Ziua Logo
  Nr. 4095 de sambata, 24 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare ultrasecrete

2007-11-24

Comentarii: 57, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Vincent
2007-11-23 22:33:08

Azilul politic si cetatenia

Daca un alt stat iti acorda azil politic, aceasta nu inseamna nicidecum pierderea automata a cetateniei. O pierzi numai daca ti-o revoca tara pe care ai parasit-o.

Dupa revolutie, decretele-lege si legea cetateniei au anulat masurile abuzive ale regimului comunist de privare a unora de cetatenia romana. Corect ar fi ca ambasada Romaniei sa-i reinnoiasca domnului Goma pasaportul romanesc fara formalitatile birocratice redundante (cu publicare in Monitorul Oficial si alte masuri care vexeaza petentii). Dar asta este: Romania are nevoie de mult prea mult timp pe calea normalizarii...

c.vieru
2007-11-23 22:59:33

Martir

Timpul va aseza lucrurile in matca lor. Paul Goma se va numara printre putinii martiri reali ai poporului roman din perioada totalitarismului comunist.
Din pacate, sistemul comunist a triumfat in Romania, iar in UE exista un adevarat pact dintre acesta (fie cel roman, fie rus sau din alte tari estice) si restul lumii europene. Acum a devenit discurs extremist, acela de a cere procesul global al comunismului. Cica nu mai e politic corect. Cauza? Dupa prelungirea perioadei post-belice si plata unor imense datorii victimelor Holocaustului, nimeni in lumea libera sau in Rusia putiniana nu mai are chef sa-si asume vinovatia incalcarii drepturilor omului din comunism sau plata daunelor materiale si morale catre milioanele de victime. Ca urmare, procesul comunismului, mai ales in conditiile revigorarii Rusiei si ale evolutiei in economia de piata a Chinei, va ramane pe veci inmormantat.
Paul Goma este un martir roman. Victorie va fi, mult mai tarziu, cand acest lucru va fi recunoscut in istoria oficiala. Dar nu cred ca i se va da vreo satisfactie in timpul vietii.
In ROmania, cei care ar trebui sa se solidarizeze cu el sau autoritatile care ar trebui sa-l reabiliteze si sa-i ofere toate onorurile si despagubirile cuvenite, l-ar dori mai degraba mort si uitat.
Tragic destin. Cutremurator.

Forumul de la Neptun
2007-11-23 23:09:39

PRIMUL ...din timpul sau....dar si...

Mircea Cartarescu, NOBEL-ul romanesc al manolestilor, al monicilor..., a scris magistral despre cazul Mailat in ultimele doua editoriale. In primul, explica de ce tiganii s-au adunat mai mult in Romania ( romanii descoperisera avantajele ipocriziei internationale prin legarea tiganilor de glie, dezradacinandu-i de traditiile lor – incercand sa intarzie istoria globala ...). In cel de azi ( vineri ), dupa 7 zile ( dar intr-o saptamana se pot intampla multe...), isi da seama ca vechile ipocrizii internationale au evoluat...A crea in ADEVAR, acum si aici, in timpul istoric necesar..., a devenit imposibil in lipsa NOBEL-urilor internationale indreptatite ( cele romanesti nici nu conteaza in acest timp istoric...)....Iar Paul Goma a fost continuu un ATLET AL ADEVARULUI...Macar cei care-l citim ar trebui sa-i respectam intaietatea...
Daca l-am compara cu Mihail Sadoveanu, ar trebui sa ne gandim in ce masura acesta a influentat atunci politica URSS...MUTATIS MUTANDIS ! Folosind aceiasi matrice logica logica, se pot analiza si alte perioade de timp...

neamtu tiganu
2007-11-24 00:26:45

Domnule Vieru

La 2007-11-23 22:59:33, c.vieru a scris:

Acum a devenit discurs
> extremist, acela de a cere procesul global al comunismului.
---------------------------------
se poate sa vorbiti asa? Ati uitat ca Romania a condamnat in mod ferm comunismu prin raportul de importanta mondiala al neinfricatului luptator Prof. dr. docent Tismaneanu. Chiar si Domnu Goma e mentionat... printre altii..

Acum trebe sa aiba si dinsu putintica rabdare, intii trebe onorati eroii deja morti ca nu mai au prea mult timp, mai apoi cei cu functii importante si fiti siguri ca va veni si vremea domnului Goma, important e insa sa iasa votu cu uninominalu, ca sa fim sinceri daca s-ar fi implicat si dinsu macar un pic, un articolas, un interviu ... ceva... ar fi primit in mod sigur cel putin o galeata cu caltabosi si mai stii... chiar o decoratie.

