Ziua Logo
  16:04, duminica, 1 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2009-11-28

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-12-01 16:04
Caposului Mister Sinister

Conducerea Afganistanului la acea vreme era PRO-SOVIETICA, opozitia islamista (talibanii) fiind anti-sovietica. Presedintele Babrak Karmal era un aliat fidel al Moscovei. El a cerut ajutorul URSS contra rebelilor talibani, in baza Tratatului de prietenie si buna vecinitate si colaborare semnat in 1978 intre Rusia si Afganistan (pe atunci condus de Nur Muhammad Taraki, un al filo-sovietic). Talibanii au fost de fapt creati de pakistanezi, mai precis de generalul Naseerullah Babar, fost guvernator al Provinciei Frontierei de Nord-Vest, apoi minsitru de Interne in al doilea guvern al lui Benazir Bhutto, cu scopul de a apara interese pakistaneze din Afganistan impotriva celor indiene. Totul bine si frumos, pana cand talibanii au inceput sa fie finantati, inarmati si folositi de catre americani (care numaidecat au pus botul la branza) in timpul invaziei sovietice in Afganistan. Opozitia islamica ANTI-SOVIETICA si-a consolidat repede pozitia si a inceput sa castige teren. Ptr acest succes talibanii ar trebui sa multumeasca americanilor, sponsorii si binefacatorii lor. Retragerea trupelor sovietice (pe principiul "fuga este rusinoasa, dar tare sanatoasa") a realizat conditiile necesare ptr ca talibanii sa preia puterea in Afganistan. Daca americanii nu inarmau talibanii, rusii nu pierdeau razboiul. Armele rusesti care au intrat in posesia talibanilor sunt cele abandonate de rusii pusi pe fuga (Rusia nu a contribuit nici macar intr-o proportie de 0,001 % la inarmarea inamicilor sai).
Actualul pres. pakistanez, Asif Ali Zardari, a si declarat ca talibanii au fost creati de ISI (serviciile secrete pakistaneze) si sustinuti de CIA.
Singura GRESEALA facuta de rusi in Afganistan consta in pierderea rusinoasa a razboiului. Restul sunt povesti de adormit copii care inca mai sug la sanul mamei America.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00605 sec.