-05-14 12:47:25, georgems a scris:

... Io as sugera schimbarea terminatiei numelui de familie al Maiei.
"Maia" e un nume binecrescut, romanesc [via Istanbul],
il vad bine alaturi de "Morgenescu".
Maia Morgenescu !
Suna putin cam bucalat, da-l poate pronunta si hingherii ...> Prin aceasta galceava si sa se creeze un precedent si o pata
> diversionista. Orgoliu si fandoseala mai mare ca la actori mai rar,
> desi unii de mare calibru vezi Rebengiuc, Caramitru etc. sant
> modesti, tocmai de asta de fapt.
>

Liviu2002j
2009-05-14 19:22:19

Re: trist domne ,trist

La 2009-05-14 09:50:10, danie1 a scris:

> ca acesti doi mari actori au ajuns subiect de discutie pt comentatorii
> de profesie ai acestui ziar.problema mi se pare f simpla ,o problema
> pur administrativa ,MM este o angajata si are niste obligatii
> administrative ca orice angajat care trebuiesc respectate.si I C este
> director (azi,maine poate fi altcineva) si tre sa-si faca treaba pt
> care ia banii.in rest tot ce s-a discutat pe acest subiect este
> murdarie,f mare murdarie.oameni buni nu v-ati saturat de balacareala
> din politica de toate zilele?lasati-i pe actori sa-si traiasca si ei
> viata linistiti.

Se vede cat de linistiti o traiesc ...

> ei sunt singurii care ne m-ai ridica uneori in zonele
> inalte de care nu avem parte in viata asta.si apoi stie toata lumea
> ,parintii nu-i putem alege,ce conteaza pana la urma
> originea.important este ce face fiecare in viata lui mai ales pt
> altii,si iertati-ma dar artistii faca destul pt noi
>
Imi pare bine ca apreciezi arta (actoriceasca) dar se pare ca mai ai de lucrat la limba romana !

Liviu2002j
2009-05-14 19:25:35

Re: Tanti Muia... aaa sorry Tanti Maia Morgenscheisse are alunitze intr-un loc care nu-l vede soarele..!

La 2009-05-14 10:51:19, Omul cu Picioare foarte Paroase a scris:

> ..si care poate fi licitat in e-bay pentru binele tarii...si gloria
> eterna a BOR - in chip de mama lui Stefan cel Mare... sau parca era
> altu' ?
>
Adevarul este ca d-na "Maia" si-a tot aratat alunitele prin filme, spectacole de teatru si chiar si pictoriale in reviste (cine o stie calare pe Lenin in "Plai cu boi" ?!) dupa care, deoadata asa, printr-o "colaborare extraordinara", a trecut la interpretarea Mariei ... Nu este totusi prea ipocrita si brusca schimbarea ?!!!

Thalia
2009-05-14 20:14:06

nomenclatura actorilor romani

La 2009-05-14 17:16:09, cotrofelnitza a scris:

> ... Io as sugera schimbarea terminatiei numelui de familie al Maiei.
> "Maia" e un nume binecrescut, romanesc [via Istanbul],
> il vad bine alaturi de "Morgenescu".
> Maia Morgenescu !
> Suna putin cam bucalat, da-l poate pronunta si hingherii ...

Daca suna mai autohton, poate chiar si redactorii de la ZIUA vor fi in stare sa-l scrie, ca sa evite gafele sexiste: "Maia - Caramitru". Nici "Caramitru" nu e romanesc, dar se vede ca e mai usor de digerat de catre cei care boteaza articolele la ZIUA decat "Morgenstern".

Culmea e ca la Hollywood este exact invers, "Morgenstern" e de departe mult mai usor de pronuntat si retinut decat "Caramitru".

fasolaboaba
2009-05-14 20:17:04

Bravo baieti! Satisfacuti?

La 2009-05-14 19:25:35, Liviu2002j a scris:

Dupa o mirlanie neaosa a domnului cu pilozitate exceptionala iata ca zglobiul Liviu unge tacticos clanta cu nutela zicind:
> ... Nu este totusi prea ipocrita si brusca schimbarea ?!!!

Am uitat sa spun ca simpaticul Liviu, care e un domn, este un recunoscut cunoscator in ale actoriei, al teatrului, baletului, al artei cu A.

> La 2009-05-14 10:51:19, Omul cu Picioare foarte Paroase a scris:
>
> > ..si care poate fi licitat in e-bay pentru binele tarii...si gloria
> > eterna a BOR - in chip de mama lui Stefan cel Mare... sau parca era
> > altu' ?
> >
> Adevarul este ca d-na "Maia" si-a tot aratat alunitele prin filme,
> spectacole de teatru si chiar si pictoriale in reviste (cine o stie
> calare pe Lenin in "Plai cu boi" ?!) dupa care, deoadata asa,
> printr-o "colaborare extraordinara", a trecut la interpretarea Mariei
> ... Nu este totusi prea ipocrita si brusca schimbarea ?!!!
>

Hris
2009-05-14 20:31:52

Anomalii.

Artistii ar trebui sa traiasca strict din ceea ce le aduce vanzarea biletelor la spectacole sau contracte punctuale (film, teatru, reclame, evenimente de orice gen) si nu sa fie platiti de stat. Asta este chestie comunista cu salariul de la buget pentru artisti sau cei care lucreaza in domeniul artei. Atunci s-ar vedea exact cat este de celebru fiecare si cat valoreaza. Oricat de mare actrita ar fi Maia Morgenstern, nimic nu o indraptateste sa ia bani lunar pentru spectacole care nu se joaca fiindca ea nu este in tara.
Celebritatea poate fi trecatoare, daca nu este intretinuta permanent de "focul creatiei", iar daca acest foc exista si arde constant, atunci nu ai nevoie de salariu de la stat, ca artist.

CALUGARU
2009-05-14 20:59:29

cotri

La 2009-05-14 12:47:25, cotrofelnitza a scris:


Suna putin cam bucalat, da-l poate pronunta si hingherii ...


________Genial ! :))))))))))))))))))« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Razmerita in Armata (7003 afisari)
 Razboi Maia-Caramitru (2087 afisari)
 Manastirea Sfintilor Inchisorilor (1896 afisari)
 Meditatiile sapa in buzunarele parintilor (1732 afisari)
 Abureala (1546 afisari)
 Cei mai frumosi sani din lume! (FOTO) (3790 afisari)
 Asa arata Mariah Carey fara machiaj! (FOTO) (2259 afisari)
 Blonda de 19 ani, partenera de distractie pentru Radu Mazare (FOTO) (2220 afisari)
 Pedofil batut mar de doua fetite de 13 ani, pentru ca a incercat sa le violeze (1835 afisari)
 Ministrul Muncii propune ca 11 instituții să nu intre in Legea unică de salarizare, Boc se opune (1779 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00768 sec.