C.D.
2007-11-24 01:28:27

Sa se stie

Chiar daca ar vrea, autoritatile romanesti NU pot sa-l repuna in drepturi pe dl Paul Goma si asta pentru ca se opune evreimea din Romania si cea mondiala. Evreii nu-l pot ierta pe dl Goma pentru cele scrise despre Basarabia si pentru pozitiile domniei sale fata asazisul holocaust romanesc plus mizeria de raport a lui Tismaneanu. Daca autoritatile romanesti sunt la cheremul evreilor, nici "goii", vorba dlui Goma, nu sunt mai breji (vezi retragerea titlului de cetatean de onoare a orasului Timisoara, la presiunea tot a evreilor). Acesta este adevarul crud cu privire la dl Goma. Traim vremuri grele si foarte dureroase.

Aladin
2007-11-24 03:37:24

Deci ?

Hai sa scriem ,ca sa ne facem datoria. Nu citesc nimic concret. Ceva mai demult dl. Goma isi facuse intentia de a candida la presidentia Romaniei,
crezand ca in romanica comunistii s-au ascuns si nu mai au putere.
Astazi in acest ziar se arunca din toate pozitiile cu noroi contra lui base.
Dece ? ca 322 de neispraviti nu au reusit sa-l doboare ? Ca uninominalul propus la referendum va elimina pe toate lichelele cunoscute ?
Dece nimeni din vajnicii adversari a lui base nu initiaza vreo actiune ca Goma sa fi oponentul lui base la viitoarele alegeri ? DECE ?? va spun eu . Pt. ca Goma va fi un Basescu mult mai agresiv. exact ceace nu doresc coruptii si inculpatii de azi. OK !? Daca tot vorbim de Goma, hai sa facem un inceput la campania electorala pt. presedentie ,a celui ce a luptat sincer impotriva minciunii si opresiunii. GOMA pt. presedinte la viitoarele alegeri!

corneliuflorea
2007-11-24 03:42:22

Alaturi de Paul Goma

Multumiri Doamnei Flori Stanescu pentru ca ne-a reamintit ca suntem
mici si nepasatori si felicitari internautului C.D. pentru curajul de-a
spune adevarul. Cit priveste Paul Goma multi suntem alaturi de
dansul, il respectam si sustinem. Credem in dreptatea adevarului
fiindca suntem crestini romani.

paraipan
2007-11-24 04:48:52

Vedetzi?

Nici unul din partidele Romaniei, nu a antamat macar posibilitatea de a-l pune pe Domnul Goma candidat pentru listele Europene. Stiu ca negocierile ar fi fost foarte dure, iar RO n'are negociatori, decit a la Olteanu. Macar sa se fi incercat. Cu Goma la Bruxelles, RO ar fi stiut ca poate conta pe un om care s-o reprezinte.

paraipan

Anticomie
2007-11-24 05:58:00

Razbunarea comunistilor

Exilati: Regele, Pacepa, Goma.

Cine a facut cel mai mult pentru scoaterea RO din miasma comunista?

Cine e cel mai reabilitat?

Anticomie
2007-11-24 06:06:26

Cercul vicios al birocratiei

La 2007-11-23 22:33:08, Vincent a scris:

[...]

>
> Dupa revolutie, decretele-lege si legea cetateniei au anulat masurile
> abuzive ale regimului comunist de privare a unora de cetatenia romana.
> Corect ar fi ca ambasada Romaniei sa-i reinnoiasca domnului Goma
> pasaportul romanesc fara formalitatile birocratice redundante (cu
> publicare in Monitorul Oficial si alte masuri care vexeaza petentii).

Daca i s-a ridicat cetatenia, inseamna ca nu are pasaport romanesc, deci, cu toata presupusa bunavointa, birocratii consulari nu ar avea ce sa reinoiasca, sau macar innoiasca.
> Dar asta este: Romania are nevoie de mult prea mult timp pe calea
> normalizarii...
>

Anticomie
2007-11-24 06:21:06

Re: Martir

La 2007-11-23 22:59:33, c.vieru a scris:

> Acum a devenit discurs
> extremist, acela de a cere procesul global al comunismului. Cica nu
> mai e politic corect. Cauza? Dupa prelungirea perioadei post-belice si
> plata unor imense datorii victimelor Holocaustului, nimeni in lumea
> libera sau in Rusia putiniana nu mai are chef sa-si asume vinovatia
> incalcarii drepturilor omului din comunism sau plata daunelor
> materiale si morale catre milioanele de victime.

Interesant "rationament".

Auzisem ca nu mai e p.c. condamnarea comunismului, dar pentru "ratiuni" diferite: cica numai ranchiunosii frustrati continua sa "poarte pica" in loc sa se lase cuprinsi de cretineasca iertare si concordia nationala in numele tolerantei fata de cei cu o ideologie diferita.


> Paul Goma este un martir roman.

Ditto!

