Ziua Logo
  10:47, duminica, 1 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2009-12-02

Comentarii: 14, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

semill
2009-12-02 15:51:48

ai "dreptate"...

...de aia chinezi din complexul niro au dat foc depozitelor sa arda actele si sa ceara despagubiri

http://www.youtube.com/watch?v=lhGY3_deHgY

http://www.youtube.com/watch?v=BEdTROWToBs

Alcor
2009-12-02 15:55:13

Informatia....

...este cam invechita.Tribunul tragea atentia acum cateva luni asupra acestei practici.

rosu ovidiu
2009-12-02 16:08:46

stati linistiti,romanii nu sunt prosti,

.....le ia mita ,ii injura si apoi nu xe duc nici la vot.

marean din PeNaLia
2009-12-02 16:09:42

sunt si vasele chinezesti ale lui nastase printre ele? Noroc ca nu dau mici ca Vanghelie

ca ala facu PSD sa-si piarda din putinii alegatori ramasi...

sorincosmin
2009-12-02 16:14:45

ESTI UN OM DE NIMIC. NU TE-AM AUZIT ODATA SA VORBESTI DE RAU PE PSD-ISTI.. COMUNISTULE

MA LIPSESC DE ARTICOLELE TALE.. MAI BINE ITI TATUAI PE TINE 3 TRANDAFIRI SI SCRIAI i LOVE YOU PCR

Solitude
2009-12-02 16:30:16

:)

Din ciclul poetic "Hai la SRS cu grabire, ca sa mai aflam o stire!"

De data asta insa maestrul n-a nimerit:
Nu sunt jucarii, sunt focoase nucleare...
Si nu sunt chinezesti, sunt nord coreene...
Si nu, nu sunt destinate cumpararii voturilor romanilor nevoiasi, ci.. ati ghicit! sunt destinate Iranului!

Parchetule! Te sesizezi dom'le odata sau ce faci!?

Doro
2009-12-02 16:32:12

Scrie ceva despre legea lustratiei ,care matura tozi hotii communisti si securisti

Vezi ca nu ai curaj sa deschizi gura ca tiau pus lacat la gura cei de la PSD si PNL si Clanurile politice marka Romania.Basescu este un independent politic care are coloana vertebrala sa spuna lucrurile pe fata ,iar voi nul doriti fiinca voi aveti de furat in continuare.Care este problema Basescu a format guvern de coalitie PSD si PDL PNL ,ce s-a ales communistii nu au mers cu Basescu ca nu au putut sal mituiasca .Cand au vazut ca nul pot mituii s-au sai inchida gura au iesit de la guvernare.

Amadeus
2009-12-02 16:58:00

Amadeus
2009-12-02 17:06:01

Anticomunismul ca butaforie

Dupa 20 de ani de la caderea comunismului, subiectul amenintarii totalitare a revenit in mod surprinzator in campania electorala, provocind o stare de confuzie si surescitare fara precedent.

Un observator strain ar fi cu siguranta uimit sa vada cum unul dintre candidati, fost ambasador la Washington si care a contribuit ulterior la alianta dintre Romania si SUA privitoare la razboiul impotriva Irakului, este acuzat de comunism si de secrete intentii restaurationiste.

Este adevarat ca nu direct, ci prin intermediul liderilor din umbra, ca fostul presedinte Ion Iliescu. Ion Iliescu este cu adevarat un fost comunist, atita doar ca el a incetat sa mai exercite o influenta ideologica reala asupra politicilor guvernamentale. In timpul ultimului sau mandat, Guvernul a facut, de altfel, cele mai multe privatizari cu capital strain din ultimii 20 de ani si a incurajat pentru prima data investitiile straine directe.

Prin urmare, indiferent de convingerile ideologice pe care le-ar mai nutri in intimitatea sa acest fost activist al PCR, pericolul nationalizarilor sau al restringerii libertatilor civile este foarte indepartat.

Joc electoral cu complicitati multiple

Subiectul amenintarii comuniste pare, de aceea, in ciuda dramatismului afisat, un joc la care participa cu fervoare complice ambele tabere. Traian Basescu a lansat subiectul si i-a dat amploare, deoarece el a mizat mult pe capitalul moral dobindit atunci cind a condamnat comunismul in Parlament, iar Mircea Geoana si asociatii sai au raspuns cu aceeasi moneda.

