Ziua Logo
  10:03, marti, 3 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2010-01-11
BotomeiVasile (...@yahoo.com, IP: 79.119.111...)
2010-01-11 17:16
Referitor la articol

Sunt Botomei Vasile, membru in Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.
Am devenit membru prin absorbtie a PLD in PD-L, inscris initial in Organizatia Judeteana PLD Neamt.
Dupa ce a avut loc comasarea prin absorbtie a PLD in PD-L, am cerut o adeverinta de vechime de la PLD Neamt spre a-mi servi pentru luare in evidenta la PD-L Bacau, unde m-am mutat cu serviciul si locuinta.
Am constatat ca in judetul Bacau nu era infiintata din punct de vedere juridic noua organizatie judeteana a PD-L Bacau, si in consecinta am organizat un comitet de initiativa care a avut ca scop infiintarea juridica a Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.
Membrii militanti, m-au ales presedinte al Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.
In aceasta calitate ,am prezentat actele de infiintare si constituire a Organizatiei Judetene Bacau a PD-L la sediul central al PD-L din Bucuresti, Aleea Modrogan nr. 1.
Pe baza aprobarilor obtinute, a fost inregistrata Organizatia Judeteana Bacau a PD-L la Ministerul Finantelor Publice - ANAF.
Organizatia Judeteana este recunoscuta de catre Ministerul Finantelor Publice in calitate de organ de stat, prin CIF 23698841, eliberat din data de 10.04.2008.
Sediul Organizatiei Judetene este in Municipiul Bacau, str. Republicii nr. 27, A, 3.
Din luna imediat urmatoare, in mod abuziv domnul Videanu Adrian, a emis o adresa prin care arata ca presedintele Organizatiei Judetene Bacau din PD-L, este un domn Nistor Vasile.
Actul emis nu a modificat cu nimic din punct de vedere juridic componenta organelor de conducere, deoarece in anii 2008, 2009 si inclusiv in prezent, reprezentarea organizatiei este asigurata cu continuitate de catre mine, in toate relatiile cu institutiile statului, mai putin cu Biroul Permanent National al PD-L, in care se prefera mentinerea in stare de nelegalitate a unei organizatii neinfiintate juridic, in cadrul fostului sediu din str. Vasile Alecsandri nr. 10, Municipiul Bacau.
Propun ca fiecare organizatie judeteana sa se infiinteze dupa modelul Organizatiei Judetene Bacau, din str. Republicii nr. 27, care din punct de vedere al legalitatii este singura din tara care are dreptul sa elibereze chitante si facturi pentru cotizatiile si donatiile primite, sa evidentieze fiscal obligatiile fata de bugetul de stat si sa aiba raspundere administrativa pentru actele emise de organele de conducere.
In lipsa unei infiintari juridice a organizatiilor teritoriale, se mentine o stare perpetua de nelegalitate prin care organele de conducere de la nivel judetean, in loc sa fie alese de catre militantii din judet, se desemneaza de catre persoanele influente de la sediul central.
In prezent domnul vice-presedinte Valeriu Stoica, desemnat reprezentant pentru PD-L, a chemat in judecata pe Organizatia Judeteana Bacau a Partidului Democrat-Liberal, cu sediul in str. Republicii nr. 27, A, 3.
Pe aceasta cale, domnul Valeriu Stoica, urmareste crearea unei anarhii prin nerecunoasterea organelor de conducere legale din cadrul organizatiei.
In aparare, noi am solicitat Tribunalului Bucuresti, sectia a V-a civila, sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei, in vederea constatarii neconstitutionalitatii infiintarii PD-L.
Neconstitutionalitatea este motivata pe faptul ca PLD a fost absorbit de PD-L, mai inainte ca PD sa isi fi schimbat denumirea si PD in PD-L, pe baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, care sa fi fost mentionata mai intai in Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul Bucuresti.
Desi aparent aceasta intampinare ar putea fi luata in desuetitudine de catre domnul presedinte Emil Boc, noi apreciem ca exista sanse ca la Curtea Constitutionala sa se declare ca este neconstitutionala comasarea prin absorbtie a PLD in PD-L si pe cale de consecinta sa se revina la vechea structura din doua partide:
PLD si separat PD.
Noi apreciem ca o asemenea separare ar fi de un real succes, intrucat luate separat aceste doua partide ar intruni pentru urmatoarele alegeri un numar de voturi mai mare pentru alegerile parlamentare.
Felicitam activitatea domnului Cristian Preda si solicitam Biroului Permanent National sa ne invite pentru o conciliere in cadrul PD-L, fiind folositoare si constructiva pentru partid, chiar daca prin masuri discritionale si abuz de putere, aceasta recunoastere nu a fost dobandita pana in prezent.
Doresc sa fie luata in calcul participarea presedintelui PD-L Bacau, Botomei Vasile la obtinerea unei functii in cadrul Biroului Permanent National al PD-L, cu ocazia alegerilor ce urmeaza sa se desfasoare in cadrul PD-L.
Cu deosebit respect,
Av. dr. Botomei Vasile,
www.botomeivasile.ro
0744 19 17 17


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00691 sec.