Anticomie
2007-11-24 06:31:41

Prioritati

La 2007-11-24 00:26:45, neamtu tiganu a scris:

>
> Acum trebe sa aiba si dinsu putintica rabdare, intii trebe onorati
> eroii deja morti ca nu mai au prea mult timp,

Corect.

Decorarea, chiar postuma, a raposatilor Teoctist si Dobrin a adus umila expunere in fata electoratului emotionat, cu oportunitati fotografice, lacrimi si sentimente de apropiere sufleteasca in fata inevitabilelor tragedii.

Dar daca Basescu i-ar conferi vreun onor d-lui Goma, si-ar aliena o anumita categorie de prieteni, ce mai, chiar mai multe categorii, incepand cu mandarinii literaturii romane.

Aladin
2007-11-24 06:38:55

Ce nu va place ? voi sunteti care-l tineti pe Goma in afara ecuatiei.

Nu mai cenzurati ca nu se sterge si de data asta cineva va va verifica.

Anticomie
2007-11-24 06:45:42

Comparaison n'est pas raison

La 2007-11-23 23:09:39, Forumul de la Neptun a scris:

> Daca l-am compara cu Mihail Sadoveanu, ar trebui sa ne gandim in ce
> masura acesta a influentat atunci politica URSS...MUTATIS MUTANDIS !
> Folosind aceiasi matrice logica logica, se pot analiza si alte
> perioade de timp...

Nu prea inteleg comparatia, mai ales cand ma gandesc la romanul sadovenian "Lumina vine de la Rasarit" care era foarte pe linia partidului.

Goma nu a scris nici un cuvant "pe linie", dimpotriva e intotdeauna politically incorrect., cu rusii, americanii, sau orice alte dominante.

Daca vreti neaparat o comparatie, mai curand l-as compara cu Rebreanu, fiu de invatator dintr-un teritoriu romanesc ocupat etc.
>
>

C.D.
2007-11-24 07:52:32

Sa fie clar

Nu Goma este cel napastuit si neajutorat. Dimpotriva, Tara si "goii" au nevoie de Paul Goma. Cred cu tarie ca RECURSUL LA GOMA este unica solutia pentru iesirea din impasul istoric al umilintelor si batjocoririlor si recastigarea demnitatii romanilor.
GOMA IN TARA
DUSMANII AFARA
MAI BINE ANTISEMIT DECAT "GOIST"
MAI BINE MORT DECAT UMILIT

Constantin Dobre

doctorul
2007-11-24 08:01:44

GOMA

Formidabil montaj.Cele doua fotografii : MARTIRUL si CRIMINALUL ! Ne multumim cu fleacuri . . .Au trecut 30 de ani . . .Noi aici,in mocirla post comunista,cu a treia generatie post nomenclaturista de derbedei pe cap,el la Paris,singur . . . .Destin tragic,si pentru el si pentru noi .La multi ani PAUL GOMA ! Te asteptam acasa,cu speranta si caldura

Forumul de la Neptun
2007-11-24 08:29:32

Re: Comparaison n'est pas raison

Ati inteles perfect ce am vrut sa transmit .
Cu stima.

La 2007-11-24 06:45:42, Anticomie a scris:

> Nu prea inteleg comparatia, mai ales cand ma gandesc la romanul
> sadovenian "Lumina vine de la Rasarit" care era foarte pe linia
> partidului.
>
> Goma nu a scris nici un cuvant "pe linie", dimpotriva e intotdeauna
> politically incorrect., cu rusii, americanii, sau orice alte
> dominante.
>
> Daca vreti neaparat o comparatie, mai curand l-as compara cu Rebreanu,
> fiu de invatator dintr-un teritoriu romanesc ocupat etc.
> >
> >
>
>

ionion
2007-11-24 08:33:08

Domnule Goma,

aveti suficienti simpatizanti in Romania care sa fiti in stare
sa aruncati la gunoi regimul comunist existent ?
In general romanul de astzi nu mai este romanul de ieri si
superficialitatea a pus gheara mai pe toti !
Astazi "a bagat" si carne , "a bagat" si paine, "a bagat" si ulei si
multe altele "a bagat" iar pe mojaritatea romanilor astazi ii intereseaza
cum sa "faca rost" da bani ca sa scoata din magazine ce "s-a bagat"!
Pseudopoliticienii (oamenii ratati profesional romani) stiu acest lucru si miliardele le curg in buzunare pentruca in Romania nu se face politica dar talharie.
Nu as dori sa va iau elanul , dar nu sunt tocmai convins ca astazi in
Romania mai sunt oameni care sa filozofeze despre comunism si
nenorocirile pe care le aduce in continuare Romaniei.
Pana cand si Mattel s-a saturat de produsele comunismului , pe cand
romanii nu !

