Ziua Logo
  06:40, luni, 2 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-11-28

Remi (...@ymail.com, IP: 98.253.59...)
2009-12-02 09:05
Sa citez si eu


N-am prea reprodus articole de la altii, ca pot sa ma exprim si singur. Voi face o exceptie cu acest mic articol de pe Hotnews.ro, pentru ca exprima bine ce gindesc si eu:

De ce nu imi risc votul pentru dl. Geoana

Exista trei motive pentru care nu imi voi risca votul pentru dl. Geoana.

Primul este pentru ca nu stiu daca Mircea Geoana isi va folosi puterile de presedinte al Romaniei in mod discretionar sau nu. Suspendarea presdintelui Romaniei in primavara lui 2007 cand PSD-ul condus de dl. Geoana a orchestrat totul. Motivele suspendarii au fost infirmate de catre Curtea Constitutionala inainte de votul din parlament si, ulterior, au fost infirmate in mod categoric si de catre electorat. Mircea Geoana nu si-a prezentat demisia pentru ca a scurtcircuitat, in mod gratuit si inutil, activitatea institutiilor pentru o perioada de circa 2 luni. Suspendarea unui presedinte al tarii nu este un lucru banal, ci unul extrem de grav. Sentintele Curtii Constitutionale, dar mai ales sentinta electoratului, ar fi fost motive suficiente pentru ca liderul PSD sa iasa definitiv din politica. Dl. Geoana a demonstrat ca nu intelege nici democratia, dar nici Constitutia.

Desigur, se poate spune ca dl. Geoana nu a fost si nu este decat o marioneta a unor sforari priceputi precum Ion Iliescu. Si atunci, de ce sa-l votam pe Geoana? Pentru ca Romania sa fie condusa din umbra? Si de catre cine?

Al doilea motiv este ca dl. Geoana risca sa faca multe compromisuri grave. Pe ce ma bazez? Pe cariera domniei sale de lider PSD.

PSD-ul dlui. Geoana il tine la loc de frunte pe Ion Iliescu, personaj ce inca nu a raspuns inca pentru crimele din decembrie 1989, personaj ce a ajutat la falimentul Romaniei din 1996.

Tot PSD-ul dlui. Geoana il are in conducere pe Adrian Nastase. In ultimii 5 ani, buna parte din activitatea parlamentara a PSD a fost dedicata apararii lui Adrian Nastase. Parlamentul s-a transformat timp de 5 ani in judecatorie, dar o judecatorie care tine, fatis, partea acuzatului. Acuzat, culmea, de Procuratura Romaniei.

Tot in PSD-ul dlui. Geoana mai gasim diferite alte personaje precum Marian Oprisan sau Radu Mazare.

Dl. Geoana nu numai ca nu s-a indepartat de Ion Iliescu sau de Adrian Nastase, ci i-a acceptat si sustinut in fruntea PSD.

Ce fel de presedinte va fi dl. Geoana. Cum vor fi influentate numirile pe care le va face in justitie, de exemplu? Cred ca Romania va da nu doi, ci 100 de pasi inapoi in ceea ce priveste independenta justitiei si a statului de drept in Romania.

Al treilea motiv este confuzia generala in domeniul economic ce va fi inspirata de ideile dlui. Geoana. Nu ma refer doar la exotismul premierii cu 25.000 de euro pentru romanii ce se intorc in tara.

Ma refer in primul rand la rolul PSD-ului condus de dl. Geoana in gaurile negre din economie pentru care Romania a avut nevoie sa apeleze la FMI pentru un imprumut de 20 de miliarde. Cine a promovat in 2007 legi populiste precum legea pensiilor, nesustenabila? Atentie, nu ma refer la promisiuni de campanie electorala, ci doar la legi populiste si iresponsabile promovate cu mult timp inainte de alegeri si care au dus la problemele structurale grave de azi.

Nu, nu pot sa-l votez pe Mircea Geoana. Este prea riscant.

Ereticul din Bucuresti (...@k.ro, IP: 86.107.240...)
2009-12-02 10:48
@ Remi

"nu stiu daca Mircea Geoana isi va folosi puterile de presedinte al Romaniei in mod discretionar sau nu"

Daca la Geoana nu stim, la Basescu avem certitudinea ca le-a folosit dupa cum "a vrut sufletelul" unora si altora dintre apropiatii sai.

"Geoana il tine la loc de frunte pe Ion Iliescu, personaj ce inca nu a raspuns inca pentru crimele din decembrie 1989."

De apreciat loialitatea lui Geoana, chiar daca iliescu ar fi trebuit sa raspunda demult pentru crimele sale. Si nu este vina lui Geoana ca cei care ar fi trebuit si au avut si posibilitatea sa-l judece si condamne pe iliescu n-au facut-o.

"gaurile negre din economie pentru care Romania a avut nevoie sa apeleze la FMI"

Din pacate aceste gauri negre sunt in prezent salariile si pensiile. "Astuparea" lor inseamna somaj si moarte pentru romani.

"Cine a promovat in 2007 legi populiste precum legea pensiilor, nesustenabila?"

Fiecare formatiune politica poate sa sustina si sa promoveze orice proiect de lege considera bun. In cazul de fata problema nu este a celor care au propus legea, problema este a celor care au votat-o. Sa ne amintim ca si Basescu a promis profesorilor o marire de salariu cu 50%, pe care a recunoscut-o ulterior drept greseala?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00707 sec.