Taranistul Gheorghe Ciuhandu, de exemplu, a spus cu ocazia semnarii pactului electoral in favoarea lui Mircea Geoana ca a vota cu Traian Basescu, inseamna a vota comunismul. Iar Crin Antonescu a sugerat ca dintre toti politicienii activi unul singur ar putea intra sub incidenta unei legi a lustratiei si acesta este actualul peresedinte.

Crin Antonescu nu spus acest lucru explicit, dar a facut o transparenta aluzie la perioada in care Traian Basescu lucra ca reprezentant al statului comunist la Anvers. Or, lumea s-a intrebat mereu cum a fost cu putinta ca cineva sa lucreze intr-o pozitie atit de sensibila fara sa fi avut legaturi cu Securitatea.

Iata asadar ca, din punctul de vedere al lui Traian Basescu, Mircea Geoana nu este decit un pseudonim al lui Ion Iliescu, un comunist care, profitind de inocenta publica, ar intentiona sa revina la putere cu toate naravurile fostului regim. In timp ce pentru adversarii lui Traian Basescu, actualul presedinte nu este decit un fost coloaborator al Securitatii, camuflat in politician anticomunist.

Manifestatii pregatite din timp

O forma acuta a acestei infruntari pe tema comunismului o reprezinta manifestatiile declansaste marti la Timisoara si reluate in mai multe orase din tara. La Timisoara, Mircea Geoana a semnat un pact cu cistiva reprezentanti de marca ai PNTCD, incercind sa-si cistige o legitimitate anticomunista, una care sa-i ingaduie sa infrunte mai usor acuzatiile venite din partea lui Traian Basescu.

Partizanii presedintelui nu i-au iertat insa indrazneala. E greu de spus daca manifestatiile care au urmat sint "spontane" sau "organizate". In realitate, toate manifestatiile au avut mereu o parte spontana si una organizata, iar in conditiile comunicatiilor moderne aceste parti sint aproape imposibil de disociat.

Este cert in orice caz ca manifestantii din Piata Universitatii din Bucuresti sint cel putin simpatizanti ai lui Traian Basescu. Nucleul manifestatiei il constituie membrii Asociatiei victimelor mineriadelor, care l-au sustinut si pe Vasile Blaga in campania pentru primaria Capitalei, iar cit ii priveste pe ceilalti este posibil sa existe o forma mai elaborata de organizare.

De exemplu, la cortul de campanie al lui Traian Basescu din Piata Universitatii a continuat sa functioneze, si dupa inscrierea candidaturii la tribunal, un registru de semnaturi in care au fost notati aceia care urmau "sa fie mobilizati in caz de nevoie". Dezvaluirea a facut-o, dupa multe insistente, un voluntar din echipa presedintelui.

In Piata Universitatii au mai fost instalate totodata banere anticomuniste si o statie de amplificare care difuzeaza non-stop cintecele clasice ale anului 1990. Cel putin in aceasta privinta, premeditarea teatrala este evidenta.

Iar dupa ce emotia si alegerile vor trece toata lumea va putea sa constate ca anticomunismul acesta tardiv nu a fost decit o simpla butaforie.

Autor: Horatiu Pepine
Redactor: Ovidiu Suciu
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4962961,00.html

Amadeus
2009-12-02 17:09:09

romanul77
2009-12-02 17:19:01

Declaratii

Aceleasi declaratii PSDiste plinde de ura, care au rol de a inflama lumea. Eu nu inteleg un lucru: daca imi ofera cineva bani, telefon sau alte bunuri cu promisiunea mea ca voi vota x sau y voi da din cap ca da iau produsul si votez ce vreau. Fiti isteti! NU va lasesti drepturile calcate in picioare! Fiti demni!

FANTASTIC
2009-12-02 17:24:39

MAI DUTE DRACU SRS DE MINCINOS,TOATE ASTEA SAU INTAMPLAT IN 2 SAPTAMANI

MINCINOSILOR,DE CE NU ATI VENIT CU TRCARILE ASTEA IEFTINE 2.3 LUNI IN URMA.SAU NU A AVUT PATRICIU TIMP SA LE FALSIFICE,O SA PLATITI PENTRU DEFAIMAREA ACCESTUI POPOR

semill
2009-12-02 18:30:04

Amadeus,incearca sa ...

...scri scurt si concis,nu sta nimeni sa citeasca o postare lunga , pacat ca scri de bine


http://www.youtube.com/watch?v=BEdTROWToBs

http://www.youtube.com/watch?v=lhGY3_deHgY

dorumare
2009-12-02 23:57:28

nu'i normal?

'contrabandistii' de cine's 'controlati'? acum isi dau si ei 'obolul'...


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00630 sec.