georgems
2007-11-24 09:32:48

legea-i lege pentru toti

Daca legea spune ca trebuie sa cere redobandirea cetateniei si D-l Goma doreste ,pai sa faca naibii cererea respectiva ,ca nu o sa mearga nimeni in genunchi la el ''Haide-ti domnu Goma cere-ti redobandirea cetateniei '', iar ceasul biologic ticaie, tic-tac,tic- tac,tic-tac.

georgems
2007-11-24 09:34:15

Re: Razbunarea comunistilor

La 2007-11-24 05:58:00, Anticomie a scris:

> Exilati: Regele, Pacepa, Goma.
>
> Cine a facut cel mai mult pentru scoaterea RO din miasma comunista?
>
> Cine e cel mai reabilitat?
>
Cei ce au infundat Romania in comunism !!!

CHIORU
2007-11-24 09:34:27

P. Goma are un blog ? mersi de informatzie.

ma duc pe google sa-l caut.

cotrofelnitza
2007-11-24 13:29:19

Re: GOMA ...Umbli creanga...

La 2007-11-24 08:01:44, doctorul a scris:

...Cu speranta da !
Da da unde-atita caldura ?
Ca mai tot romanu-si sufla-n pumni de frig, ca Gerila...


> Formidabil montaj.Cele doua fotografii : MARTIRUL si CRIMINALUL ! Ne
> multumim cu fleacuri . . .Au trecut 30 de ani . . .Noi aici,in mocirla
> post comunista,cu a treia generatie post nomenclaturista de derbedei
> pe cap,el la Paris,singur . . . .Destin tragic,si pentru el si pentru
> noi .La multi ani PAUL GOMA ! Te asteptam acasa,cu speranta si
> caldura
>

cotrofelnitza
2007-11-24 13:34:32

Re: Domnule Goma,

La 2007-11-24 08:33:08, ionion a scris:

...La capitolul Mattel, esti jucarie Ioane .
Domnii Mattel au ales varianta cu lead fin'ca
costa cu $ 0,01/ buc. mai putin.
E contract !


> aveti suficienti simpatizanti in Romania care sa fiti in stare
> sa aruncati la gunoi regimul comunist existent ?
> In general romanul de astzi nu mai este romanul de ieri si
> superficialitatea a pus gheara mai pe toti !
> Astazi "a bagat" si carne , "a bagat" si paine, "a bagat" si ulei si
> multe altele "a bagat" iar pe mojaritatea romanilor astazi ii
> intereseaza
> cum sa "faca rost" da bani ca sa scoata din magazine ce "s-a bagat"!
> Pseudopoliticienii (oamenii ratati profesional romani) stiu acest
> lucru si miliardele le curg in buzunare pentruca in Romania nu se face
> politica dar talharie.
> Nu as dori sa va iau elanul , dar nu sunt tocmai convins ca astazi in
>
> Romania mai sunt oameni care sa filozofeze despre comunism si
> nenorocirile pe care le aduce in continuare Romaniei.
> Pana cand si Mattel s-a saturat de produsele comunismului , pe cand
> romanii nu !
>

the
2007-11-24 15:02:54

Re: legea-i lege pentru toti

La 2007-11-24 09:32:48, georgems a scris:

> Daca legea spune ca trebuie sa cere redobandirea cetateniei si D-l
> Goma doreste ,pai sa faca naibii cererea respectiva ,ca nu o sa mearga
> nimeni in genunchi la el ''Haide-ti domnu Goma cere-ti redobandirea
> cetateniei ''...

***
uneori te intreci pe tine insuti, in valoarea postarilor ... ce inseamna sa perseverezi !!!

Atamild
2007-11-24 15:06:48

JaC:) Mincinosul

Trebuie sa citesc intai, ce au scris forumistii. Sau sa-mi dau parerea intai, in fata acestui spectaculos nume? Cred ca am sa ma abtin. Nu de alta, insa daca incep sa vorbesc.. voi spune prea multe, in prea putine cuvinte..
Matilda

Atamild
2007-11-24 15:19:15

Re: Razbunarea comunistilor

La 2007-11-24 05:58:00, Anticomie a scris:

> Exilati: Regele, Pacepa, Goma.
>
> Cine a facut cel mai mult pentru scoaterea RO din miasma comunista?
>
> Cine e cel mai reabilitat?
>
Nu stiu cine e, nu asta e treaba mea sa-i pun pe podium, locul 1, 2, 3,,, insa o mentiune a mea, din prima clasa primara, cu raspuns de la anumiti numiti, pentru cei nenumiti.
''Eu sunt mare, tu esti mic, eu am dreptate, tu nu ai dreptate''. Unde-i dreptate?..
Matilda

Huhurianu
2007-11-24 15:55:45

Pe buna dreptate se-ntreba cineva pa forum cit ma sta animalu' asta de Plesita liber, raspuns: atit

cit marinaru' va fi presedinte, caci marinaru' daca ar fi vrut in inchisoare l-ar fi bagat de 3 ani de cind e presedinte.

Huhurianu
2007-11-24 16:01:03

Mincinosul / Matilda sa ma ierti, daca spui despre P. Goma ca e mincinos, ori esti mincinoasa ori

neinformata!


La 2007-11-24 15:06:48, Atamild a scris:

> Trebuie sa citesc intai, ce au scris forumistii. Sau sa-mi dau parerea
> intai, in fata acestui spectaculos nume? Cred ca am sa ma abtin. Nu de
> alta, insa daca incep sa vorbesc.. voi spune prea multe, in prea
> putine cuvinte..
> Matilda
>

Huhurianu
2007-11-24 16:06:29

Re: legea-i lege pentru toti / Scuza-ma Georgems, Goma a fost injosit luindui-se fara voia cetatenia

, nu poate sa se injoseasca cersind-o inapoi, pune-te in locul lui!!!La 2007-11-24 09:32:48, georgems a scris:

> Daca legea spune ca trebuie sa cere redobandirea cetateniei si D-l
> Goma doreste ,pai sa faca naibii cererea respectiva ,ca nu o sa mearga
> nimeni in genunchi la el ''Haide-ti domnu Goma cere-ti redobandirea
> cetateniei '', iar ceasul biologic ticaie, tic-tac,tic- tac,tic-tac.
>

Huhurianu
2007-11-24 16:09:05

Re: GOMA / Subscriu doctore!

La 2007-11-24 08:01:44, doctorul a scris:

> Formidabil montaj.Cele doua fotografii : MARTIRUL si CRIMINALUL ! Ne
> multumim cu fleacuri . . .Au trecut 30 de ani . . .Noi aici,in mocirla
> post comunista,cu a treia generatie post nomenclaturista de derbedei
> pe cap,el la Paris,singur . . . .Destin tragic,si pentru el si pentru
> noi .La multi ani PAUL GOMA ! Te asteptam acasa,cu speranta si
> caldura
>

Atamild
2007-11-24 16:41:25

huhu, eu iti raspund, ca de la om la om,

pune-ti mintea la contributie, om mai vedea, ca eu nu am zis cum a :zis, huhurianu asa :)
Matilda

Huhurianu
2007-11-24 17:34:37

Re: huhu, eu iti raspund, ca de la om la om, / Bine draga Matilda vom mai vedea daca io sau mata'

vorbesti de-adevaratelea, hai pa!


La 2007-11-24 16:41:25, Atamild a scris:

> pune-ti mintea la contributie, om mai vedea, ca eu nu am zis cum a
> :zis, huhurianu asa :)
> Matilda
>

CALUGARUL
2007-11-24 17:42:57

hefaistos
2007-11-24 17:52:02

Demagogie !

S-a tipat din toti rarunchii impotriva comunismului ,dar degeaba pentru ca in interiorul unora bintuie dea dreptul stafia vechiului regim . Nu se pot desprinde unii de vechile metehne si obiceiuri ale comunismului. Aproape 50 de ani de comunism, aproape ca ne-au transformat in nevertrebate. Suntem lipsiti de caracter ,orgoliu , nici o tresarire de demnitate . Toate pe mai vechiul fond comunist! .Asta in vreme ce la nivel inalt se orbecaie prin ceata densa a neputiintei.
Este si firesc ca o personalitate de calibrul lui Paul Goma sa sperie
pe cei de astazi ,pe cei care detin decizia.Marile spirite ale neamului romanesc nu au fost oameni comozi . Dificili au fost Eminescu,Iorga ,Brincusi,
Ionescu si exemplele pot continua Au avut o calitate suprema .
AU FOST ROMANI!

Anticomie
2007-11-24 18:21:54

Re: Vedetzi? Nu prea...

Huhurianu
2007-11-24 18:25:08

Anticomie
2007-11-24 18:27:01

Martirul si tortionarul

La 2007-11-24 08:01:44, doctorul a scris:

> Formidabil montaj.Cele doua fotografii : MARTIRUL si CRIMINALUL !

Intr-adevar, pozele sunt magistrale, mai ales prin contrastul dintre ele:

Goma te priveste direct in ochi de la inaltime. Oriunde s-ar situa, numai de la inaltime te piveste.

Tortionarul are privirea piezisa de cocota batrana devenita patroana care evalueaza noile angajate.

Ion Caramache
2007-11-24 18:33:33

Ion Caramache
2007-11-24 18:38:03

Re: Razbunarea comunistilor

La 2007-11-24 05:58:00, Anticomie a scris:

> Exilati: Regele, Pacepa, Goma.
>
> Cine a facut cel mai mult pentru scoaterea RO din miasma comunista?
>
> Cine e cel mai reabilitat?
>
Ana Pauker si cu Dej,
Baga spaima in burgheji!
Uraaaaaaaaaaaa!

synd
2007-11-24 18:38:59

Anticomie
2007-11-24 18:54:40

La 2007-11-24 18:25:08, Huhurianu a scris:

> doar o alta diversiune?

Daca nu chiar instigare la ura, din ambele tabere.

>
> Evreu neevreu, e un mare roman, sotia lui e evreica, sa fie feiciti
> impreuna, ei si copilul lor, nu m-ar deranja cu nimic daca ar fi
> evreu, e un mare om, cinstit, patriot...!
>

Subscriu neconditionat.

Bravo Huhuiene! Om mai avea noi deosebiri de opinie, dar acum si aici sunt 100% de acord cu parerea domniei dumneavoastra.

Huhurianu
2007-11-24 19:39:56

Esti forte suspect, de unde ai scos ca Goma-i evreu, e / Multumesc Anticomie, am scris-o din inima

La 2007-11-24 18:54:40, Anticomie a scris:

> La 2007-11-24 18:25:08, Huhurianu a scris:
>
> > doar o alta diversiune?
>
> Daca nu chiar instigare la ura, din ambele tabere.
>
> >
> > Evreu neevreu, e un mare roman, sotia lui e evreica, sa fie feiciti
> > impreuna, ei si copilul lor, nu m-ar deranja cu nimic daca ar fi
> > evreu, e un mare om, cinstit, patriot...!
> >
>
> Subscriu neconditionat.
>
> Bravo Huhuiene! Om mai avea noi deosebiri de opinie, dar acum si aici
> sunt 100% de acord cu parerea domniei dumneavoastra.
>
>

katty1
2007-11-24 20:48:52Te inseli calugare. La insistentele ambasadoarei de atunci Israelului la Bucuresti madam Gordon, care a facut presiuni si amenintari asupra autoritatilor din Timis, lui Goma nu i s-a mai acordat titlul de cettan de onoare al orasului Timisoara. Asa ca ceva adevar exista in cel priveste pe Goma. Nu cred insa ca lui Goma nu i se reda cetatenia pe motiv de presiuni externe.

Ion Caramache
2007-11-24 22:22:22

Re: Martirul si tortionarul

La 2007-11-24 18:27:01, Anticomie a scris:

> La 2007-11-24 08:01:44, doctorul a scris:
>
> > Formidabil montaj.Cele doua fotografii : MARTIRUL si CRIMINALUL !
>
> Intr-adevar, pozele sunt magistrale, mai ales prin contrastul dintre
> ele:
>
> Goma te priveste direct in ochi de la inaltime. Oriunde s-ar situa,
> numai de la inaltime te piveste.
>
> Tortionarul are privirea piezisa de cocota batrana devenita patroana
> care evalueaza noile angajate.
>
Lipseste ceva: poza lui Nicolae Manolescu, vestitul autor al spanacului intitulat "Adio domnule Goma!" publicat in Romania literara - organul de presa al Uniunii Scriitorilor din Romania, organizatie revolutionara formata dintr-o gramada de delatori, pupincuristi inveterati si ciolanari nesatui, institutie in fruntea careia se afla cenzorul Manolescu, descoperitorul omilui cu o ....mare si dezertor din post aflat in misiune de partid si de stat la iunesco-ul din Paris.
Sunt sigur ca daca i s-ar fi publicat poza starostelui croitor specialist in forfecatul cenzurist, figura blajina a acestuia ar fi transmis excact acelas mesaj ca si poza lui Plesita.
PS
Ma intreb pe cine evalueaza Nicolae Manolescu in Lutetia.....

Ion Caramache
2007-11-24 22:57:35

APEL

Domnule Presedinte Basescu,

Il vrem pe Paul Goma ambasador la UNESCO.

Semneaza:

Ion Caramache

Lista de semnaturi este deschisa....

Forumul de la Neptun
2007-11-24 23:10:57

Ref. la : Sadoveanu, Rebreanu., Goma si politically incorrect....

Anticomie imi scrie, corect la acest nivel, ca nu-l pot compara pe Goma cu Sadoveanu ci mai degraba cu Rebreanu...Argumentand ca Goma este intotdeauna politically incorrect... De acord, la ceea ce se stie acum...ADUC DOUA VIZIUNI in acelasi sens initial, al intaietatii lui Paul Goma...
1. VIZIUNEA CONCRETA A SITUATIEI PREZENTATE.
- MIHAIL SADOVEANU s-a nascut in 1880 si a murit in 1961. A scris LUMINA VINE DE LA RASARIT in 1945, dar a scris si BALTAGUL in 1930 ! Pana in perioada comunista a fost intr-un conflict dur cu puternicii din cultura timpului. Dupa 1945 s-a razbunat ! Wikipedia il prezinta ca cel mai mare romancier roman la tuturor timpurilor, CEAHLAUL LITERATURII ROMANESTI
- LIVIU REBREANU s-a nascut in 1885 si a murit in 1944. A creat deci in perioada democratica a Romaniei si in dictaturile interbelice...N-a avut de-a face cu lumina de la rasarit...
2. VIZIUNEA DE ANSAMBLU A IMPACTULUI SITUATIEI PREZENTATE ASUPRA SOCIETATII.
Cel mai mare scriitor....nu cred ca se poate evalua strict artistic, in afara influentarii pozitive a societatii...Cel putin in istoria contemporana...Daca inainte influenta culturii asupra societatii nu era determinanta, dupa perioada dictaturilor ( perioada interbelica ), cultura a devenit o umbra a politicii, ori nationale, ori globale . Iar acolo unde mostenirea culturala o permite - vezi mostenirea Noica - cultura poate fi si in umbra politicii DETERMINATIILOR .... Se poate spune ca nu acesta este rolul culturii, cu varful ei de lance literatura, de a determina decisiv societatea. Asa este, sau asa a fost, pana cand se mai putea crea "mare" in afara stipendiilor politice...Ceea ce a ramas doar istorie...Prin resursele oferite culturii politica perverteste decisiv societatea...Iar momentul istoric de granita, dupa care politica pare a fi dobandit motivatia decisiva de a acapara agenda societatii prin cultura, pare a fi sfarsitul sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial ( tinand cont de indreptatirile vremii ). Semnalul global cred ca l-a dat Orwel in anul 1948 prin romanul sau 1984, si prevestirea aparitiei MINISTERULUI ADEVARULUI...Sadoveanu atunci isi rezolva socotelile intelectale si tehnocrate - are si o astfel de intaietate – privind spre Rasarit... Spre Occident privea atunci Ion Ratiu ( ascendent al resurselor anti Goma de azi, de fapt, cum bine sesizeaza forumul de azi, nu Goma e problema, nici evreii, ci manolestii, monicii , care si ei, nu reprezinta decat o VERIGA – de vazut scrisoarea omului de stiinta din Paris, DENIS BUICAN catre MONICA LOVINESCU, de dupa inmormantarea lui Emil Cioran ...). Ion Ratiu scrisese MOSCOVA SFIDEAZA LUMEA intre anii 1946 si 1950 – dar a publicat cartea abia in 1990 ! – iar POLITICA PENTRU OCCIDENT in anul 1956 – iar in anul 1960 a prezentat-o in 67 de conferinte in SUA si CANADA....In anii 80 DETERMINATIILE au luat un avant si mai mare...A fost perioada descoperirii politicii prin ONG-uri....

IN CONCLUZIE : PAUL GOMA nu doar ca nu a dorit sa se razbune pe nimeni dupa 1990 ( ulterior, cred ca si-a creat o strategie, sui-generis, in sensul perceptiei radicalizarii sale ). In anul 1984, in AMNEZIA LA ROMANI, prevesteste esenta a ceea ce se va intampla dupa 1990...Focalizandu-se pe neputinta noastra...Nu venita din calitatea noastra de romani, nu din cea post-comunista a Romaniei, nu din departarea noastra fata de principiile vietii occidentale.... Ci din felul in care a simtit ca Occidentul nu poate comunica cu Orientul. Iar , volens-nolens, Romania, este la granita ! Dealtfel, cu Ion Ratiu, Paul Goma a avut o singura neantelegere...Sustinerea de catre Ion Ratiu a unui candidat la alegerile europarlamentare din 1984 pentru partidul lui Le Pen, candidat dovedit a fi avut legaturi cu Securitatea din Romania...Era perioada extinderii Determinatiilor...De ce e Paul Goma intotdeauna politically incorrect ? Pentru ca Romania l-a impins initial spre Lume, Lumea l-a impins apoi spre Romania, iar Determinatiile nu-i permit nici o asezare, nici in spatiu, nici in timp ( unul dintre....)...Toate aceste deplasari ale sale, fiind facute in numele cautarii ADEVARULUI...
Sadoveanu a urmat ADEVARUL DE LA RASARIT , iar Rebreanu nu era atunci in timpul pervetirii societatii prin cultura ( Hitler a pervertit el cultura si nu invers...), desi STRAPUNGERILE sale in psihologia umana vor fi nemuritoare in folosul societatii ( de unde destinul sau uman mai bland decat al lui Goma )...La granita trecerii de la pervetirea culturii prin politica la cea a pervertirii politice prin cultura – subsumate structurarii de mai sus in care politica actuala perverteste societatea – cred ca stau CENZORII LUI LUCIAN BLAGA, adica o serie de filtre elitiste de sorginte seculara si conservatoare, care exclud extremismele ( un fel de patapievici si liiceeni ...). Paul Goma inca rezista, si nu-si perverteste opera nici prin ADEVARUL DE LA RASARIT si nici prin ADEVARUL DE LA APUS...Desi aversiunea sa pentru – SFANTUL NOICA PALTINISANU- cum ii spune el, nu face bine acum Romaniei - ce nu poate fi scoasa artificial din determinarile de tip I-D-G . Se poate spune ca una-i una alta-i alta. Totusi literatura e literatura, politica e politica ! Revenim : Asa ar fi, daca nu s-ar fi intrepatruns decisiv politica si cultura ! Cum poate un inginer sa-si foloseasca autoritatea in evaluarea celui mai mare...din alt domeniu ? Aici Noica greseste, dezavuand unul din specialistii autoritatii, J.M Bochensky - in Jurnalul de la Paltinis –, deschizand un domeniu intreag de relativitate intr-o atat de necesara tehnica minutioasa a cercetarilor sociale ( la noi au inceput aceasta directie C.R.. Motru si Stefan Odobleja ). Iar, ca inginer, am putut mai natural sa evaluez ingerii lui Plesu, artizanii DETERMINATIILOR, si liderii cercetarilor sociale...
DE CE am nevoie de asemenea strapungeri ? In campania Jurnalului national, la rubrica RECURS LA ROMANIA, am adaugat la fiecare articol, cel putin un comentariu. Pe linia initiativei STRATEGIA DEZVOLTARII ROMANIEI....Acolo se poate decela directia de actiune...Si nevoia de ADEVAR !
Daca aminteam de CEAHLAUL LITERATURII ROMANE, poate e bine sa ne gandim, intr-o astfel de geografie simbolica, care ar fi DELTA REVARSARII ROMANIEI INTRU ADEVAR ? Individualul Romaniei se va revarsa natural IN SPRE – acel INTRU nicasian... – Generalul lumii, prin oamenii de cultura romani care au prefigurat sensul revarsarii...Recent, Eliade, Ionesco, Cioran au strapuns, Goma a ramas sa construiasca sau macar sa nu se mai darame ( chiar daca datorita pervetirii culturii prin politica, nici vechii constructori nu-l mai inteleg pe Goma )....Toti insa, au uitat ca MALADIILE SPIRITULUI CONTEMPORAN ale lui Noica, este ca un ghid de accesare a resurselor structurale pentru sistematizarea DELTEI...Si nu doar a Romaniei...

Ion Ionescu de la Brad
2007-11-24 23:13:18

Foarte foarte bun articolul

sa vedem daca va folosi la ceva pentru a-i imbunatati situatia lui Goma si a nu le inrautati situatia celor care il apara.

jan dinu
2007-11-25 01:38:14

D-l Goma : Posteritatea NU-e trecatoare ,mai asteptati si ve-ti fi mai MARE !!

Inca un prilej pentru a va adresa salutul nostru cu
urari de sanatate ,prosperitate d-stra si familiei !
Noi (romanii )decidem eroii nostri nu tagmele
paraZZite pe pamint ...raZpindite !
Jan Dinu

Huhurianu
2007-11-25 04:56:51

Re: APEL / Subscriu, dar sa i se inapoieze cetatenia asa cum i-a fost luata, fara cerere scrisa!

La 2007-11-24 22:57:35, Ion Caramache a scris:

> Domnule Presedinte Basescu,
>
> Il vrem pe Paul Goma ambasador la UNESCO.
>
> Semneaza:
>
> Ion Caramache
>
> Lista de semnaturi este deschisa....
>

ionion
2007-11-25 08:51:51

Goma presedinte si Iliescu PM sau Marko Bela PM si Vadim presedinte

acestea sunt cele mai bune reusite ale Romaniei de astazi.
Deabia acum am aflat ca este interzis sa asculti in Romania muzica ushoara pentruca esti considerat capitalist. Numai cine adora muzica folclorica este agreat.

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum au devenit romanii romi (5204 afisari)
 Tiganii, o istorie framantata si enigmatica (4699 afisari)
 Zero barat (1923 afisari)
 De ce il contestam pe presedintele Basescu (1837 afisari)
 Patriarhia Romaniei, intre Moscova si Vatican (1661 afisari)
 "Passion du Brasil" pe catwalk-ul Bucharest Fashion Week (341 afisari)
 Kasparov, condamnat la cinci zile de inchisoare (337 afisari)
 Violente la derbyul Steaua-Dinamo (303 afisari)
 PF Daniel se intalneste cu ambasadorul SUA (255 afisari)
 Tragere delicata pentru "tricolori" (186 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00971 sec.